Aki fogadott csecsemős nővért a kórházban, az mennyit adott neki "hálapénznek"? Mennyit "illik"?
Látom voltak új hozzászólok is, pedig már régi a téma.
Én voltam az, akinek a hozzászólása annyira felháborított.
Mert én igenis azt gondolom, hogy igenis a betegek kondicionálják arra az egészségügyi dolgozókat, hogy hálapénz nélkül ne is foglalkozzanak az emberrel. Te és a hozzád hasonlók.
Mert ne felejtsük el, nem szívességből vannak ők ott, hanem, mert ezért kapják a fizetésüket. Igen, én tudom, hogy alul vannak fizetve. Mint ahogy a magyar lakosság 75 %-a minimálbérért dolgozik. De ki ad pl. borravalót a betanított munkásnak a soron, mert jól végzi a munkáját? Ha nem csinálja jól, akkor szépen elbocsájtják, és ennyi.
És ez a nagy probléma, hogy mindenki tudja, hogy a kórházban megy a hálapénz, és mindenki szemet huny, mondván, hogy alul vannak fizetve. Eközben meg a fizetésünk harmada tb-re megy el.
Én eldöntöttem, hogy nem fogok még orvost sem fogadni, de ezt muszáj volt felülbírálnom, mert a kórházban az orvosok minősíthetetlenül viselkedtek a rendelésen. De sem szülésznőt, sem csecsemősnővért nem fogadtam, és nem fogadnék most sem.
És igen, hallottam róla, hogy van akinek a szoptatás nem megy. Ezt viszont nem lehet az alatt a 2 nap alatt megoldani, amíg bent vagy a kórházban. A második gyerekemmel nekem sem ment. A falubeli védőnő segített, de így is 3 hónapig kínlódtam, mert a fiam mindig elaludt a cicin, mielőtt jóllakott volna. Ezt nem tudod fél nap alatt megoldani. Hosszú folyamat volt, de végül 2 éves koráig tudtam szoptatni.
Ha nem bántad meg, hogy fogadtál csecsemősnővért, hadd kérdezzem már meg, hogy mégis mi volt az a hatalmas segítség, amit neked nyújtott? Meg is szoptatta helyetted, vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!