Mi a különbség a bulémiás terhes nő között, és a vészesen sokat hányik a terhesség ideje alatt levő kismama között?
A különbség, hogy egy hányós kismama nem tehet róla, ha hánynia kell, egy bulémiás kismama pedig direkt hánytatja magát.
Ne aggódj, én mikor a fiammal voltam terhes, nemcsak az első 3 hónapot, hanem kisebb megszakítással az első 7-et végighánytam és gyönyörű, egészséges fiam született.:)
A kettő között nagy különbség van.
Főleg lelki oldalról nézve.
Bulémia: "Mély lelki válságban előforduló, kórosan fokozott étvágy, amely csupán táplálkozással nem csillapítható. A betegek gondolatai szinte kizárólag az evés körül forognak; ez jelenti életükben az egyetlen megnyugtató eseményt. A beteg gyakran hányással könnyít magán. Az evés és hányás ismétlődése erős szégyenérzettel párosul, ezért megpróbálja eltitkolni."
Terhesen pedig a megváltozott testi és hormonális változások miatt hánysz. Nem direkt, nem azért mert akarod és nem azért, mert teli zabálod magad.
Alapvető különbség, hogy míg a terhesség elején lávő rosszul lét és az anya szervezetében levő "hiányállapot" jó esetben csak pár hónapig tart, addig a bulémiás szervezet vitamin és nyomelem háztartása már hosszú ideje fel van borulva.
Egyébként előfordul ritkán, hogy anyáknak infúzióra kell mennie, mert annyit hány. De ahogy olvasom, Nálad ez korántsem merül fel, hiszen csak bizonyos ételeket nem bírsz, és ez teljesen normális.
Amúgy valószínű, hogy a bulémiás ismerősöd gyerekének lábproblémája nem a bulémia miatt van, a koraszülésnek lehetett ez oka.
Gratulálok a kisbabáához:)) akármikor is volt,annyira várom már én is,hogy végre kibujjon,és jajjdemessze van még:)))
Amugy nemtudom az én sulyom baba nélkül is olyan hogy néha 60kilo vagyok,néha meg 52.. most még 55nél járok, meg még csak 7hetes,de azért remélem baba után nem kell uj kollekciora váltanom:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!