Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hány év korkülönbséggel...

Hány év korkülönbséggel vállaltátok/vállaljátok a második babát?

Figyelt kérdés
Férjemmel tervezgetjük a második baba érkezését, de (mivel a családunktól távol lakunk, így nem igen van segítségem) tartok tőle, hogy hogy fogom megoldani a két gyermek "gondozását". Szerintetek mennyi az az ideális korkülönbség, amikor már esetleg könnyebb a második baba vállalása, mert a nagyobbikkal már nincsen annyi gond? Nálatok hogy volt? Nagyon nehéz az elején?
2012. márc. 21. 14:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Fiam most 2 és fél éves, már szeretnénk, ha összejönne a testvérke. Szerintem ezzel a korkülönbséggel már valamivel könnyebb lesz. Nekem sincs igazán segítségem..
2012. márc. 21. 15:03
 12/21 anonim ***** válasza:

3-4 év ideális szerintem is. Se túl sok, se túl kevés.

Én fontosnak tartom azt, hogy a nagyobb gyereknek már meg tudjam magyarázni, hogy most miért nem tudom felvenni, ne csak szimplán azt érezze, hogy "anya valamiért nem vesz fel". Ismerősöknél kicsi korkülönbséggel van útban a kisebb, eszméletlen nehéz dolga van. Egyrészt a terhesség első 3 hónapját végigrókázta, a meglévő kicsire hol a nagyszülők vigyáztak, hol a szomszéd, mert anyuka annyira rosszul volt, hogy fel sem bírt kelni hetekig.

Aztán most, hogy már nagy a hasa és nem emelhet, a már meglévő gyerek folyton kéreszkedik fel, folyton menne, de anyukája nem tud utána rohangálni. És még nem elég idős ahhoz, hogy megértse, miért történik mindez, csak annyit érez, hogy anyukája megváltozott és kevesebbet tud vele foglalkozni.

Ez persze egy idő után elmúlik, de még ott a másik csapda is: egy esetlegesen nagy komfortszopis, hasfájós baba mellett a nagyobb szinte állandó parkolópályán lesz majd, ami csak hátrányára válhat. Én ezek miatt azt mondom, legalább 3-4 év legyen a gyerekek között.

2012. márc. 21. 15:05
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon vágytam rá, hogy legyen tesó, de min. 3 év korkülönbséggel. A kisfiam nagyon igényelte, hogy foglalkozzak vele, így is sokszor szaladt a háztartás. 27 hónapig szoptattam, kiélveztük az első 2 év minden percét, játszótér, strand, kirándulás, bírkózás, stb. 4 évet éppen betölti, mikor jön a kistesó, már útban van. Én nagyon örülök, hogy nem szültem hamarabb. A két gyerek között visszajöttem dolgozni 1 évet, a szervezetem is visszaállt normál üzemmódba (gondolom a sokáig tartó szoptatás azért rendesen kimerített, mert 6 kg-val kevesebb lettem, mint terhesség előtt voltam). Anyagilag is kicsit összeszedtük magunkat. A kisfiam 3,5 éves, alig várja, hogy érkezzen a tesó, már nem kell ölbe venni és megérti, ha kicsit fáradtabb vagyok. Már elkezdtük felkészíteni, hogy kórházba kell majd mennem mikor megszületik a kistesó, nem fogok vele itthon aludni, ő meg mondja, hogy jó, akkor ő marad apával és majd hoz be nekem meg a tesójának finomságokat. :) Lehet, hogy még nem fognak tudnak játszani 1-2 évig, de már az is segítség lesz, ha a játszin pl. nem két irányba kell majd rohannom, amikor az egyik a mászókára mászik, a másik a csúszdára...
2012. márc. 21. 15:20
 14/21 anonim ***** válasza:

Én mindig kis korkülönbség párti voltam.

2-3 év korkülönbséget szerettem volna. Lányom 2 éves múlt és a kis pocaklakómmal a 34.hétben vagyunk.Kb.2,5 év lesz lányom és az öcsi között.

2012. márc. 21. 15:32
 15/21 anonim ***** válasza:
Én ugyan még nem vagyok anya, de a testvéreim miatt szerintem minél kisebb, annál jobb. a legidősebb testvérem (mindegyik fiatalabb) és köztem van 5 év különbség. Én vagyok 22, ő 17, most kezdünk jól kijönni. Most nőttünk össze. Viszont a hugaim között 2-3 év különbség van, együtt jártak oviba, most suliba, sokkal inkább együtt vannak, mint mi voltunk.
2012. márc. 21. 16:30
 16/21 anonim ***** válasza:

A kislányom május elején lesz 3 éves, a tesója július közepén érkezik.

Az öcsém és köztem is 3 év van, szerintem ideálisnak mondható.

2012. márc. 21. 16:34
 17/21 anonim ***** válasza:
2,5 év van a fiaink között, és igen nálunk az első 4-5 hónap nehéz volt. Most már könnyebb, ha kívánságműsorként működne a dolog a 3. babát is kb ilyen korkülönbséggel szeretnénk.
2012. márc. 21. 20:49
 18/21 anonim ***** válasza:
Mi megbeszéltük hogy a babánk másfél éves kora után elkezdünk próbálkozni a kistesóval. Mivel az első is nehezen sikerült így csak reménykedünk majd hogy nem lesz nagyon nagy a korkülönbség.
2012. márc. 21. 21:12
 19/21 anonim ***** válasza:

Nekünk 3gyermekünk van. A legnagyobb és a középső között 27hónap van, a középső és a kicsi között 20hónap. Mikor a legkisebb megszületett a nagy sem volt még 4éves.

Nem mondom hogy könnyű, de az első 1-2 nehéz év után egyre könnyebb lesz velük. A két nagy már egész jól elvan együtt, a kicsi még csak most mult 1hónapos.

ÉN örülök ennek a felállásnak, alapjában véve "jó" gyerekek, pl: mindhárman átaludták az éjszakát már 1hós koruk óta, egyik sem volt hasfájós, a nagy egyátalán nem volt hisztis sem, a középső kicsit hisztizik mostanában, de az sem olyan vészes.

Ha nagyon nehéz lett volna velük, valószínűleg én sem akartam volna egy harmadik gyereket, de így semmi gond szerencsére, jól telnek a napjaink. A nagy oviban van, a két kicsivel vagyok otthon.

Azért mióta a kicsi is megvan- 5hete-beújítottunk egy takarítónővel. A három gyereket, főzést, és még a családi ház takarítását nem bírnám már egyedül. :)

2012. márc. 21. 22:32
 20/21 anonim ***** válasza:
4-5 évet tartok ideálisnak. AZért, mert az első 3 évet a kicsi fiamnak akarom csakis szentelni, és úgy tervezem, hogy mire jön a tesó, ovis/sulis lenne, így a kicsinek is meg lesz a "3 éve" és mire a nagy suliba megy a kicsi lesz akkora, hogy a nagynak tudjak segíteni. Még vissza szeretnék menni 1 évre dolgozni, hogy jobb juttatásom legyen, és lakás gondokat is meg kell oldanunk (vagy is egy nagyobb kell). Segítségem nekem sincsen, de ha a fiamból indulok ki, aki nagyon jó baba, akkor szerintem 2 év különbséggel is megbírkóznék. :)
2012. márc. 21. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!