Szülésznőnek készülök! Segítessz?
Szeretném olyanok véleményét is kikérni, akik mostanában szültek/fognak szülni.
Szerinted milyennek kell lenni egy szülésznőnek?
Mik az alapvetően szükséges tulajdonságok?
Mik a nagyon negatív dolgok?
Mit vártok el tőle?
Minden érdekel a témával kapcsolatban :)
Bocs, nem bírom megállni: segítesz. egy darab sz-betűvel.
Én nemrég szültem, ami nekem kincs értékű volt, hogy a szülésznő, ahányszor ránéztem, mindig mosolygott. Ez elöntött nyugalommal, erőt adott. Hajnal volt, és mégis volt ereje mindig rám mosolyogni, pedig teli volt a kórház (front). Nem tudom, hogy ez segített, vagy mi, de én is végig tudtam mosolyogni (mikor épp nem volt fájás). Nekem bőven elég volt elvárásnak, hogy ha kérdezek, ne mondja azt, hogy :magának ezt nem kell tudni... és tanácsot is adott, hogy vegyem a levegőt, ez is piros pont. Szülés után is vidám volt, mikor már kameráztunk, még a nevetése is rajta van a felvételen, szóval olyan légkört teremtett, hogy hiába vágtak, varrtak, jó érzéssel hagytam el a szülőszobát. Lelkiek...nekem ezen volt hangsúly.
33 hetes vagyok, mi például csak szülésznőt fogadunk. Nagyjából az ő tulajdonságaival tudom leírni, hogy milyen nekem az ideális szülésznő.
1-2. Nagyon talpraesett, határozott, nem könnyű kibillenteni a nyugalmából. Hozzáértést sugároz, ahogyan beszél, megnyugtató, érezni, hogy él-hal a munkájáért. Őszintén elmond mindent, amire számítani lehet szülés közben, mindig felhívhatom (persze épelméjű időben szoktam ezt tenni), és képben van mindenféle szüléssegítő módszerrel.
3. Nekem nagyon rossz lenne, hogy ha azt látnám, hogy határozatlan, hogy nem érdekli, mi hogyan fog történni, és ha nem érezném, hogy számíthatok rá.
4. Azt várom tőle, hogy egy számomra abszolút ismeretlen helyzetben (első baba lesz) tudjon az effektív segítségemre lenni. A férjem orvos, ez nálunk különleges helyzetet teremt, mert nálam pl. tapasztaltabb szülések terén, viszont azt szeretném, ha ő csak apukaként kellene, hogy jelen legyen. És persze azt is várom, hogy jól tudjon együtt működni azzal az orvossal, aki majd levezeti a szülést.
Hát, nagyjából ennyit tudok most mondani neked, remélem valamennyit segítettem! :))
emberséges legyen, közvetlen, a kismama "pártján álljon", nagyon erős lélekjelenléttel kell rendelkeznie, biztonságot sugározzon.
Fontos, Apát is vegye emberszámba (akit először kértünka szülés kísérésére, az valahogy apával nem is foglalkozott, még idejében váltottunk egy másik szülésznőre, aki valami tünemény volt -és lesz 1 hónap múlva ismét.)
szülés előtt ahsznos dolgokban legyen a segítségünkre pl. nemcsak a szülésről beszélgessünk, hanem az újszülöttről is (szoptatás, alvási szokások, babaápolás...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!