Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésindítás kényelmi okokból...

Szülésindítás kényelmi okokból? Belemenjünk?

Figyelt kérdés

Szombatra vagyok kiírva, ma voltam CTG-n, és azt mondta a dokim, hogy ha péntekig nem indul be magától, akkor beindítjuk a szülést. Igazából semmi egészségügyi indokot nem tudott rá mondani azon kívül, hogy már hetek óta nyitott a méhszájam, és hogy az első babám is hamar meglett, a kórház meg messze van tőlünk, így félő, hogy nem érnék be időben. Meg amúgy is, minek várjunk, felteszi, nekem sincs kedvem jövő héttől kétnaponta bejárni CTG-re...

Akkor ott köpni-nyelni nem tudtam, de azóta ezen kattogok, és nem vagyok benne biztos, hogy ez lenne a legjobb. Nem mondom, szívesen a kezemben tartanám már a babámat, és eléggé unom már így a végét, de nem lenne jobb várni még legalább egy hetet, ha a baba is úgy gondolja? Vagy ha már amúgy is elértük a kiírt napot, akkor neki is jobb, ha megszületik? Segítsetek, olyan tanácstalan vagyok.

2012. márc. 26. 20:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
63%
Biztosan nem mennék bele, csak ha tényleg indokolt az indítás. Az indított szüléseknél sokkal gyakoribb a császáros befejezés.
2012. márc. 27. 09:53
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kiírás napján indították hasonló okból. Ctg-re mentem, ami mutatott enyhe fájásokat is, de csak olyanokat, amit én hetek óta éreztem már. Viszont bő két ujjnyira nyitva volt a méhszáj. Így azt mondta a doki, evvel már nem menjünk haza, megrepesztené a burkot.

Én bele mentem, burokrepesztés után 3 órával megszületett a 3. kislányom. Nagy is volt már (4 kiló), szóval nem bánom, hogy nem nőtt tovább a pocakban. És legalább így a 2 tesónak sem kellett még több napot akár a bizonytalanban töltenie, hogy mikor kell nekünk hirtelen elindulni, őket meg "leadni" nagyszülőnek. Elég feszült is voltam már az utolsó napokban a várakozástól, gyakori jóslóktól, nekik se lehetett ez egyszerű. Szóval nem bántam meg, nekünk jobb volt így.

2012. márc. 27. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!