Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ismertek olyan anyukát, aki...

Ujsagiro 2012 kérdése:

Ismertek olyan anyukát, aki otthon szült? Mi erről a véleményetek? Otthon szült anyukák, meséljetek kérlek!

Figyelt kérdés

2012. márc. 28. 13:12
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
75%
Döntsed el te magad : ha komplikáció lép fel, hol szeretnél lenni ? Minden mentő lehetőség mellett ? vagy "szerető " bába ölelésében ? Külföld nem példa számomra, ott természetes volt az utcán alvás, most már nálunk is az, ami átjött, nem túl sok örömöt hozott ! Pénzről : a bába se dolgozik ingyen, és jó pénzért az orvosod is szerethet :) Ma már szép vajúdó szobák vannak a kórházakban, több helyen a kádban vajúdásra is van lehetőség, és férjed, vagy édesanyád szerető karjai is ott lehetnek veled :) És váratlan probléma esetére kéznél van minden eszköz. A statisztikákat illő lenne konkrét, becsülettel összeállított adatokkal, idővel, hellyel behatárolva közölni ! Addig arra sincs okunk figyelni ! No, és tényleg, hová teszed a szennyest, a placentát (amit az orvos a biztonságért átvizsgál a kórházban ) a véres holmit ? kóbor kutyák macskák örömére ? Ha széthordják, ki szedi össze ? felelősség ott hon a tiéd ! Gyereket s megvizsgálják szülés után a kórházban, ott is kiderülhet váratlan dolog, amin rögtön segíthetnek. Igen, van, amin nincs segítség, de az idő általában a legdöntőbb, tehát legjobb, ha helyben vagy a kórházban.
2012. ápr. 1. 13:00
 12/28 anonim válasza:
100%
A kórház jó megválasztása a te igényeidhez, szerintem az a legfontosabb :) Nézz körül, kérdezd orvosodat, anyukákat, látogass be a kórházba, hogy addigra ismerős környezet legyen, beszéld meg, melyik családtagod lesz melletted, ismerd meg a kórházi szülésznőt, (ottani bábát ) és érezd magad otthonosan választott kórházad vajúdó szobájában ! :):):) Nálunk a Szent Imre a kedvenc :) de látogass meg többet is ! Jó egészséget mindnyájatoknak :)
2012. ápr. 1. 13:14
 13/28 TKI Ibolya ***** válasza:
54%

Milyen statisztika? Érdekes hogy régen amíg nem kórházban szültek a nők sokkal többen haltak meg.Ez nem hecc kampány!

Én felelőtlennek tartom azt az anyát akinek a saját kényelme fontosabb a gyerek biztonságánál.Ugyan is a gyerek semmit nem érez abból hogy hol jön a világra ez csak az anyukák nyavalygása.Persze ha baj van akkor már jó a kórház és a doki aki csak a pénzre megy!

Kórházban is lehet szépen szülni,nyugodtan és még a babám is velem volt szülés után senki nem háborgatott minket!

2012. ápr. 1. 21:32
 14/28 anonim ***** válasza:

Az én nagymamám még otthon szülte mind a 4 gyermekét, édesanyámat is, de az régen volt.

Az ismeretségemben vannak olyan nők, akik otthon szültek, van aki az elsőt kórházban a második, harmadikat otthon, és neki csodás élmény volt.

Szerintem mindenki dönthet, kinek mi a fontos.

2012. ápr. 2. 13:03
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Butaságnak tartom az otthon szülést-- különösen, hogy intenzív nővér voltam.

szülés közben bármikor felléphet egy komplikáció amit nem képes egy szülésznő otthon megoldani.

Nem véletlen, hogy annak idején nagyon sok szülő anya és csecsemő halt meg amikor otthon szültek még. Ha már volt egy Semmelweis Ignácunk is neki köszönhetően megszűnt a gyermekágyi láz, akkor érdemesebb a kórházi szülést választani.

S most függetlenül attól hogy első vagy következő szülésekről van szó. A lányomból szinte kipottyant az első gyermeke még is a másodiknál már komoly problémák voltak.

Szerencsére nem lett baj és csodálatos fiúcska lett

(11 éves) belőle, csak az ujjaim bánják amikor kitekergeti, csűri csavarja, hogy helyesen zongorázzak, mint tanítványa".

A kórházban is van szülésznő de még is ott van az orvos is és minden eszköz ami az életbe maradást elő segítheti problémák esetén.

2012. ápr. 3. 09:16
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

13:25-ös: ez a nagyid sztorija nagyon tetszik :-)) miközben itt rém okos emberek elvi kérdésekben szüntelen gyepálják egymást az otthonszülést illetően, a nagyid a világ legtermészetesebb módján egyszerűen koszosnak találja az egészet :-))

én nem ismerek otthon szült anyukát. én magam kórházban szültem, nem mernék otthon, bár elviekben nincs vele bajom, nekem azért hiányozna az orvos (és kórházi felszerelés) keltette biztonság. még akkor is, ha az rideg és személytelen.

2012. ápr. 3. 17:16
 17/28 anonim ***** válasza:
66%

kallicska gondolata miszerint --rideg és személytelen - igaz, na de csak gondoljatok bele melyik szülő nő az aki szívesen venné, hogy állandóan valaki a nyakán üljön-- a szülés maga kimeríti a szervezetet ráadásul egy teljes fordulatot vesz a hormonrendszer és akkor még ott van a fájdalom a sérülések miatt. Ez mind terheli a tűrőképességet kimerítő és pihenésre van szüksége az anyának a depressziót megelőzvén.

Amíg a kórházban jól ellátják a gyermeket tehát ilyen téren is nyugodt lehet az anya-- viszont otthon ösztönösen aggódna miért sír, nem-e éhes, nem -e beteg, mert az újszülöttek bizony eleinte többet sírnak hisz görccsel jár a véres bélsár kiürítése és az emésztés beindulása.

A kórházi szülésnél jobban biztosított a nyugalom. S a biztonságos szülés nem utolsó sorban a gyermek állandó orvosi felügyelet alatt van.

2012. ápr. 4. 09:31
 18/28 anonim válasza:
Megkérném a férfiakat, ne ők próbáljanak véleményezni olyan dolgot, amit soha meg nem tapasztaltak saját életüket, egészségüket kockáztatva ! Ez a nők döntési joga, hadd adják át tapasztalataikat ők egymásnak ! Legtöbb szava a gyereknek lehetne, hisz legfőképp ő van veszélyben, ha komplikáció van, de sajnos, ő még nem szavazat képes az ügyben. Ezért az édesanyának kötelessége az ő érdekét figyelembe véve dönteni .
2012. ápr. 8. 13:55
 19/28 anonim ***** válasza:

14/18 itt nem arról van szó hogy dönthet vagy nem dönthet, hanem a józan érvekről ami ellene szól az otthonszülésnek.

Az hogy valakinek a nagyanyja, vagy anyja otthon szült, az egy dolog és az hogy sikeres volt csak örülni lehetett, mert az azon múlott első sorban hogy egy milyen széles a medence csont kijárata, és komplikáció nélkül zajlott le ami bármikor felléphetett volna és ki is volt téve ennek a veszélynek az anya is és a magzat is.

Nagyon sok nő meghalt valamikor a szülés miatt különösen a keskeny medencéjűek közül. Nem véletlen hogy valamikor azt nézték első sorban hogy milyen szép széles a csípője egy nőnek párválasztásnál-- még ma is dívik a egyszerűbb népcsoportok körében, ahol otthon szülnek.

2012. ápr. 9. 10:12
 20/28 anonim ***** válasza:
IGEN!ÉN!ÁPR.12-ÉN ITTHON SZÜLTEM MEG A KISFIAMAT,ÉRETT,EGÉSZSÉGES,JA SIMÁN,GÁTVÉDELEMMEL!!RENDSZERTELEN FÁJÁSOKKAL LETT MEG,A MENTÖBE NEM VOLT IDÖM SE BESZÁLNI,15,10,8,7,6,5,15,12,5,3,10 PERCES FÁJÁSOKKAL,VÉGÜL 5 PERCES FÁJÁSNÁL LETT MEG,6.GYERMEKEM,FÉRJEM SEGÍTSÉGÉVEL,ÉS EGY MENTÖSSEL,ENNYI AZ ÉN TÖRTÉNETEM!!
2012. ápr. 19. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!