Apás szülés? Akinek volt apás szülése az nem bánta meg, mármint az apuka sem?
Lett valami változás a kapcsolatotokban hogy bent volt? Akár jó akár rossz..
És aki ellene van ennek (apás szülésnek)az miért?
Nálunk annyira apás volt a szülés, hogy férjem kapta el a babát és vágta el a köldökzsinórt is. Nekem ez csodálatos élmény volt, ő pedig úgy fogalmazott: "a legszebb dolog, ami valaha történt velem". Elmélyült a kapcsolatunk és a szex nem lett rosszabb, sőt. :D És jobban kíván, mint előtte, azt mondja, az, hogy ennyire része lehetett az anyává válásomnak, az fokozta a szerelmet, amit eddig érzett irántam, és hogy méginkább nő vagyok a szemében.
Csak ajánlja ő is minden férfitársának.
Elsőnél is ott volt, a 2-nál is vállalkozott. Elsőnél nagyon csúnyán repedtem, és hát majdnem premierplánban látott mindent....de őszintén írom, a 6 hetet alig bírta kivárni....
A 2-nál meg olyan "profi" volt, h a szülésznővel nézegette együtt , amikor a baba haja megjelent :) DE csak persze annyit, utána már visszajött mellém.
Ugyanakkor azt tudom írni, h nem minden férfinek való.
Sok a pro és kontra is, érdemes erről beszélgetni. Ha vmelyik "kispapa" nem meri bevállalni, nem szabad erőltetni, mert abból lesz/lehet később gond .
Nálunk elsőre be akart jönni, de én is vacilláltam ahogy Te is most. Mikor belementem ő nem akart bejönni. Végül bejött és hát azt mondta a világ legszebb eseménye az ember életében, de azért a köldökzsinórt nem vágta el.......így elkértem az ollót és Én vágtam el. Mindenki csak nézett hogy komolyan gondolom-e és az orvos csak mosolygott pár perccel később is. Majd kielemeztük a placentát! Mondta, hogy nem sűrű ez a fajta érdeklődés, de én nagyon kíváncsi voltam mi is volt bennem ennyi ideig! Most jön a második babánk és apás szülés lesz! Könnyű szülést!!!
3,5 éves kisfiú anyuja és 36 heteske
az én férjem is benn volt, előtte készült is rendesen, videókat keresett, hogy tudja mire számítson, az elején persze parázott, hogy sok vér, meg minden, de amikor eljött az idő bejött velem a szülésre.
végig fogta a kezem , nem üvöltöztem, pedig nagyon fájdalmas volt, szegénynek épp elég volt látni, hogy szenvedek, pedig nem vajúdtam nagyon sokat.
örülök neki , hogy benn, volt, ez volt az első lépés a családunk felé, és a legnehezebb részében is kivette a részét, tűrte, hogy szétmorzsolom a kezét :D
nem bántam meg, sőt a második fiunknál is benn lesz, de már most nem parázik.
azóta is emlegeti mindenkinek, hogy milyen ügyes és erős voltam, és hogy ő vágta a köldökzsinórt :D
ha az apa vacilál nem kell erőltetni, mert szerintem azok a fickók, akik nincsenek erre felkészülve azokat komoly sokként érheti.
Az én férjem sem akart bejönni, de hamar meg gondolta magát, és nem bánta meg. Hatalmas támasz volt, hogy végig ott volt velünk. Amíg engem varrtak ő kisérte a kicsi fiát mindenhova. Nagyon büszke volt és nem bánta meg. Minden leendő apunak a környezetünkből ajánlja, hogy menjen be! Egyet tanácsol mindenkinek. A kitolási szakaszban maradjon fejnél. Ezt mondjuk megértem. :)
Jó egészséget és könnyű szülést kívánok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!