Nagyobb így a farfekvéses szülés esélye?
Én úgy tudom ezzel kapcsolatban egyes kutatások már kimutatták, hogy lehetséges, hogy faros babaként született szülőknek nagyobb az esélyük a faros babára. De csak lehetségesként írták, nem biztosra, mivel ehhez még több bizonyítékra lenne szükségük.
Párom faros volt, én nem, lányunk nem lett faros, bár sokáig a 35. hétig faros volt, de végül csak befordult.
Sógorom faros volt, párja is, babájuk nem lett faros, és elég korán a huszonvalahanyadik héttől már fejjel lefelé volt.
Nálunk ezek az arányok vannak. Persze ebből nem indulhatsz ki, csak leírtam, hogy ne aggódj előre, mert van bőven jó példa is!
Most utánaolvastam: itt van pl. egy cikk erről:
Igen, nagyobb rá az esély. De nem 100 % :)
Mivel én is farfekvéses voltam (így is születtem, szgény anyukám...), a dokim külön uh-ot csinált a 36. héten, hogy biztosan be-van.e fordulva a baba. (csak tapintotta addig)
De mindkét lányom fejvégű fekvésben volt, és nagyon könnyen születtek :)
Sziasztok.Sem a férjem sem én nem voltunk farosak.9hónapja hüvelyi úton világra hoztam a kislányunkat 59cmvel és 3710grammal farosan:)
Minden rendben volt,a köldökzsinór sem volt rövid,nem volt rátekerve...stb.
A kérdés,hogy van e esély rá nálatok,szerintem biztos nagyobb mint mondjuk nálunk volt,de mégis bármi lehet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!