Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi szoktak most adni...

Mennyi szoktak most adni szülés után az orvosnak és a szülésznőnek, ha mind a kettő fogadott?

Figyelt kérdés

Második gyermeknél is azt az orvost választottuk, eddig csak uh-ra jártunk be hozzá, ha nála szülök megint mennyit adjunk? Az előzőnél sem mondott árat 4 éve, akkor 50000-et adtunk. A szülésznőnek meg 10000-et, mert csak a szülésnél volt bennt.

Most másik szülésznőt fogadtunk, mert az előző már nem dolgozik ott és mindent intéz azt mondta, szoba, nst időpontok stb. Nem kell várnom sehol. Kérdeztem mennyi a tarifa, azt mondta rám bízza, amennyire elégedett leszek annyit adjak.

A doki szintén nem mondott árat, oda bízza.

De mégis melyiknek mennyire kell manapság adni?

2012. máj. 17. 17:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! a dokinak az 50.000Ft szerintem ma is jó tarifa, sok helyen "csak" 30.000-t adnak. Én tavaj nyáron szültem fogadott dokival, és szülésznővel, mi úgy készültünk, hogy 100.000 Ft-ot osztunk el közöttük, 70.000 a dokinak 30.000 a szülésznőnek, de aztán sokkal többet foglalkozott velem szülés közben a szülésznő ( konkrétan végig bent volt, pedig 12 órát vajúdtam), így 60.000-at kapott a doki, s 40.000 a szülésznő.
2012. máj. 17. 17:16
 2/9 anonim ***** válasza:

Dokinak mondjuk 60. 000 , szülésznőnek-ha meg vagytok elégedve vele- 20 ezer. Írtam vmit.

Én egy vasat se adtam mondjuk a dokinak -mert be se jött a szülésemre- a szülésznő meg végig nagyon rendes volt ezért kapott 20 ezret.

2012. máj. 17. 17:18
 3/9 anonim ***** válasza:

nekem fogadott orvosom van, megkérdetem a tarifát, 80 e

ha nem mondott árat, akkor 50 körül sztem tuti jók vagytok

2012. máj. 17. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Én a szülésznőnek 20.000-et adok, annyit mondott, a dokinak 30.000-et, mert csak a szüléshez fogadtam fel, amúgy hozzá járok, rendes terhes gondozásra! Árat nem mondott, és úgyis a szülésznő foglalkozik velem többet, a doki csak összevarrja a gátsebet!

33 hkm

2012. máj. 17. 19:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Hm. Nem értek egyet azzal, hogy az orvos csak összevarrja a gátsebet. Én ügyeletesnél szültem, és rengeteget segített a kitolásos szakaszban, végig ott térdelt mögöttem, nyomta a pocakom, mondta, hogy mikor mit csináljak, és igen a szülés után vagy fél órán keresztül varrta a sebemet. Nagyon-nagyon alapos volt. Mi így adtunk neki 30e Ft-ot, szóval szerintem ettől fölfele kell gondolkoznod, ha fogadott dokid van. Azt nem tudom, hogy a vajúdás alatt van-e érdemi segítség, mert vajúdni a szülésznő sem tud a kismama helyett. Ha kell fájdalomcsillapítás, akkor azt természetesen beadják, és rám a szülésznő is folyamatosan rámnézett, hogy minden rendben van-e, folyamatosan ellenőrzött a szülésznő és az ügyeletes orvos is. Annak ellenére, hogy a szülésznő sem volt fogadott, intézte nekem a szobát, s a kórházi napok alatt is bejött még ő is és a doki is megnézni engem és a babát.

Szóval szerintem várd ki a végét, hogy melyikükkel mennyire leszel elégedett, de egy alapösszeget gondolj ki, mert mégis a szabadidejüket áldozzák, hogy ott legyenek veled a szülésnél.

Ja, mi a szülésznőnek 5e Ft-ot adtunk. Ez 2 éve volt.

2012. máj. 18. 08:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi orvosnak 100at, szülésznőnek 40et adtunk (pesti ár)
2012. máj. 22. 13:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Mi is lassan 3 éve 50.000-et adtunk a dokinak, és 30.000-et a szülésznőnek, mert nagyon rendes és jófej volt. A doki magánrendelése akkor 6000 Ft / alk. volt, ezért adtunk 50-et. Általában a 10x-ét szokták adni, de gondoltam, hogy továbbra is hozzá fogok járni, a következő évben emelkedett 10.000 Ft-ra a terhesgondozás.

Most kb. 100.000-et kéne adni csak a dokinak (a 10x ár alapján), egyébként neki sincs tarifája szerencsére.

Valószínűleg 70-80 ezer körül fogunk adni, mert közben volt két vetélésem is, a műtétért nem adtunk neki külön.

A szülésznőt is ugyanazt szeretném, ha ugyanolyan jó lesz, akkor marad a 30-40 ezer.

Budapest, soteII

2012. máj. 24. 21:57
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi
2012. jún. 4. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:

A dokinál a magánrendelés egyszeri alkalom 10-szeresét szokás adni - akinek van "tarifája", az annyi. A fogadott szülésznőnél meg a doki tarifájának a fele.

Én csodálkozom az összegeken, amiket írtok, mert jópár évvel ezelőtt is már a sokszorosát fizettem...

2012. jún. 7. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!