Ti mennyit fizetnétek neki?
Nemsokára szülni fogok a fogadott dokimnál, Budapesten. Nem mondott nekünk konkrét árat, viszont eléggé problémás terhességem van és ő bármikor, bármi volt, azonnal jött és segített. Hihetetlenül sokra tartom, és nélküle biztosan sokkal nehezebben viseltem volna az elmúlt heteket, hónapokat.
De fogalmam sincs, mi a "szokás".. Ti mennyit adnátok neki ilyen esetben?
Nézd, ez relatív, mert egy részről ki mit engedhet meg, milyen az anyagi helyzet, másrészről, meg körbe lehet érdeklődni és eldönteni, hogy ehhez képest mi az amit bevállalhattok anyagilag. Hallottam én is 100 ezres tételeket, de azt azért túlzásnak tartom. Nekem nagyon jó dokim van az elsőt is nála szültem. komplikáció mentes egészséges terhesség volt, de szülés után 12 órával benyelt a baba egy tüdő gyulladást sajnos. Ehhez a szülésznek már semmi köze nem volt, mégis amíg bent voltunk, 1,5 hétig minden áldott reggel ment a gyerek intenzívre és jött hozzám is tájékoztatni, hogy neki mit mondtak. Hétfői nap császároztak, pénteken kivehette volna a varratokat, de bent hagyta hétfőig, hogy ha hétvégén teltház lenne akkor ne tudjanak kirakni, ne kelljen minden nap 40 km-t oda és vissza is kocsikázni a gyerek miatt. 1,5 hét után Pestről át akartak rakni a gyerekkel utókezelésre Szolnokra!!!, ő intézte, hogy csak a Péterfybe rakjanak, jé mégis volt ott hely.... Szóval emberileg és mindenhogy helyt állt előttünk. A mesém lényege, hogy apa pont akkor került munkanélkülire 1 hónapig, 3 hét kórházazás megviselte a pénztárcánkat is. Árat nem mondott, nem is tudtam hozzá, mert ismerős is nála szült, neki sem mondott semmit. Mi akkor abban a helyzetben 50.000 Ft-ot tudtunk neki kiszorítani, de annak is nagyon örült, és nehezen fogadta el, mondván, hogy ő neki ez a dolga.
Szóval szokások ide meg oda, mi ha megszakadtunk volna se ment volna akkor több. Ez 2 éve volt, szülés utzt, hogy mennyit adunk neki, még mi sem tudjuk, júliusig van még idő. Erős a gyanúm, hogy hasonló összeg lesz, mint az elsőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!