Szülés után mennyi idővel lehet használni a hasleszorító övet?
Mármint ha komplikáció mentes sima a szülés. Úgy kaptam egy tépőzáras gumirozott övet a védőnőtől Ő azt mondta, hogy közvetlen szülés után feltehetem és csomagoljam be a korházi pakkomba. Közületek volt valaki aki rögtön a szülés után használt ilyet?
37 hetes

Szia!
Igen én már a szülés másnapján használtam, de nem egész nap, csap pár órát délelőtt és pár órát délután. Állítólag nem jó állandóan viselni, mert eltunyulnak a hasizmok!
Kb. 1 hónapig hordtam minden nap pár órát, most 2 hónapja hogy szültem, de még mindig van hasam. Na jó nem olyan nagy, és mindenki azt mondja, hogy milyen gyorsan visszament, de azt nem tudom, hogy a hasleszorító nélkül milyen lett volna.
Sajnos engem még ez a kicsi pocak is nagyon zavar, remélem nem kell örökre elfelejtenem a bikinit :)
Minden jót!

Szia,
én császáros voltam. állítólag a hasleszorító övet csak a normál, hüvelyi szülés után javasolják. a császáros mamáknak a hasleszorító bugyi ajánlott. én először a kórházból való hazajövetel napján használtam (szülés után 4 nappal), s akkor úgy éreztem, e nélkül nem bírnám ki a hazautat, annyira rázott az autó.
egyébként nekem az első 4 napban is sokat csökkent a hasam mérete (abba a kismamanadrágba jöttem haza, amit kb. 6 hós korig használtam), de miután elkezdtem hordani napi több órán át a hasleszorítót, egy hónap után már belefértem a régi szövetnadrágjaimba is (combra nem nagyon híztam).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!