Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek melyik jobb...

Szerintetek melyik jobb természetesen szülni vagy császárral? Van aki ezt mondja van aki azt. Azt mondják a természetes közbe nehéz utána jó . A császár meg utána rossz. Első babámat várom .

Figyelt kérdés

2012. márc. 24. 18:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Két spontán szülésem volt, én is azt gondolom, hogy fejben sok minden eldől, de azt is aláírom, hogy van olyan helyzet amikor császározni kell. Mindkét szülésem indított volt, és 4 óra alatt lezajlott, ki lehetett bírni, de mindkettőnél szükség volt gátmetszésre. Hát a szülés piskóta a varráshoz képest, csak ezt szülés előtt nem mondta senki. Azt hittem túl vagyok a nehezén, aztán kiderült tévedtem. Iszonyúan fájt a varrás, és utána a felépülés se volt kellemes.Ennek ellenére ha választani kellene ismét spontán szülnék, de ha a baba érdeke úgy kiívánja természetesen császár lenne.
2012. márc. 25. 13:41
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is nagyon féltem, és az még tetőzte, h mindenki mondta, h tuti nem fogok tudni rendesen szülni, mert vékony vagyok, kis csípővel! Sokáig győzködtem az orvosomat, h császárt szeretnék, ő mondta, h próbáljuk meg a természetes szülést, és ígéri, ha szólok közben, akkor megcsászároz! Nagyon örülök, h végül természetesen szültem! Látva a kórházba azokat akik császárral szültek, nem irigyeltem őket! Ráadásul a sok rosszindulatú ember aki azt gondolta, h tuti nem fogok tudni megszülni, vagy nagyon nehezen, iszonyatosan meglepődött, h magzatvíz elfolyástól számítva 5óra alatt megszültem ráadásul gátvédelemmel! És szülés után rögtön csak úgy szaladtam, ültem stb... Nem hiszem, h ilyen pozitívan élném meg, ha esetleg császár lettem volna! Az ismeretlentől mindenki fél, de hidd el, hogy nem annyira szörnyű, mint ahogy az elképzeled! Jó babavárást és könnyű szülést kívánok neked!

2012. márc. 25. 16:19
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is így halottam, mint ahogy a kérdésedben írtad. Én a második babámat várom, de mivel az elsőt tavaly 22 hetesen megszületett, így az első lesz. Igen, fájdalmas a spontán szülés bár még kicsi volt, de ha életben ,maradt volna megérte volna. Ez a fajta fájdalom sebei nehezebben gyógyulnak be mint a szülés sebei.

Megkérdezhetem, hogy hány hetes vagy? Én most 25 vagyok.

2012. márc. 25. 19:18
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok,

volt egy spontán sima szülésem és egy sürgősségi császárom. Nehezebben épültem fel a császár után, főleg, hogy itthon várt rám a nagyobbik gyermek.

Számomra egyértelműen a sima szülés sokkal jobb, mindkétszer vajúdtam is, így az nem maradt ki, csak míg az első 15 perc alatt megszültem (a kitolásra gondolok), a másodiknál azonnal toltak a műtőbe. Borzalmas érzés volt, és még most is az, pedig már néhány hónapja történt.

Ha rajtam múlik, inkább vajúdok hosszan, de simán szülök, mint császár.

2012. márc. 25. 20:41
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Míg kismama voltam mindig azt mondtam, hogy azt szeretném, ha császárral születne meg a gyermekem, mert féltem a természetes szüléstől.N os, azt hiszem a vajúdás alatt teljesen mindegy lett ez a kérdés számomra. 15 órán keresztül 1 ujjnyit tágultam az orvos kedves ujjainak köszönhetően. Toltak a műtőbe. Megkaptam amit akartam. De sz.rul is voltam sokáig. Összefoglalva: ott már teljesen mindegy, a lényeg az, hogy egészségesen szülessen meg a baba.
2012. márc. 25. 21:30
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Császárral szerettem volna szülni,természetesen sikerült.Hál'Istennek!
2012. márc. 25. 21:59
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
En csaszaros voltam, a mutet gyors es fajdalommentes volt, az utana levo 2-3nap az eleg kemeny volt, de utana fokozatosan egyre konnyebb lett. Egy hettel a mutet utan mar konnyeden mozogtam, es fajdalmam se nagyon volt. Nekem igy jobb volt, mintha termeszetesen szultem volna, de a babaknak mindenkeppen jobb lett volna a sima szules.
2012. márc. 25. 23:12
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, hol fogsz szülni? Lehet kérned a császárt?

Én nem kértem volna, nem gondoltam soha arra, hogy császárom lesz, de sajnos az lett.

Testileg jól viseltem, lelkileg viszont nehezen.

Ha valaki akarja a császárt, bizonyára lelkileg is fel tud rá készülni, engem viszont váratlanul ért.

Amúgy bárhogy is szülsz, arra gondolj, hogy te így is úgy is lehetsz jó anya, és ebben az intoleráns társadalomban csak magadra hallgass, ne az ítélkező kívülállókra.

Ha nincs ok rá (lelki-pszichés, testi), akkor szerintem kerüld el a császárt. Ha bármi gond van, akkor viszont a babád és te magad vagy fontos, nem pedig az, hogy ki hogyan élte meg a szülést/császárt, mert ez nagyon nagyon egyedi dolog.

Bárhogy is lesz szép babavárást, és sok boldogságot a Picurkához!

És ha lehet majd írd meg, mi hogy történt, mert én kíváncsi lennék rá!

2012. márc. 26. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!