Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt v. ki akinek a doki...

Volt v. ki akinek a doki megfogta a baba fejét és úgy húzta ki? Nem vákuum!

Figyelt kérdés

6 hónapja szültem, babám elakadt.

Vákuum-hoz még távol volt, ezért a doki benyúlt és megfogta a babám fejét...így húzta ki :(

Már 3-4 hónapja észrevettük, hogy a homlokán, ahol a haja kezdődik (nem a kutacs)van 2 ujjbegynyi "lyuk" bemélyedés :(

Oldalról látszik is :(

Háziorvosnak még nem említettem, de most belém nyilalt, hogy mi van, ha esetleg sérült a pici agya?????

Teljesen kivagyok.........

2012. máj. 9. 21:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Jaj, nagyon sajnálom...

Én nem értek hozzá, de sztem olyankor még olyan képlékeny mindenük,nem hiszem, hogy baj lenne...azt el tudom képzelni, hogy valóban mivel nincs még becsontosodva a koponya, hogy ott van egy kis nyomódás, de az agy maga, és a koponyacsont közt még vannak más dolgok is...víz, külső kéreg, meg mittudomén.

de ha Te nyugodtabb lennél, akkor mond ezt el a gyerekorvosnak, még ha ki is nevet, és kérd meg, hogy küldjön el neurológíiára, vagy vhová, ultrahang ilyesmi.

Amúgy ha kinevetne, én azonnal dokit is váltanék..., de kívánom, hogy ez "csak" a Te parád legyen, és ne legyen semmi gond...

2012. máj. 9. 22:34
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Te figyuszka, most gondoltam végig...

Ott nem lehetett a doki ujja ahol mondod.

Most gondolj bele, ha felnyúlt, akkor az ujjai a babának vagy az álla alatt, vagy a tarkójánál voltak, kizárt sztem, hogy attól lenne.

Biztos nem a kutacs?? mert az az én lányomnak is ilyen hepehupás volt, nem egybefüggő lágyrész...

2012. máj. 9. 22:38
 3/11 A kérdező kommentje:

Biztos nem a kutacsa, mert az még hátrébb van.

Nagyon fent volt a babám, szinte könyékig volt bennem a doki (férjem mondta)

Arccal lefelé bújnak ki és ha ezt nézzük akkor a 4 ujja pont ott fogta, és a hüvelyk ujja volt felül-tehát a tarkójánál.

Pénteken szólok a háziorvosnak, addig úgysem nyugszom meg :(

Lehet, hogy hülyeség, de annyira fura ott a feje :(

Tényleg, pont belepasszol a férjem ujja :(

Lehet, hogy véletlen, de nem hiszem :(

2012. máj. 9. 22:46
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Hogy ettől lenne, én nem hiszem, bár teljesen laikus vagyok. De a pici agya ettől biztosan nem sérülhetett, esetleg a csont, ami viszont még nagyon képlékeny egy újszülöttnél. Gondolj arra, hogy ha rendesen végigmegy a szülőcsatornán, akkor a legtöbb csecsemő feje egészen kicsúcsosodik (a fiamé is), aztán pár nap alatt szépen visszamegy.

Ha eddig szépen fejlődött a gyereked, akkor mi baja lenne, egy esetleges esztétikai hibán kívül? Na, meg ha az orvos nem nyúl be, és nem húzza ki, valószínűleg nagyobb baj történik, mert oxigénhiányos lesz, és tényleg sérült lett volna. Szerintem ne sokat agyalj ezen...

2012. máj. 9. 23:29
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Kizárt, hogy az agya sérült volna ettől. A csont maximum torzult, de ha ettől van, akkor tuti helyreáll magától. Gondolj bele: ha fogót használnak, akkor ott mekkora nyomásnak van kitéve a baba feje, mégsem lesz baj. Nyugi.
2012. máj. 10. 09:50
 6/11 anonim ***** válasza:
86%
Egy kis koponya csont deformitás (ami múlandó dolog ilyen piciknél) sokkal kisebb gond, mint ha elakad és nem kap oxigént. A doki helyesen döntött, főleg, hogy nem volt azonnal kéznél a vákuum, és a gyerekednek semmi baja nem lesz ettől! Ez csak egy gödröcske, ami majd elmúlik. Örülj, hogy elég talpraesett volt!
2012. máj. 10. 10:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok:

Huh, anyám ez "isteni" lehetett...:( Igazuk van a többieknek, de természetesen menj orvoshoz vele. írj majd, hogy mit mondott, jó? nagyon kiváncsi vagyok...

2012. máj. 10. 11:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem sérült az agya, szerintem a bemélyedés sem aj,mert egy jo már kiszúrta volt,és ha ugy látja tovább is küld! Majd írd meg,hogy mit mondott a doki.
2012. máj. 10. 12:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha a babád fejlődik rendesen, emelgette a fejét, felnyomta magát..., idejében "elmúltak" a vele született reflexei akkor nincs agyi érintettség szerintem. Mennyi lett az 1 perces APGAR értéke a babádnak?
2012. máj. 10. 14:40
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyutterzek veled. Szerintem is jol irjak a tobbiek, max a csont nyomodhatott meg. Kivanom, hogy gyorsan megnyugodj.
2012. máj. 10. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!