Mit tegyek? Május 9-re vagyok ki írva, holnap töltöm a 40-ik hetet, és nem érzem, hogy itt lenne az idő a szülésre. Szerintetek?
Szerintem se aggódj, lehet, hogy a lehűléssel jövő hidegfront beindítja a szülést - legalábbis ilyenkor meg szoktak telni a kórházak:) Legyél nyugodt, a baba tudja, mikor akar jönni.
Az én babám (első) 40+4-re született 13 órás vajúdás után, amiből hajnalra esett az első fele. A nyákdugó előtte 2 nappal ment el. Nem volt magzatvíz elfolyás (sőt, repeszteni kellett), "csak" görcsök. Délután aztán megszületett ő:)
Várj türelmesen.
Aludj amennyit tudsz.
Sétálj sokat, pucold meg az ablakokat, takaríts, veteményezz, végezz el minden elmaradt dolgot. Egyrészt a kisbabával eleinte időd, energiád sem lesz ezekre, másrészt jót tesz a mozgás.
Az elsőt 5 nappal hordtam túl, és semmi jelét nem mutatta még a kiírt utáni 4. napon, amikor befektettek, hogy meg akar születni. Aztán este magától megindult, 2 óra alatt 5 perces fájásaim lettek. Pedig reggel még tök dühös voltam hogy be kell feküdnöm, mert annyi dolgom lett volna otthon... :)
Szóval csak nyugi. :)
Azért vannak ám jogaid, szóval ha teljesen jól vagy és nem szeretnél befeküdni, akkor ne tedd! :-) Én 42 hetesen szültem komplikációmentesen, tökéletesen egészséges babát. Magától indult, 1 héttel a nyákdugó távozása után. Egészen az első komoly fájásig tettem a hétköznapi dolgomat, mint ahogyan többen már írták előttem, nyugodtan tegyél-vegyél. :-)
Ha nem vagy letiltva a témáról, akkor ajánlok egy kis szexet, attól lehet hogy beindul a szülés, de nem kell sürgetni a babát, tudja Ő, mikor kell jönnie, hidd el! Iszogass esténként málnalevél teát. Csak várd ki nyugodtan, mert minden csodánál csodálatosabb, amikor először a karodba veheted!! Kívánok jó babavárást a maradék időre és könnyű szülést!
4. vagyok. Kórházfüggő, hol mennyi idősen és milyen indokkal fektetik be a terminust túllépett kismamát. És az is kórházfüggő, hogy befektetés után rögtön indítanak-e vagy csak vizsgálgatnak. Érdemes megkérdezned valóban a védőnődet, ő biztos tudja, mi a protokoll ott, ahol szülni fogsz.
Én pl nem bánom így utólag (!), hogy be kellett feküdnöm a 40+4. napon, mert így nyugodtabb voltam éjszaka a fájásaimmal, hogy nem kellett azon agyalni, ez most vajon már élesben megy-e, vagy még csak jóslók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!