Halva született babát tényleg nem engedik eltemetni? (38 hetes)
Rokonom kislány halva született.
Vizsgálatra mentek, akkor már nem élt a baba, így meg kellett szülnie :( :(
Nem mutatták meg neki és azt mondták, hogy el sem temetheti.
Nem is erőltették, hogy kikérjék a kicsi testét, volt elég nagy fájdalmuk, de én úgy gondolom, hogy nem tilthatják meg egy szülőnek, hogy eltemesse a gyerekét :(
Azóta már nagyon bánja, hogy nem erőszakoskodott,mert nem tud elszakadni tőle, néha nem is hiszi el, hogy tényleg meghalt :(
Azt megértem, hogy ha valaki elvetél pl. a 20. hetekben, akkor nem adják ki a kicsit, de ez egy halva szülés volt, nem vetélés....
Én úgy tudom hogy mivel halva született,nem volt anyakönyvezve ezért hivatalosan nem is létezett a baba. Ilyenkor nem adják ki,és elégetik a boncolás után. Ha szülés után csak 1 levegőt is vesz akkor már kiadják,és el lehet temetni. Az más kérdés hogy egy 38hetes magzat,már kész kis emberke. Nehéz dolog ez!
Nagyon sajnálom hogy ez történt,részvétem a családnak!
Hát tényleg elég durva ez így, de pl. édesapám unokatestvérének a babája 1 napos korában meghalt kb. 25-26 évvel ezelőtt. Eltemették rendesen, a mai napig kijár az anyuka a sírhoz. Nem biztos, hogy így jobb, egész életében a gyermeke sírjához jár, aki szinte nem is élhetett. Sokkal nehezebb lehet így elengedni őt.
Részvétem.
Nekem a növérem halt meg 1 naposan,anyuék is eltemették szegény.
Részvétem :(
remélem én nem járok igy bele is halnék :( ;(
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Közben más családtag is érdeklődött több helyen is.
Azt mondták minden hol, hogy erőszakosabb, határozott fellépéssel és hosszas utánjárással sikerült volna kikérni a kisbabát.
Sajnos ezt akkor senki nem mondta :(
A szülőknek meg az eszét vette a fájdalom. Anyuka 39 kg-ra fogyott :(
Egészséges volt a kicsi a vizsgálatok alapján, val. színű, hogy a köldökzsinórban keletkezett egy rög...
Egy ismerős azt mondta, hogy nem temetik külön az ilyen babákat, hanem a többi kórházi dologgal együtt égetik el (kezek, lábak stb)
Van egy könyv is róla: Árván a krematóriumban, tegnap találtam a neten,miközben kutakodtam.
Igen, azt hiszem, hogy a jelképes búcsúzás lesz a megoldás.
Fel kéne hívni erre a törvényhozók figyelmét. Mindenki emberből van, és át tudja érezni azt a fájdalmat, amit egy halva születés jelent. Ha családi adókedvezményt igénybe lehet venni a magzat 91. napos korától, tehát gyermekként kezelik, akkor miért nem lehet eltemetni, ha halva születik a magzat? Főleg néhány héttel a kiírt időpont előtt. Nem humánus eljárás, amit a kórháznak követni kell, viszont nekik meg biztosan ez van előírva. De szerintem lenne ebben változás, ha többen, és a megfelelő helyeken tudnának róla.
Nagyon sajnálom, ami történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!