Hogyan zajlik pontosan a szülésindítás túlhordás esetén?
Az elsőt kiegészítve:
Ha a méhszáj még zárt, akkor méhszájérlelő tablettát vagy gélt is helyeznek először fel a hüvelybe, és várnak hátha ettől alakul. Van, akinél ez be is indítja a fájásokat.
Ezt meg tudják másnap ismételni.
Ha tágult a méhszáj, lehet, hogy burkot is tudnak repeszteni, ha nem, akkor bekötik az oxitocinos infúziót.
Ha lehet kerüld el az indítást! Tudom sokszor nem a mi döntésünk, de nekem nincsenek jó élményeim ezzel kapcsolatban!
Nálam így történt:
Magzatvíz-vizsgálattal kezdődött, és a magzatvíz már zavaros volt, ezért burokrepesztést csinált a doki, majd bekötötték az oxitocint. Egyből 2 perces fájásaim lettek, doki mondta is, hogy ha ez ilyen jól halad, akkor 3-4 óra alatt meglesz a baba. De nem tágultam. Reggel 1 ujjnyira voltam nyitva, és 8 óra múlva is ugyanígy...pedig közben én is kaptam izomlazító szurit, doki tágított kézzel, meg már mit tudom én mit kaptam még... Aztán vártunk és vártunk, de semmi, és végül császár lett belőle. :(
(Én nem kaptam beöntést az elején - de kórháza válogatja, én Vácon szültem, ott már nem adnak beöntést szülés előtt.)
1.gyereknél
-nyitott méhszájjal feküdtem be. Egyik nap volt magzatvíz vizsgálat, köv. napon opt. Ez elindított egy folyamatot bent. Fura fájdalmat éreztem néha, szóltam a szülésznőnek, mire közölte már 3 ujjnyira nyíltam. Jött a dokim burkot repeszteni, majd rá fél órára meglett a baba, mindenféle fájás nélkül.
2.gyerek
-ujjnyira voltam nyitva. Volt magzatvíz vizsgálat, másnap OPT, de semmi hatása nem volt. Tettek fel tablettát, ami beindította a folyamatokat. Tabletta után 3 órával jöttek a fájások, de nagyon rövidek, 10mpercesek 3 percenként. Utána kaptam beöntést, zuhanyoztam, a fájások nagyon megerősödtek, 3 percenként jöttek, de már 30 mpercesek voltak és tényleg fájtak. Ekkor burkot repesztettek. Kapásból tolófájásaim lettek, de nem tolhattam, merta méhszáj még nem tűnt el. 20 percet kínlódtam, azt hittem meghalok:) Aztán mikor eltűnt a méhszáj, rá 10 percre megszületett a babám.
Én ha ismét szülnék, az indítást választanám ismét. Fáj, de gyors is:)
Ettől függetlenül kiváncsi lennék egy spontán szülésindulásra is:)
Nem jó az indítás elmesélem a történetem:
2 hete szültem 1 hetes tulhordással nyitva voltam egy centire éjjel kaptam prostint amitöl 2111 röl 1111 lett a mészájam reggelre.(prostin: hüvelytabletta mészály érlelő)
várták a fájásokat nem jöttek. reggel elmentem pisilni és onnantól kezdve 2 percesek voltak. burkot repesztettek és nem kaptam beöntést kupot kaptam. borotválva voltam magamtól igy azt nem kellett. 12 óra volt a szülés és császár lett majdnem a vége mert 3 centit tágultam a többit a doki kézzel. aszittem belehalok.
12 esen ment az oxitocin azaz a legmagasabban 2 nospa izomlazító injekcíió kéjgáz.
áhh kész katasztrófa volt. aztán az epidurálist félre szurták csak féloldalas lett azóta fáj a gerincem.( császár elökészitése maitt kezdték el bekötni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!