Mennyi szoktak most adni szülés után az orvosnak és a szülésznőnek, ha mind a kettő fogadott?
Második gyermeknél is azt az orvost választottuk, eddig csak uh-ra jártunk be hozzá, ha nála szülök megint mennyit adjunk? Az előzőnél sem mondott árat 4 éve, akkor 50000-et adtunk. A szülésznőnek meg 10000-et, mert csak a szülésnél volt bennt.
Most másik szülésznőt fogadtunk, mert az előző már nem dolgozik ott és mindent intéz azt mondta, szoba, nst időpontok stb. Nem kell várnom sehol. Kérdeztem mennyi a tarifa, azt mondta rám bízza, amennyire elégedett leszek annyit adjak.
A doki szintén nem mondott árat, oda bízza.
De mégis melyiknek mennyire kell manapság adni?
Dokinak mondjuk 60. 000 , szülésznőnek-ha meg vagytok elégedve vele- 20 ezer. Írtam vmit.
Én egy vasat se adtam mondjuk a dokinak -mert be se jött a szülésemre- a szülésznő meg végig nagyon rendes volt ezért kapott 20 ezret.
nekem fogadott orvosom van, megkérdetem a tarifát, 80 e
ha nem mondott árat, akkor 50 körül sztem tuti jók vagytok
Én a szülésznőnek 20.000-et adok, annyit mondott, a dokinak 30.000-et, mert csak a szüléshez fogadtam fel, amúgy hozzá járok, rendes terhes gondozásra! Árat nem mondott, és úgyis a szülésznő foglalkozik velem többet, a doki csak összevarrja a gátsebet!
33 hkm
Hm. Nem értek egyet azzal, hogy az orvos csak összevarrja a gátsebet. Én ügyeletesnél szültem, és rengeteget segített a kitolásos szakaszban, végig ott térdelt mögöttem, nyomta a pocakom, mondta, hogy mikor mit csináljak, és igen a szülés után vagy fél órán keresztül varrta a sebemet. Nagyon-nagyon alapos volt. Mi így adtunk neki 30e Ft-ot, szóval szerintem ettől fölfele kell gondolkoznod, ha fogadott dokid van. Azt nem tudom, hogy a vajúdás alatt van-e érdemi segítség, mert vajúdni a szülésznő sem tud a kismama helyett. Ha kell fájdalomcsillapítás, akkor azt természetesen beadják, és rám a szülésznő is folyamatosan rámnézett, hogy minden rendben van-e, folyamatosan ellenőrzött a szülésznő és az ügyeletes orvos is. Annak ellenére, hogy a szülésznő sem volt fogadott, intézte nekem a szobát, s a kórházi napok alatt is bejött még ő is és a doki is megnézni engem és a babát.
Szóval szerintem várd ki a végét, hogy melyikükkel mennyire leszel elégedett, de egy alapösszeget gondolj ki, mert mégis a szabadidejüket áldozzák, hogy ott legyenek veled a szülésnél.
Ja, mi a szülésznőnek 5e Ft-ot adtunk. Ez 2 éve volt.
Mi is lassan 3 éve 50.000-et adtunk a dokinak, és 30.000-et a szülésznőnek, mert nagyon rendes és jófej volt. A doki magánrendelése akkor 6000 Ft / alk. volt, ezért adtunk 50-et. Általában a 10x-ét szokták adni, de gondoltam, hogy továbbra is hozzá fogok járni, a következő évben emelkedett 10.000 Ft-ra a terhesgondozás.
Most kb. 100.000-et kéne adni csak a dokinak (a 10x ár alapján), egyébként neki sincs tarifája szerencsére.
Valószínűleg 70-80 ezer körül fogunk adni, mert közben volt két vetélésem is, a műtétért nem adtunk neki külön.
A szülésznőt is ugyanazt szeretném, ha ugyanolyan jó lesz, akkor marad a 30-40 ezer.
Budapest, soteII
A dokinál a magánrendelés egyszeri alkalom 10-szeresét szokás adni - akinek van "tarifája", az annyi. A fogadott szülésznőnél meg a doki tarifájának a fele.
Én csodálkozom az összegeken, amiket írtok, mert jópár évvel ezelőtt is már a sokszorosát fizettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!