Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyenek a fájások? Hol fáj a...

Milyenek a fájások? Hol fáj a tágulás? Mennyi ideig?

Figyelt kérdés
2012. máj. 1. 22:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Fájdalmasak. Menstruációs görcshöz lehet hasonlítani, csak jóval erősebb, de ennek érzékelése egyénenként nagyon eltérő. Az egész hasad fáj, bekeményedik a poci mint egy kődarab.

Mindenhol fáj(hat), de a derék rész fáj táguláskor leginkább, medence rész is.

Mennyi ideig? Ez a vajúdás hosszától függ.

Első gyerekemnél 8,5 óra volt az intenzív rész, másodiknál 4,5, a harmadikat most várom, akár éjjel indulnák is, ha lehet... :o)

2012. máj. 1. 22:54
 2/10 anonim ***** válasza:
Akkor megfeszülnek az izmok? Tehát aki nincs edzésben, annak a szülés után izomláza lehet?
2012. máj. 1. 23:04
 3/10 A kérdező kommentje:
nekem a derekam folyamatosan fáj egész terhesség alatt, akkor most honnan fogom tudni, hogy ez most "másmilyen" fájás?
2012. máj. 1. 23:34
 4/10 A kérdező kommentje:
és a táguláskor "odabent" nem fáj?
2012. máj. 1. 23:35
 5/10 anonim ***** válasza:

:-) nem, szules utan nincs izomlaz. :-)

Egyebkent onnan tudod majd, hogy ez sokkal jobban faj es periodikusan jonnek majd a fajasok. meg kell allnod, megkapaszkodni, amikor jon egy fajas, amikor lecseng, akkor tudod folytatni, amit csinaltal, majd ujra ugyanez. Eszre fogod venni. :-)

2012. máj. 2. 04:24
 6/10 A kérdező kommentje:
Nade nekem már most is meg kell kapaszkodnom, ha nagyon fáj. ha sokat mászkálok, és utána lefekszem, akkor felkeléskor csak botorkálni tudok lépésről lépésre, ha ki kell mennem pisilni. Na most akkor ennél is "sokkal jobban" fáj? Lehet olyat... :S?
2012. máj. 2. 05:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Simaizmok feszülnek meg, ugyan hogy lenne izomláza?
2012. máj. 2. 07:26
 8/10 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Igen, ennél is sokkal jobban fog fájni vélhetően, csak nem akartalak ijesztgetni.

Amik most vannak, azok Neked inkább jósló fájás szerűek. Ha megállsz, vagy lefekszel, elmúlnak/enyhülnek.

Amikor első gyerekemmel az első "rendes fájás" rám tört, kis híján össze csináltam magam. Nem lehet eltéveszteni. Bár egyeseknél nincs ilyen vágásszerű különbség állítólag, a jóslók fokozatosan felerősödhetnek és rendszereződhetnek, ez is egy lehetőség.

Ami biztos pont:

amikor indul a szülés, akkor bármilyen testhelyzetet is veszel fel, a fájások nem múlnak, és nagyjából percre pontosan rendeződnek. A hasadat mintha beszippantaná egy nagy vákuum, és kő kemény lesz egész területén.

Egy fájás időtartama 40-60 mp. Ami ennél rövidebb, az inkább csak jósló.

Az izomlázról annyit, hogy a sima izmoknál (méh) valóban nincs, de azért nekem mindenhol máshol szokott lenni szülés után, mert a többi izom is dolgozik rendesen (comb, vádli), de az az igazság, hogy szülés után annyi testi változás van egyszerre, meg ott a baba, akit le kell látni, hogy az izomláz talán a legkisebb nyűg, ami foglalkoztatja az ember lányát...

A méhben pedig jó esetben erőteljes utófájások vannak, amik jók, mert segítik az összehúzódást és regenerálódást. (Ez olyasmi, mint a szülési fájás, de azért gyengébb, és ha kell, lehet bevenni fájdalom csillapítót, úgy kellemesebb)

Nem könnyű ez, de nagyon szép, én a napokban futok neki harmadszor... :o)

2012. máj. 2. 07:39
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon változó. Én a szerencsések közé tartozok. Nekem is azt mondták tudni fogom mikor eljön az idő. (nem tudtam) Be kellett mennem a kórházba NST-re, ott mondták, hogy két perces fájásaim vannak. (nem éreztem) Nem is engedtek haza. Ez volt 10 órakor. Felküldtek a szülészetre, ahol megint megvizsgáltak. 2 ujjnyira voltam kitágulva. 11 órakor elfolyt a magzatvíz. Én röhögve mászkáltam utána is a folyosón. 11:30 kor behívtak a szülőszobára, kiderült már teljesen kitágultam, amit én még mindig nem éreztem. 11:31 kor(szembe volt az óra velem) jött az első tolófájás, azt már éreztem, de nem volt elviselhetetlen, inkább olyan volt mintha székrekedésem lenne. 11:34 kor pedig már kint volt a fiam. 11:45-re pedig össze voltam varrva. (3 öltés). Ja azt elfelejtettem mondani, hogy első gyere. A doktornő csak annyit tudott mondani. hogy hú ez gyors volt. Ha nem pont aznap kellett volna mennem vizsgálatra "elhagyom" itthon a kicsit. Tőlünk a kórház másfél órára van. Hál istennek nekem a felépülésem is ilyen gyors volt. Azt még hozzá teszem, 158 centi vagyok és 50 kiló. 68 kilóval mentem szülni. Szóval nem vagyok egy nagydarab nő. Viszont a testvérem 32órát vajúdott, mire megcsászározták, mert már csak akkor pihent amikor éppen elájult a fájdalomtól. Nem maradt ereje a szülésre. Nagyon lassan tágult. Én végig néztem a szenvedését és akkor mondtam, hogy nekem soha nem lesz gyerekem. Végül csak rászántam magam és látod nekem furcsa mód hyper gyorsan meg lett. :)Ezért mondom hogy ez nagyon változó. Ja a derekam és a hátam nekem is fájt szinte az egész terhességem alatt. Ez semmit nem befolyásolt. Én felkészültem lelkileg a legrosszabbra. Szerencsémre mégsem következett be. Pedig ha valaki akkor én be voltam tojva, miután végig aszisztáltam Nővérem szenvedését. Szerintem ne idegeskedj előre, mert attól se jobb se könnyebb nem lesz. Mindig arra gondolj, hogy gyors lesz és könnyű. Sokkal elviselhetőbb. Neked is gyors és könnyű szülést kívánok. Gratulálok a bébihez és hidd el, ahogy a kezedbe foghatod, mindent elfelejtesz! :) Jó egészséget nektek!!!
2012. máj. 2. 12:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Mindenkinél máshogy zajlik. Nekem nem keményedett a hasam, nem fájt a derekam, semmi ilyesmi. Csak méhösszehúzódásaim voltak, egyre erősebbek. Az első gyerek az első fájástól számított 14 óra múlva lett meg, a másik közel 40 óra múlva. De érdekes, mert nekem pl nem fájt annyira nagyon, szóval nem is tudtam, hogy most akkor kell-e menni szülni vagy sem - a másodikkal szépen megvártam a reggel 8 órát és bementem az amúgy is esedékes vizsgálatra, ahol aztán mondták hogy oké, mehetek szülni.

Nekem csak a vége volt durva, amikor az oxitocin kifejtette "áldásos hatását"...

2012. máj. 4. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!