Van itt szülésznő, védőnő esetleg nőgyógyász aki t u d n a válaszolni a kérdésemre mekóniumos magzatvízzel kapcsolatban?
Ha valamitől megrémül a baba, akkor is belekakil a vízbe. Lehet volt egy olyan görcs, amit Te nem érzékeltél olyan nagynak, de ő másképp érezte.
A magzatvíz elszivárgása is okozhat a babának félelmet, hisz eltűnik az amiben van (mintha tőlünk az oxigént vonnák meg).
A gond ott jelentkezik a mekóniumos magzatvíznél amikor a baba abban úszkál több órán/ esetleg napon keresztül.
sajnos én átéltem ezt,
túlhordtam 40 + 6 napra született a kislányom elő baba, úgy hogy már sűrű mecóniumos magzatvíz folyt el , vagyis burkot repesztettek,zárt méhszájon át ezt is nagy dózisú oxitocinnal tágították.,közben annyira lecsökkent a szívhangja hogy emiatt vákummal húzták ki,nem lélegzett, úgy kellett kiszivatni a tüdejéből a torkából a gennyt,és antibiotikumot kapott 1 hétig, és sajnos még szopikázni se tudott
nekem is minden rendben volt a terhességemmel,
minden stimmelt uh szerint és menszi szerint is.
ki tudja miért történt ez, igaz a dokik simán hazaküldtek akkor is amikor azt mondták már rég meg kellett volna születnie a babámnak mert nincs jól odabent, az NST .-én is végig aludt nem tudták felrázni ennek ellenére minden nap hazaküldtek, és azért indult be spontán a szülés. mert belekakált a vízbe és ez ingert adott a szervezetre..
jah és azért kerülhettük volna ezt el, mert nekem nem volt minden nap amnioszkópia, pedig kellett volna, csak NST volt,.. pedig már kakis volt a víz mikor hazaküldtek ..
de szerencsére jól van a lányom 2 éves aranyos kislány, most újra kismama vagyok és nem fogom hagyni hogy ez újra megtörténjen.
bocs, ha eltértem kicsit, de legalább kibeszéltem magamból.
Nekem még aznap reggel a ctg jó volt. Kérdeztem is a dokit, h mi van, ha belekakil, mert mi messze lakunk, de azt mondta, h azt mutatja a ctg, ha vmi nem oké.
Este 7kor indultak a fájások, és mire beértünk, már kaiks volt a víz. De mivel már ki voltam tágulva, megszülhettem. Nem volt semmi gond szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!