Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tatabányáról el merjek csábuln...

Tatabányáról el merjek csábulni Budapestre szülni?

Figyelt kérdés
Csak mert még nincs orvosom, a mostani nem vállal szülést. Egyenlőre a Szent Istvánnal szemezek. Elég nagy ott a kínálat, minden elképzelésemet támogatnák, itt pedig h...*nek néztek amikor elővezettem hogy szülés után szeretném ha a mellkasomon lehetne ameddig csak lehet, ha az orvosi vizsgálat után rögtön visszakaphatnám, ilyesmi. A férjem aggódik, "ő" nem szeretne az M'-esen szülni:) Első baba lenne, de bízom magamban, hogy sem túl korán, sem túl későn nem indulnánk el.
2012. máj. 4. 16:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én is a NORMÁL szülésre gondoltam. De kinél mennyi a vajúdás, van aki pikk-pakk megszül, van aki napokig vajúdik. Végül is lehet szülni otthon is,vagy az autóban, általában ilyenkor sincs gond..., mindenki azt választja, amit akar.

A kérdező kérdezett, én meg elmondtam a véleményemet.

2012. máj. 15. 22:32
 12/13 anonim ***** válasza:

De akinek mondjuk lezajlik két óra alatt, az sem tudja előre már, hogy gyors lesz és elindul mondjuk Pesten belül a kiszemelt kórházába, ami messzebb is lehet (vagy mondjuk Törökbálintról be Pestre, de lehetne sorolni). Ha közben felgyorsulnak az események, szerintem az első mindenkinek, hogy hív egy mentőt, és majd az kitalálja, hogy mi legyen. Az autópálya Tatabányáról Pestig kb. 30-40 perc, az semmi.

Mindegy, ezek extrém körülmények, azért nem ez az általános.

Az én esetem nem volt normál semmilyen szempontból, veszélyeztetett voltam, komoly eséllyel a koraszülésre, a végén a faros baba mellett folyt a víz (inkább ömlött), ami szintén veszélyes. Felhívtam a kórházat, hogy mit mondanak, és teljesen megnyugtattak, hogy induljak csak el, nem lesz semmi gond, nem is lett. Pillanatok alatt ott voltunk, és összehasonlítva a tatabányai kórházzal, azt mondom, hogy ennyi kis kellemetlenséget vállalok, hogy ne ebben a kórházban kelljen szülnöm (bár itt én nem is szülhettem volna, mert abortuszra akartak küldeni, de ez egy másik történet).

Még annyit tennék hozzá, hogy mondjuk egy tatainak csúcsforgalomban mennyi idő beérni Tatabányára? VAgy biztos vannak távolabbi falvak, ahol szintén nincs kórház, és nekik is be kell menni a közelebbi városba, azok sem szülnek autóban.

2012. máj. 16. 07:48
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam hogy ilyen parázs vitát robbantok ki:) Szóval: természetesen, ha gond van, akkor nincs mese, megyek a legközelebbibe. DE... A férjemmel mindketten eüsök vagyunk, és megkockáztatom, hogy többre mennénk együtt az autópályán. Sőt, ha más helyzet van, akkor oda is kijön a megfelelő mentőautó, de nyilván nem lennék annyra felelőtlen, hogy előzetesen egyeztetve az orvosommal, az ő javaslata ellenére is elinduljak. Nem, még nem vagyok kismama, csak orvost keresek, aki a terhességem elejétől a szülésig elkísér.
2012. máj. 17. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!