Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Halva született babát tényleg...

Halva született babát tényleg nem engedik eltemetni? (38 hetes)

Figyelt kérdés

Rokonom kislány halva született.

Vizsgálatra mentek, akkor már nem élt a baba, így meg kellett szülnie :( :(

Nem mutatták meg neki és azt mondták, hogy el sem temetheti.

Nem is erőltették, hogy kikérjék a kicsi testét, volt elég nagy fájdalmuk, de én úgy gondolom, hogy nem tilthatják meg egy szülőnek, hogy eltemesse a gyerekét :(

Azóta már nagyon bánja, hogy nem erőszakoskodott,mert nem tud elszakadni tőle, néha nem is hiszi el, hogy tényleg meghalt :(

Azt megértem, hogy ha valaki elvetél pl. a 20. hetekben, akkor nem adják ki a kicsit, de ez egy halva szülés volt, nem vetélés....

2012. márc. 22. 23:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

Bátyám 1 órásan halt meg 36 évvel ezelőtt.

Anyukám csak egy pillanatra látta (koponyahiánnyal született), nem temették el.

Én kb. 8 éves voltam, amikor megtudtam, rákérdeztem nem lett volna-e könnyebb, ha van egy kis sírhely, ahol emlékezhetnek.

Azt mondta, elfelejteni soha nem fogja, de könnyebb volt így kötődés nélkül elengedni. Utána született két egészséges lányuk, most várják a harmadik unokát.

2012. márc. 23. 10:53
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

8-as!

Te olvastad ezt a könyvet vagy esetleg tudod miről szól?

Sajnos igy jártam én is, és most hogy olvasom, hogy egészségügyi hulladékként tekintik őket, megszakad a szivem. Mi sem temettük el, de nekünk azért másképp mondták. :(

Bocs az offért.

2012. márc. 23. 13:35
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

En ugy tudom hogy 24 hetes halott magzatot mar ki kell, hogy adjanak, de minden korhazban mas az eljaras.

angyalokszulei.hu. -itt lehet rola olvasni

2012. márc. 23. 14:13
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom ez borzasztó!

Őszinte részvétem!

2012. márc. 23. 18:18
 15/19 Blisztina válasza:
Szia.Nekem 39.hétben halt meg a babám,és ha nem mondasz le róla a korház javára hogy kísérleti patkány legyen.Akkor eltemetheték volna de ha a korházban aláírták a papírt akkor nincs mit tenni.Szülés után két nappal odaállnak eléd általában az osztály vezető főorvosnő.És eléd rak egy papírt.ha aláírod lemondasz róla.És mond meg neki hogy sajnálom,és megértem teljesen normális az hogy azt hiszi hogy még terhes az első hónapban én is azt hittem álmomban.És nappal se akartam elhinni hogy meghalt.Most kezdek jobban lenni mikor már eltelt két hónap.Sajnálom.De mond meg neki hogy nem lehet visszaforditani és nem ő a hibás
2013. okt. 5. 23:17
 16/19 anonim válasza:
100%
Szia nekem a 41 . héten születet halva a babám és temetük!! ki addják!
2014. szept. 20. 18:38
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Régi a topic, de írok választ, mert tévedés, hogy nem adják ki. Az én lányom a 33. született halva. Minden problémázás nélkül kiadták a boncolás után. A 24. hétig vetélés, az az előtt született magzatokat nem adják ki. A 24. hét után késői magzatelhalás és szülés. Az ennél idősebb babákat el lehet vinni, és el lehet temetni. Én nem lettem volna képes otthagyni őt...
2015. nov. 1. 14:26
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan nem adhatjak ki, de mi is addig mentunk amig ki nem adtak es el nem temethettuk a 34 hetesen halva szuletett kislanyunkat. Es kertem h mutassak meg szules utan, 5 percre a kezembe volt. Enelkul es a temetes nelkul azt hiszem sosem tudtam volna őt elengedni.
2016. dec. 27. 14:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Őszinte részvétem, előző
2016. dec. 27. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!