Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésznőnek készülök! Segítessz?

Szülésznőnek készülök! Segítessz?

Figyelt kérdés

Szeretném olyanok véleményét is kikérni, akik mostanában szültek/fognak szülni.

Szerinted milyennek kell lenni egy szülésznőnek?

Mik az alapvetően szükséges tulajdonságok?

Mik a nagyon negatív dolgok?

Mit vártok el tőle?

Minden érdekel a témával kapcsolatban :)

2012. márc. 22. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, nem bírom megállni: segítesz. egy darab sz-betűvel.

Én nemrég szültem, ami nekem kincs értékű volt, hogy a szülésznő, ahányszor ránéztem, mindig mosolygott. Ez elöntött nyugalommal, erőt adott. Hajnal volt, és mégis volt ereje mindig rám mosolyogni, pedig teli volt a kórház (front). Nem tudom, hogy ez segített, vagy mi, de én is végig tudtam mosolyogni (mikor épp nem volt fájás). Nekem bőven elég volt elvárásnak, hogy ha kérdezek, ne mondja azt, hogy :magának ezt nem kell tudni... és tanácsot is adott, hogy vegyem a levegőt, ez is piros pont. Szülés után is vidám volt, mikor már kameráztunk, még a nevetése is rajta van a felvételen, szóval olyan légkört teremtett, hogy hiába vágtak, varrtak, jó érzéssel hagytam el a szülőszobát. Lelkiek...nekem ezen volt hangsúly.

2012. márc. 22. 19:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

33 hetes vagyok, mi például csak szülésznőt fogadunk. Nagyjából az ő tulajdonságaival tudom leírni, hogy milyen nekem az ideális szülésznő.

1-2. Nagyon talpraesett, határozott, nem könnyű kibillenteni a nyugalmából. Hozzáértést sugároz, ahogyan beszél, megnyugtató, érezni, hogy él-hal a munkájáért. Őszintén elmond mindent, amire számítani lehet szülés közben, mindig felhívhatom (persze épelméjű időben szoktam ezt tenni), és képben van mindenféle szüléssegítő módszerrel.

3. Nekem nagyon rossz lenne, hogy ha azt látnám, hogy határozatlan, hogy nem érdekli, mi hogyan fog történni, és ha nem érezném, hogy számíthatok rá.

4. Azt várom tőle, hogy egy számomra abszolút ismeretlen helyzetben (első baba lesz) tudjon az effektív segítségemre lenni. A férjem orvos, ez nálunk különleges helyzetet teremt, mert nálam pl. tapasztaltabb szülések terén, viszont azt szeretném, ha ő csak apukaként kellene, hogy jelen legyen. És persze azt is várom, hogy jól tudjon együtt működni azzal az orvossal, aki majd levezeti a szülést.

Hát, nagyjából ennyit tudok most mondani neked, remélem valamennyit segítettem! :))

2012. márc. 22. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én szültem, akkor az esett a legjobban tőle, hogy amikor brutálisan erős fájásom volt és kiabáltam, akkor nem mondta, hogy fogjam be a pofám, ne kiabáljak! Odahajolt a fülemhez és belesuttogta, hogy "Tudom, hogy fáj, de nagyon figyelj a levegővételre"!. Nekem ez esett a legjobban. Egyetértek az előttem szólókkal, hogy legyél talpraesett, határozott, nyugodt és mosolyogj! Lehet, hogy te már a 6. szülést vezeted le azon a napon, de aki szül, annak ez élete legfontosabb napja!
2012. márc. 22. 21:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Én fél éve szültem. Ami nagyon szimpatikus volt a szülésznőkben az az volt, hogy mindig mosolyogtak, bármit kérdezhettem, készséggel válaszoltak, segítettek. Volt, hogy ordított a kicsi, nem tudtam semmit csinálni vele. Bejött a szülésznő, hogy tud-e segíteni. Mondom neki, hogy nem tudom szoptatni, akármit is csinálok. Odaült mellém, elvette a kicsit, majd masszírozta a melleimet, segített visszarakni, büfiztetni. Nagyon kedvesek voltak mindnyájan, emberségesek, közvetlenek.
2012. márc. 22. 21:43
 5/8 anonim ***** válasza:
emberséges legyen az a legfontosabb
2012. márc. 22. 22:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 4 hónapja szültem, több szülésznővel is találkoztam mert elhúzódott a szülés.Sajnos több volt a negatív tapasztalat.Az első figyelmes volt, mindent magyarázott, de nagyon hiányzott volna az eddig említett mosoly.Nem bántani szeretném, de fapofa volt.A második (vele voltam legtovább) nagyon sokszor hagyott egyedül, pedig szinte senki nem volt szülőszobán.4 órán keresztül szenvedtem a tolófájásokkal mert a 4,1 kilós babám nem fért ki, mire jött egy másik szülésznő aki azonnal orvost hívott, így gátmetszéssel + 2 orvos segítségével kinyomták belőlem a lányom - addigra nem maradt erőm.Szülés után műtőbe kerültem, mert nem nézett rám se, csak amikor már többször külön kértem, mert annyira fájt a seb (azt mondta, hogy ez normális) mert diónyi vérrög nőtt a vágásnál.Megint bejött a másik szülőszobáról a szülésznő: "ez miért csak most lett észre véve???!" Műtő után 8 órás megfigyelés alatt ágytál - rajta hagyott 1 órát!!! Rám se nézett, már majdnem leszédültem róla, sajgott mindenem. Egyedül a másik kérdezte meg, hogy hogy vagyok...
2012. márc. 23. 08:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

emberséges legyen, közvetlen, a kismama "pártján álljon", nagyon erős lélekjelenléttel kell rendelkeznie, biztonságot sugározzon.

Fontos, Apát is vegye emberszámba (akit először kértünka szülés kísérésére, az valahogy apával nem is foglalkozott, még idejében váltottunk egy másik szülésznőre, aki valami tünemény volt -és lesz 1 hónap múlva ismét.)

szülés előtt ahsznos dolgokban legyen a segítségünkre pl. nemcsak a szülésről beszélgessünk, hanem az újszülöttről is (szoptatás, alvási szokások, babaápolás...)

2012. márc. 23. 10:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Én kétszer szültem és mindkétszer nagyon kedvesek voltak a szülésznők. Nem húzták a szájukat, szó nélkül adtak bevizezett gézt a szám elé,mert ki voltam száradva. Azzal nedvesítettem magam és szipákoltam ki a nedvet belőle. Kedves hangnemben beszéltek velem, pedig sokat szenvedtem és dünnyögtem,hogy fájjjj! Szóval a kedvesség, nem odakiabálás, barátságos hangnem sokat jelent!
2012. márc. 23. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!