Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Könnyebb a 2. szülés mint az...

Könnyebb a 2. szülés mint az első, /nem császárral/ ha nincs nagy különbség a 2 terhesség között /max 2-3 év/?

Figyelt kérdés

Jelent az valamit ha mondjuk az első kislány és a második kisfiú? /mert "általában" a kislányok kisebb súllyal jönnek a világra mint a fiúk/

Tapasztalatok érdekelnek!

Köszi előre is!

24 hetes km

2012. márc. 20. 10:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 15 hónap volt a két szülésem között! Az első lány 20 óra vajúdás, a második fiú 2 és fél óra vajúdás. A súlyuk kb egyforma, de a lányom volt a nagyobb súlyú. A második szülésem igaz gyorsabb volt, de sokkal jobban fájt, mivel gyorsabban történt minden. A kitolás is gyorsabb volt, az nem is fájt annyira. A regenerálódási idő nekem kb egyforma volt, nem volt semmi gondom egyikkel sem. Azonban a második szülésem után nagyon éreztem a héhem visszahúzódását! Az fájt!
2012. márc. 20. 18:02
 12/16 Jubilee ***** válasza:
100%

Az első terhességemnél 3220g-os 48 centis kisfiút szültem. Hajnali fél ötkor folyt el a magzatvíz, éjjel 10-kor kezdődtek a fájások. Hajnali 3.34-kor született meg a drágaságom gátmetszéssel.

A kislányom 3960g-os és 50 centis lett. Hajnali fél 6-kor kezdődtek a fájások, délelőtt 9.41-kor megszületett, gátvédelemmel. Sokkal hamarabb regenerálódtam, pedig nagyobb baba volt. :)

2012. márc. 21. 11:45
 13/16 Jubilee ***** válasza:
Azt nem írtam, h pont 2 év van a két gyermekem között. :)
2012. márc. 21. 11:45
 14/16 anonim válasza:
100%
Szia! A kivétel erősíti a szabályt: nekem a második szülésem sokkal nehezebb volt, pedig a szülésznő azt jósolta, hogy nagyon könnyű lesz, mert csak 16 hónap volt a két szülés között... valószínűleg azért, mert az első fiam 33, a második 37-es fejkörfogattal született. Viszont a harmadik gyermekem kislány lett, és szinte nem is nevezném szülésnek, annyira könnyű és gyors volt, pedig majdnem két és fél év telt el a kettő között. Szerintem a fejkörfogat miatt lehet, mert a kislánynak nagyon pici feje volt, pedig súlyban majdnem ugyanakkora volt mint a nehezebben született fiam. A fejkörfogatra pedig a bpdből lehet következtetni. Persze ez sem biztos, de szerintem nálam ez lehetett az ok. Na meg persze a harmadik szülés alatt folyamatosan szedett homeopátiás bogyók... szinte fájdalom nélkül tágultam, ami valóban fájt, az az utolsó 1 cm volt...
2012. márc. 21. 21:36
 15/16 A kérdező kommentje:
De jó :) Milyen homeás bogyókat szedtél? Mikor kell elkezdeni a szedését?Ezt én is megpróbálnám :)
2012. márc. 22. 09:29
 16/16 anonim válasza:

Igazából el kellett volna kezdeni már a 37. héten, de én speciel akkor szültem meg mind a hármat.

Amikor beindul a szülés, akkor Arnica C30 5 golyó, utána pedig Cimicifuga C12 (fájáserősítő) és Caulophyllum C12 (tágulást segítő) felváltva félóránként 5 golyó. Nekem ez az adagolás és hígítás segített, de nem értek hozzá, lehet, hogy másnak máshogyan kell, habár én sem voltam homeopata orvosnál, hanem amit olvastam az szerint alkalmaztam. Remélem Neked is segít!!!

2012. márc. 22. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!