Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miket kell bevásárolni a...

Miket kell bevásárolni a patikában szülés előtt?

Figyelt kérdés
Én egyenlőre csak Bepanthent szereztem be popsi és mellbimbóvédő krémnek.
2012. ápr. 19. 22:10
 1/9 anonim ***** válasza:
Semmit! Amit az orvos ír ki, az a legjobb. Bepanthent ne kend majd a mellbimbódra, ne legyen rá szükség de ha mégis, akkor arra való a Garmastan kenőcs. Ez kifejezetten mellbimbó ápoló.
2012. ápr. 19. 22:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem azt javasolták, hogy a védőnővel írassak mellvédő vagy mellápoló krémet, most nem jut eszembe a tisztességes neve, de arra jó, hogy ha megindul a tej, akkor a mellre kell kenni, és akkor nem fog fájni.

(Valaki segítsen ki, aki nemrég szült, biztosan tudja, mire gondolok.)

2012. ápr. 19. 22:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Érdemes a recepteket a dokitól előre kikérni. Egyrészt így megismerkedsz a gyermeked orvosával, másrészt sok helyen már a kórházba is vinni kell pl popsikrémet, köldökcsonka alkoholt, hintőport, mert nem adnak., Ezt is a doki írja fel :)

Jó, ha amikor hazajöttök a kórházból, mert tudod, mi mire való, tudsz hová nyúlni, el tudod pakolni, nem kell a férjet elszalasztani stb.

2012. ápr. 19. 22:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Garmastan a mellbimókrém neve. Én lanolint (Pure Lan 100) használtam, azt nem kell lemosni, a medelától lehetn rendelni.
2012. ápr. 19. 22:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Én a patikában vettem az eldobható bugyit, meg a vécé ülőke védőt.

Popsikrémnek Bepanthent fogok használni, mert nálunk a Sudokrem nem vállt be.

Fürdetőt majd valamelyik drogériában.

Azt hiszem a lázcsillapító kúp és köldökcsonk ápoló szett lesz csak a patikából nálunk.

2012. ápr. 19. 23:51
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most csomagolok a 2. babához. Amit patikából (is) be lehet szerezni:

- 10x10 steril gézlap

- 70%-os alkohol

- tena, vagy jó vastag betét

- szilikon bimbővédő

- bimbővédő krém

- köldökhintőpor

- popsikrém, ezt a gyerek doki irja fel, a miénk csak a szülés után, de azért vigyek a kórházba...

- előző babánál nem vittem, most fogok - wc ülőke papír

- terhesség és szoptatás alatt is szedhető láz és fájdalomcsillapító!!! ezt sose irják/mondják, de nagyon jól jön

- Hálós bugyi 2db, vagy eldobhatós bugyi (ált 5dbos)

Ezekből pár dolgot meg lehet venni drogériákban is, meg nem árt pár darab melltartóbetét.

2012. ápr. 20. 09:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Patikából ezeket szereztem be:

- Mellbimbó védő krém (ezt már a kórházba is érdemes vinni), amit nem kell lemosni - Lansinoh krém. Viszont a védőnőtől kaptam egy nagyon jó tanácsot, sima lanolint kell kérni a patikában kimérve (mondjuk 50g) és pontosan ugyanaz mint ez a krém, csak jóval olcsóbb, és még több is :).

- Köldökcsonk ápolásához alkohol és hintőpor

- Flexibilis végű lázmérő

- Én előre vettem egy kis doboz patikai popsikrémet (OTKI féle - már a fiamnál is ezt használtuk és nagyon bevált), és fürdető krémet (szintén patikai)

- Hálós bugyi (de ezt kapsz a dm-ben is)

- 2 cs steril gézlap (köldökcsonk ápolásához)

- Tena lady betét a szülés utánra (nagy méret)

- Homeopátiás szerek (szüléshez, szülés utánra, vérzés csökkentésre, tejserkentésre...stb)

Popsi és fürdető krémet majd ír még fel a háziorvos, miután hazajöttünk a kórházból, ezen kívül konakiont (k vitamin), vigantol olajat (d vitamin) és lázcsillapító kúpot - mivel ezeket csak receptre lehet kapni.

Pelenkát, popsitörlőt, fertőtlenítő kendőt (pl wc-re), sima betétet, fültisztító pálcikát (köldökcsonk ápoláshoz is jó) meg dm-ben vagy rossmannban veszem meg.

2012. ápr. 20. 14:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Patikai popsikrém és fürdető,már a baba születése előtt felírta a leendő gyerekorvos + Vigantol,Konakion,hintőpor.

Bepanthent csak akkor vette meg a férjem és hozta be a kórházba amikor kisebesedett(azóta sem) a bimbóm.

(a köldökcsonk már a kórházban leesett)

A többi dolgot bababoltban szereztük be.

2012. ápr. 20. 21:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, bevásároltam, hát mondanom sem kell, jó sok pénzt elvertem, kb mindent megvettem amit itt leírtatok :D! Ez is jó lesz valamire, meg ez is, meg ez is, ez nem tudom, hogy mire, de biztos ami biztos nehogy ne legyen, ha rájövök, stb.... Na szép. Takarékos anyuka. Há mire fogom én nevelni a gyerekemet ??! Dehát az is borzasztó, hogy egy csomag tena lady is 3000 valamennyi. Na, nem is folytatom a reklamálást. Még egyszer köszi a válaszokat!
2012. ápr. 21. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!