Miket kell bevásárolni a patikában szülés előtt?
Nekem azt javasolták, hogy a védőnővel írassak mellvédő vagy mellápoló krémet, most nem jut eszembe a tisztességes neve, de arra jó, hogy ha megindul a tej, akkor a mellre kell kenni, és akkor nem fog fájni.
(Valaki segítsen ki, aki nemrég szült, biztosan tudja, mire gondolok.)
Érdemes a recepteket a dokitól előre kikérni. Egyrészt így megismerkedsz a gyermeked orvosával, másrészt sok helyen már a kórházba is vinni kell pl popsikrémet, köldökcsonka alkoholt, hintőport, mert nem adnak., Ezt is a doki írja fel :)
Jó, ha amikor hazajöttök a kórházból, mert tudod, mi mire való, tudsz hová nyúlni, el tudod pakolni, nem kell a férjet elszalasztani stb.
Én a patikában vettem az eldobható bugyit, meg a vécé ülőke védőt.
Popsikrémnek Bepanthent fogok használni, mert nálunk a Sudokrem nem vállt be.
Fürdetőt majd valamelyik drogériában.
Azt hiszem a lázcsillapító kúp és köldökcsonk ápoló szett lesz csak a patikából nálunk.
Szia!
Én most csomagolok a 2. babához. Amit patikából (is) be lehet szerezni:
- 10x10 steril gézlap
- 70%-os alkohol
- tena, vagy jó vastag betét
- szilikon bimbővédő
- bimbővédő krém
- köldökhintőpor
- popsikrém, ezt a gyerek doki irja fel, a miénk csak a szülés után, de azért vigyek a kórházba...
- előző babánál nem vittem, most fogok - wc ülőke papír
- terhesség és szoptatás alatt is szedhető láz és fájdalomcsillapító!!! ezt sose irják/mondják, de nagyon jól jön
- Hálós bugyi 2db, vagy eldobhatós bugyi (ált 5dbos)
Ezekből pár dolgot meg lehet venni drogériákban is, meg nem árt pár darab melltartóbetét.
Patikából ezeket szereztem be:
- Mellbimbó védő krém (ezt már a kórházba is érdemes vinni), amit nem kell lemosni - Lansinoh krém. Viszont a védőnőtől kaptam egy nagyon jó tanácsot, sima lanolint kell kérni a patikában kimérve (mondjuk 50g) és pontosan ugyanaz mint ez a krém, csak jóval olcsóbb, és még több is :).
- Köldökcsonk ápolásához alkohol és hintőpor
- Flexibilis végű lázmérő
- Én előre vettem egy kis doboz patikai popsikrémet (OTKI féle - már a fiamnál is ezt használtuk és nagyon bevált), és fürdető krémet (szintén patikai)
- Hálós bugyi (de ezt kapsz a dm-ben is)
- 2 cs steril gézlap (köldökcsonk ápolásához)
- Tena lady betét a szülés utánra (nagy méret)
- Homeopátiás szerek (szüléshez, szülés utánra, vérzés csökkentésre, tejserkentésre...stb)
Popsi és fürdető krémet majd ír még fel a háziorvos, miután hazajöttünk a kórházból, ezen kívül konakiont (k vitamin), vigantol olajat (d vitamin) és lázcsillapító kúpot - mivel ezeket csak receptre lehet kapni.
Pelenkát, popsitörlőt, fertőtlenítő kendőt (pl wc-re), sima betétet, fültisztító pálcikát (köldökcsonk ápoláshoz is jó) meg dm-ben vagy rossmannban veszem meg.
Patikai popsikrém és fürdető,már a baba születése előtt felírta a leendő gyerekorvos + Vigantol,Konakion,hintőpor.
Bepanthent csak akkor vette meg a férjem és hozta be a kórházba amikor kisebesedett(azóta sem) a bimbóm.
(a köldökcsonk már a kórházban leesett)
A többi dolgot bababoltban szereztük be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!