Ha nincs fogadott dokim, és semmilyen panaszom nincs, akkor nem lehet előbb befeküdni a kórházba?
Én július 14-re voltam kiírva.A dokim azt mondta,hogy ha nem érzem magam rosszul akkor nyugodtan maradjak otthon,felesleges a kórházban foglalni az ágyat.Augusztus 6-án arra ébredtem,hogy görcsölök,mintha menstruációs görcseim lennének.Kicsit kellemetlen volt,de ennyi.Még elvoltam otthon,de észrevettem,hogy a görcsök sűrűbbek lettek.(nem fájt,csak zavart,hogy görcsöltem) Így úgy éreztem itt az idő,hogy bemenjek a kórházba.
Aznap meg is született a fiam.
Szóval a kérdésedre a válasz.Felesleges befeküdni a kórházba,és felesleges aggódni.Ha eljön az ideje úgyis érezni fogod,és akkor majd szépen bemész,vagy mentőt hívsz..Nem kell aggódni.
Kevés nő van, aki nem veszi észre, hogy éppen szül.
Felesleges előre befeküdni.
Ha nincs semmi gond, akkor még fogadott dokival sem nagyon tudod elintézni. A kórház nem szálloda és nagyon sok olyan kismama van, akinek bent kell feküdni, komoly gondok miatt. Elvennéd a helyüket? A kórházak így is férőhely problémákkal küzdenek. Otthon sokkal jobb. Ha bizonytalan vagy, keress egy szülésznőt és vele fogom tartani a kapcsolatot, ha elindul a szülés, és ő mondja majd, mikor kell mennünk. Ha nem lesz szülésznőd sem, esetleg a védőnőddel beszélj.
31 hetes kismama
Engem a dokim egy héttel szülés előtt be akart fektetni, mert kicsit nyitva volt a méhszáj, de nem engedtem, és nem bántam meg!
A nagy napon délben kezdődtek a fájásaim, de csak 5-re mentem be a kórházba, mert a szülésznő kiokosított, hogy sokkal jobb lelkiállapotban van az ember otthon, mint egy kórházi ágyon, esetleg egy gyűjtő vajúdóban, ahol végighallgatom másik 5 nő vajúdását. Szóval csak akkor kellett bemennem, amikor már 5 percesek a fájások.
Elkezdtem mérni a fájásokat, és amikor már 2 órája egyre csak sűrűsödtek és kádfürdő hatására sem műltak el, akkor már tudtam, hogy itt szülés lesz. Ekkor hívtam a férjem, de még mindig volt 3 óránk volt a kórházba indulásig.
Összesen a szülőszobán 2,5 órát töltöttünk el, és nem bántam meg, hogy a vajúdás nagyját otthon tudtam le.
Nekem azt mondta szülésznő, hogy akkor kell azonnal mentő, ha elfolyik a magzatvíz, és az zöld, vagy véres. Ha simán elfolyik a magzatvíz, akkor azért 2 órán belül érjünk be.
Szerintem, ha nincs semmi egészségügyi indokod (és nem 2 órányi útra laksz a kórháztól), nem érdemes kiharcolni magadnak egy akár 3 hetes kórházi tartózkodást (ha mondjuk 10 nappal túlhordod és már a 38. héten befektetnek). Sokkal jobb hangulatban telnek aktívan az utolsó hetek! Nekem szerencsém volt, én még a szülés előtti napon nagybevásárlást csaptam (hogy férjem itthon ne éhezzen).
Esetleg az utolsó hetekre izzíts be egy szomszédot, barátot, leendő nagyszülőt, akit hívhatsz, ha a férjed épp nem elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!