Tatabányáról el merjek csábulni Budapestre szülni?
NagyIn messze van, jó forgalomban 1 óra, de ha reggel mikor
Mindenki munkába megy, vagy délután jön rád a szülés, mikor mindenki hazafelé tart, volt olyan hogy 4 óra alatt értem le tatabányára Bp.ről!
Nem
Merném bevállalni hogy olyan messze menjek szülni!
Én Budaörsön voltam terhes és akkoriban a Kútvölgyibe tartoztam. A másodikommal fordult elő, hogy délután jött rám a szülhetnék és dugóba kerültünk. Az sem volt jobb és közelebb sem volt a kórház, izgalmas órák voltak a BAH csomópontnál.
Azt hiszem, én TALÁN be merném vállalni, mert ha baj van, akkor még lehet mentőt hívni, de tény és való, hogy messzebb van, mint nekem volt a kórházam.
Nagyon át kell gondolni.
Először én is Bp-en szerettem volna szülni, de aztán annyi bonyodalom volt ( vérezgettem, kinyílt a méhszájam a 27. héten), hogy jobbnak láttam ha mégis Tb-án szülök. És így utólag szerencsém volt, mert a 35. héten elkezdett leválni a placenta. Sokan szídják Tb-át, de szerintem egész ok. Tavaly kb. 1 hónapot feküdtem bent a terhességem alatt és nem tudnék az ott dolgozókra semmi rosszat mondani. Nem mondom, hogy mindegyik szülésznő oltári kedves volt, de nem volt velük semmi problémám. Nekem a Pödőr Péter volt az orvosom, rá meg aztán tényleg csak csupa jót tudok mondani. Bármikor hívhattam ha gondom volt, amíg kórházban voltam minden nap legalább 2x bejött hozzám, még akkor is amikor "már csak" arra vártam, hogy a PIC-ről hazavihessem a fiam.
Én csak ajánlani tudom neked a tb-i kórházat, és nem mellesleg van PIC részleg. Kívánom neked, hogy ne legyen rá szükség, hogy oda kerüljön a babád, de jobb félni...
"mert aki Pesten van, és kicsit messzebb lakik, ugyanúgy utazik 1-1,5 órát is akár, akkor meg miről beszélünk?"
Pl. arról, hogy aki bp-i, és muszáj, akkor be tud menni egy közelebbi kórházba. Az autópályán nem sok a kínálat.
A másik, hogy egy dolog beérni Bp-re, de a város szélétől még el kell jutni az adott kórházba.
Mikorra vagy kiírva, kedves kérdező?
A dolog nem lehetetlen, neked kell mérlegelni, hogy be mered e vállalni az utazással járó kockázatot. Mondjuk, ha télre vagy kiírva, én tuti nem kockáztatnék, ősszel talán még igen, de ahhoz a közelebbi kórháznak nagyon-nagyon gáznak kéne lennie, és nemcsak annyi, hogy nem teszik rögtön mellre a babát.
Jézus, ne keverjük már a szezont a fazonnal.
"Pl. arról, hogy aki bp-i, és muszáj, akkor be tud menni egy közelebbi kórházba."
Miért, ha baj van, én nem tudok bemenni Tatabányán a legközelebbi kórházba??? Dehogyisnem. De mi itt arról beszélünk, hogy ha NORMÁL szülésnek indul, akkor simán fel lehet érni Pestre. Igen, a pesti is be tud menni a közelebbibe,ha úgy adódik, mint ahogy engem sem fognak innen kivágni. Nem értem, hogy miért zárja ki a két dolog egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!