Ismertek olyan anyukát, aki otthon szült? Mi erről a véleményetek? Otthon szült anyukák, meséljetek kérlek!
Kedves 20-as azt írod 6 gyermekeddel-- ennyi szülés után kipottyan a gyerek-- 6 gyerek szülése, és utána még egy... valamikor régen volt amikor, még nem tudtak védekezni se az emberek.. Látom Te betartod-- szaporodjunk-- majd csak lecsurgunk erről a földlabdásról-- miért is ne... van elég nyomorúságban élő, éhező gyerek-e világon már...
Hát igen a legegyszerűbb dolog a világon gyereket csinálni... aztán csak eltartani tudd becsülettel, ne hogy az államnak kelljen felnevelni a mai bizonytalan gazdasági helyzetben...
Miért háborít fel az őszinteségem?
Ma olyan a világ hogy meggondolandó két gyermeknél többet szülni, mert ma van állásod holnap nem biztos, ma tan itathatod a gyermeked, holnap nem biztos, ma élünk holnap nem biztos, mert lehet hogy kirobban még egy világ háború aztán arról nem beszélve, hogy a Földön 7 milliárd ember él, abból egy milliárd éhen hal 2 milliárd nélkülözik a többi épp hogy megél, és 1% az, amelyiknek fenekéből is pénz csorog.
Az ilyen világba nem szabadna csak annyi gyermeket hozni a világra akit biztosan fel is tudsz nevelni egy elfogadható élet stílust megadva számukra.
Nekem is meg van mindenem és két unokám nevelem, de ha az életet újra kezdhetném, akkor se lenne több, mint eddig volt, miért?
Nagyon egyszerű az egyik gyerekem disszidált, mert hiába végzett egyetemet alig kapott kezdő fizetést, azt mondta-- Anyám tele van a tököm ezzel a szemét kommunista világgal-- és elment.
Ma két unokám nevelem, mert a lányomnak két gyermeke lett, de évek óta nem kap munkát segélyből és közmunkából vegetált a gyerekeket hogy ne kerüljenek intézetben én vállaltam el gyámként. Ez 7 évvel ezelőtt történt--- Azóta a z érettségizett szakmával rendelkező lányom az utcai takaritói munka miatt az ottani szedett vetett emberek miatt és az elkeseredése miatt alkoholista lett... Jelenleg 4 hónapja nem láttuk...
Tudod amikor gyermekeink lesznek akkor még nem tudhatjuk milyen világ lesz ránk és milyen rájuk. Aztán azt sem tudhatjuk kinek a génjeit öröklik
Amíg a fiú gyermekem Kanadában orvos, addig a leány gyermekem itthon alkoholista.Ha most azt gondolod nem segítettem volna neki, tévedsz---4 szer helyeztem el kórházba-- de ma azt mondja a barom törvény-- demokrácia van, mindenkinek joga annyit inni amennyit akar-- nincs zárt osztály és a beteg kisétálhat... miért mert ha kijózanodna akkor nem lehetne ráfogni hogy ő a hibás a sorsáért-- akkor munkát kellene neki biztosítani.
Hát ezért írtam mind azt amit írtam. A jövő generációinak nem árt meggondolni mennyi gyermeket hoz erre a világra, mert tudod nem mindegy milyen életet élhet majd a jövőben és ez független a Te és férjed szeretetétől.
Valamikor magam is több gyermekről álmodoztam-- de rá kellett döbbennem hogy csak annyit szabad, amennyit biztosan feltudok nevelni és megtudom nekik adni mind azt ami a gyermek fejlődéséhez szükséges-- S látod hiába adtam meg mindent-- az egyik élete csak kisiklott.
Ma csörgött a telefonunk a kicsi 12 éves vette fel röviden hallgatta, majd lecsapta a kagylót-- ki volt az? --kérdeztem. Ki lett volna Ő... engem nem érdekel!
a telefon újra csöngött a nagyobbik 17 éves vette fel-- ő már beszélt az anyjával de felelősségre is vonta... szia és letette.
De egyébként is túlszaporodott az emberiség és elképzelni se lehet, mi vár ezekre a gyerekekre amikor elérik a középkorúságot....Ma 70 éves vagyok és ezen aggódom, hogy akkor már nem fogok élni és nem lesz aki segíthet nekik.
Az én véleményem:
1, Én ugyan fel nem takarítom azt,ami kijött belőlem közvetlenül a szülés után...mégis hogyan lehetne ezt praktikusan, higiénikusan megoldani??? (már csak azért is érdekes, mert amikor szülés után visszanéztem az ágyra, háttt, mint a disznóvágás)
2. szülés közben pont lesz.rtam, hogy kórházban vagyok...szóval ennyit arról, hogy kórházban szülni "rideg"
3, A férjem ott volt velem és csak ez érdekelt.
4. az orvos nem mérte az időt a fejemnél! Sőt, míg el nem értem a kitolást,kb. 1szer láttam.
Mondjuk az egész 4 óra alatt lezajlott!
Nem értem azokat, akik mindezt otthon akarják csinálni....
én ismerek. azért szült otthon, mert a hajnali pisiléskor jöttek rá a tolófájások. annyira volt ideje, hogy az anyjáért kiáltson és már jött is a baba. :)
de én nem szülnék otthon. nagyon félek, holnap is vár rám egy és tegnap is voltam szülőszobán (beindult, de leállt) és annyira megijedtem, hogy elsírtam magam, pedig negyedszerre teszem.
de le fogom győzni félelmet, mert a kisfiam élete többet ér, mint a kényes kényelem. szüléskor nincs annak helye.
Nem az a baj, hogy megoszlanak a vélemények az otthonszülésről, hanem, ami elkeserítő, az emberek agresszivitása, ahogy rá akarják erőltetni a másikra a saját véleményüket. Akik ellenzik az otthonszülést, mert ők maguk ezt kockázatosnak ítélik meg, milyen jogon ócsárolják, mocskolják azokat, akik ezt választják. Én sem szültem még otthon, de nem feltételezem, hogy akik ezt választják, nem járják körbe alaposan a kérdést mielőtt így döntenek. Nekik is nyilván ugyanolyan fontos a gyerekük egészsége és a sajátjuk is, mint bárkinek.
Mocskolni, köpködni mindenki nagyon tud itt a másikra! Ha másban nem, ebben biztos, hogy világelső a magyar!
A dán nők meg nyilván a legfelelőtlenebbek, mert ott a 80% otthon szül! Na, ehhez mit szólnak a kedves mocskolódók?
Maminak meg külön üzenem, hogy a saját családja kisiklott élete miatt, nem kell sem általánosítani, sem lealázni másokat. Ha ilyen rosszindulatú, lehet, nem véletlenül veri a sors...
Tolerancia emberek! Tolerancia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!