Összeraktam a kórházi táskámat, (vajúdós + a bentlétre), és nagyon sok cucc! :-) Nem fognak furán nézni rám, hogy minek hoztam ennyi mindent?
Szerintem teljesen oké, amennyit viszel magaddal. Amit még javaslok: domestos törlőkendő - a wc-deszka tisztításához, mielőtt vécézel. Szülés után marhára nem fogsz tudni föléguggolni, örülsz majd, ha rá tudsz ülni a vécélécre. :)
Egyébként ahol szültem, ott a babának nem vihettünk saját ruhát, a kórháziban kellett lenniük a piciknek. Csak a hazahozatalhoz kellett neki ruha.
Ezen kívül vittem magammal mellkenőcsöt - vérhólyagot szívott rá kisfiam, úgyhogy jó hasznát vettem, vittem bimbóvédőt is, de sajna rossz méretűt, szóval ezzel szenvedtem egy keveset, és vittem cumisüveget is - nálunk a családban senki nem tudott szoptatni, így erre készültem én is, és jól tettem ezt is, mert a kórházban hozzá kellett táplálni tápszerrel a kisfiamat, mert vészesen elkezdett fogyni, és nem engedtek volna minket haza.
Vittem szívószálat is, és ez is jól jött, mert császáros voltam, műtét után nem emelhettem a fejem, így viszont tudtam inni a poharamból fekve is, csak oldalra kellett fordítani a fejemet.
Én még egy picit többet viszek, ha ez megnyugtat. ;)))
36 hetes kismama
Nekem annyival volt kevesebb,hogy nálunk a babának csak pelenkát kell vinni.Én is vittem magammal hálóinget,de kiderült,hogy azt is adnak :)
Nem fognak hülyének nézni,ez egy normál kismama csomag :)
Könnyű szülést kívánok!
Nálam a löpeny + törölközők már elfoglaltak egy fél bőröndöt, a Tena betét meg a másik felét :)
Ne aggósj, nem néznek ki, kb mindenki így megy.
Igen, a köpeny meg a betét meg a törölköző már majdnem megtölti:-)
Ok, köszi
Sziasztok
16.vagyok
Én vittem a mellszívót is,használtam is,mert nem jöttem bele a kézi fejésbe. Megkértem a nővéreket,ha kell a babámnak még tej,a hűtőben van névvel ellátva,és akkor nem tápszert kapott pótlásként! :)
Nem olvastam végig a kommenteket. Az első babánál én is több mindent vittem, ami felesleges is lett.
A másodiknál volt amit csak otthon kikészítettem, ha kell akkor a férjem (vagy anyukámék) beszalad/nak vele.
Olyanokat, hogy hajszárító, sampon nem vittem, szerencsére mindig egy nappal szülés előtt mostam hajat, de ott, abban a 3 napban nem is érdekelt volna annyira...majd otthon megmosom. És ha mégis, hát valaki behozza másnap.
Pl a ruhát amiben hazavittük, a férjem hozta be aznap. Nálunk amúgy is csak kórházi ruhákban voltak a kicsik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!