Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Belegondoltatok már, hogy...

Belegondoltatok már, hogy amelyik városban szültök az örökre benne lesz a gyereketek életében?

Figyelt kérdés

Èn Székesfehérváron születtem. A világ már sok pontján éltem, dolgoztam, és a nevem is marha nehéz, de még a születési hely... Ha nem túl hivatalos csak az országot írom le.

Lányom külföldön szültetett habár ez sem a legegyszerübb név.

Ti már bele gondoltatok, hogy a választott város az elsö olyan dolog amit egy életre választasz neki. Nevet változtathat a gyerek, de születési várost nem.

2012. ápr. 18. 13:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de az nem fordult meg a fejedben, hogy az ide írók nagy része Magyarországon él és a mindennapi megélhetés valahogy jobban foglalkoztatja, mint az, hogy 10 percig kell szöszölni, míg leírják a várost ahol született?

Elhiszem, hogy ez hatalmas probléma neked, és sajnállak, de ne várj nagy együttérzést.

Amúgy meg gondolom a többi külföldi magyar is megoldja valahogy....

Hol élsz egyébként?

2012. ápr. 18. 14:02
 22/28 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

neked is marha nagy problémád lehet a világban ha olyan topikokat olvasol és válaszolsz ami nem is érdekel, és soha nem érdekelt ez a téma. (mert gondolom soha nem érdekelt, hol születik meg a gyereked vagy te, akkor minek olvasod el a kérdést?)

ha akkora megélhetési bajod lenne akkor nem itt neteznél.

2012. ápr. 18. 14:20
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Vicces, a ferjem pont Szekesfehervaron szuletett es mi is kulfoldon elunk, volt mar jo sok hivatalos ugyintezesunk, de meg sehol sem okozott fennakadast a szuletesi hely megadasa.

Eleve banszamlanyitasnal, fontosabb ugyintezesnel kerik az utlevelet, nem diktalhatjuk mi szimplan az adatokat, masolni pedig abbol konnyen tudjak.

Ettol nagyobbban ne legyen.

Gondolj peldaul az arabokra, indiaiakra, nekik eleve a nevuk is tud nagyon hosszu es europai fulnek, szemnek idegen lenni, pedig azt sokkal gyakrabban kell megadniuk, lebetuzniuk.

2012. ápr. 18. 14:31
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen még eszembe se jutott, de komolyan...Ilyenen gondolkodni?

Ezt nevezem ám unatkozásnak:) (minden bántás nélkül)

Amúgy nagyobb problémát senkinek se kívánok!

2012. ápr. 18. 14:59
 25/28 anonim ***** válasza:

Nem gondoltam még így bele, pedig én halmozottan szerencsétlen vagyok az ügyben: Veresegyházán születtem, ami hivatalosan Veresegyház, de minden 2. alkalommal Veresegyháza-ak írnak le. Piciny koromban örökbe fogadtak, kaptam már több olyan kérdést, mikor a szüleim adatait látták, hogy hogy mindenki budapesti lakos és születésű, én miért nem, talán nyaraltak, kirándultak?

Mindezek mellett nem egyszerű sváb nevem van, amit rendszeresen elírnak, így a legelső személyim megkapása után behívattak a rendőrségre, hogy rosszul írtam alá, pedig én a 14 év óta megszokott nevemet írtam, de az anyakönyvi kivonatban már elírtak egy betűt. Így engem ”másképpen” hívnak, mint apukámat.

2012. ápr. 18. 18:26
 26/28 anonim ***** válasza:
Huuuu akkor én nagyon szerencsés vagyok!!:) A lánykori nevem 7 betű,a születés hely 4 betű:)
2012. ápr. 18. 20:31
 27/28 anonim ***** válasza:
Én is külföldön élek és én is csak az országot szoktam írni születési helyhez, mert külföldön azt sem tudják mi fán terem, ha beírok egy magyar várost. Ez nem sznobság, hanem így logikus. Amúgy nem tudom mi olyan nehéz a Székesfehérvárban. Bár aki már a dokumentumot is csak doksinak írja le.....
2012. ápr. 19. 15:04
 28/28 anonim ***** válasza:
A férjem egy olyan városban született, ami ma már nem is létezik! (Kerepestarcsa) :)
2012. ápr. 21. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!