Milyenek a fájások? Hol fáj a tágulás? Mennyi ideig?
Fájdalmasak. Menstruációs görcshöz lehet hasonlítani, csak jóval erősebb, de ennek érzékelése egyénenként nagyon eltérő. Az egész hasad fáj, bekeményedik a poci mint egy kődarab.
Mindenhol fáj(hat), de a derék rész fáj táguláskor leginkább, medence rész is.
Mennyi ideig? Ez a vajúdás hosszától függ.
Első gyerekemnél 8,5 óra volt az intenzív rész, másodiknál 4,5, a harmadikat most várom, akár éjjel indulnák is, ha lehet... :o)
:-) nem, szules utan nincs izomlaz. :-)
Egyebkent onnan tudod majd, hogy ez sokkal jobban faj es periodikusan jonnek majd a fajasok. meg kell allnod, megkapaszkodni, amikor jon egy fajas, amikor lecseng, akkor tudod folytatni, amit csinaltal, majd ujra ugyanez. Eszre fogod venni. :-)
1. vagyok
Igen, ennél is sokkal jobban fog fájni vélhetően, csak nem akartalak ijesztgetni.
Amik most vannak, azok Neked inkább jósló fájás szerűek. Ha megállsz, vagy lefekszel, elmúlnak/enyhülnek.
Amikor első gyerekemmel az első "rendes fájás" rám tört, kis híján össze csináltam magam. Nem lehet eltéveszteni. Bár egyeseknél nincs ilyen vágásszerű különbség állítólag, a jóslók fokozatosan felerősödhetnek és rendszereződhetnek, ez is egy lehetőség.
Ami biztos pont:
amikor indul a szülés, akkor bármilyen testhelyzetet is veszel fel, a fájások nem múlnak, és nagyjából percre pontosan rendeződnek. A hasadat mintha beszippantaná egy nagy vákuum, és kő kemény lesz egész területén.
Egy fájás időtartama 40-60 mp. Ami ennél rövidebb, az inkább csak jósló.
Az izomlázról annyit, hogy a sima izmoknál (méh) valóban nincs, de azért nekem mindenhol máshol szokott lenni szülés után, mert a többi izom is dolgozik rendesen (comb, vádli), de az az igazság, hogy szülés után annyi testi változás van egyszerre, meg ott a baba, akit le kell látni, hogy az izomláz talán a legkisebb nyűg, ami foglalkoztatja az ember lányát...
A méhben pedig jó esetben erőteljes utófájások vannak, amik jók, mert segítik az összehúzódást és regenerálódást. (Ez olyasmi, mint a szülési fájás, de azért gyengébb, és ha kell, lehet bevenni fájdalom csillapítót, úgy kellemesebb)
Nem könnyű ez, de nagyon szép, én a napokban futok neki harmadszor... :o)
Mindenkinél máshogy zajlik. Nekem nem keményedett a hasam, nem fájt a derekam, semmi ilyesmi. Csak méhösszehúzódásaim voltak, egyre erősebbek. Az első gyerek az első fájástól számított 14 óra múlva lett meg, a másik közel 40 óra múlva. De érdekes, mert nekem pl nem fájt annyira nagyon, szóval nem is tudtam, hogy most akkor kell-e menni szülni vagy sem - a másodikkal szépen megvártam a reggel 8 órát és bementem az amúgy is esedékes vizsgálatra, ahol aztán mondták hogy oké, mehetek szülni.
Nekem csak a vége volt durva, amikor az oxitocin kifejtette "áldásos hatását"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!