Az epiduláris érzéstelenítő az egyenlő az ún EDA-val? És ezt nagy fájásoknál alkalmazzák mindenkinél, vagy orvosfüggő, hogy mennyire hagy szenvedni?
Igen, az epidurális érzéstelenítés rövidítése az EDA.
Ahogy hallottam eléggé orvosfüggő. Úgy tudom, hogy kérhetsz, aztán az orvos eldönti, hogy indokolt-e.
Szia!
Én EDA-val szültem a DEOEC-ban. Imádtam!!! Jogod van kérni, de kórházfüggő, hogy éjjel-nappal rendelkezésedre áll-e aneszteziológus.
Úgy tudom, 2-3 ujjnyi tágulásnár adható, 1-1,5 órával a várható kitolási szak előtt le kell állítani, mert addigra ki kell, hogy menjen a hatása. Tehát a lényeget úgysem úszod meg, de arra jó, hogy míg kapod az EDA-t, tudsz pihenni, több erőd marad a végére.
Nekem nem ment ki, így nem éreztem, mikor kibújt a baba, és a szülésznőm könyökölt a hasamba a kétórás kitolási szak végén, így segített. A Picúrnak eltört a kulcscsontja. De ha nem kértem volna EDA-t, a 12 óra vajúdás alatt annyira kimerültem volna, hogy talán meg se tudom szülni. Szóval szerintem kérd ki majd adott szituban az orvosod tanácsát, ő biztos tudja, mi a legjobb neked és a babának.
én vagyok a 3.válaszoló.
Nem múlik el olyan hirtelen.Én nem éreztem fájást a kitolásnál,csak figyelnem kellett az érzésre,mikor jött,és nyomni,nyomni.És meglett a gyönyörü lányom.Így mikor varrtak sem éreztem.
A válaszok elolvása csak erősített abban, hogy én maradok a gáznál , ha kell, nagyon sokan dícsérték.
Én félek az EDA-tól, főleg, hogy gerincproblémáim vannak.
De természetesen a te döntésed.
Az EDA meggyorsítja a vajúdási időszakot, (nem szorítod görcsösen az izomzatod, ezért könnyebben tágulsz) és kicsit megnyújtja a kitolásit.
Összessegeben véve sokat nyerhetsz vele, nem veszted eszed a fajdalomtol, tudsz pihenni, rakeszulni a kitolasra, es a babának sem ártasz vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!