Kismamák veletek történt e cikis dolog szülés közben?
Engem császároztak ugyan, így szülés közben nem volt semmi ilyen cikis dolog, viszont utána annál több, de akkor mindenre figyeltem, csak arra nem, hogy ezek cikisek lennének. Sőt visszagondolva sem azok, ezeket csak inkább szülés előtt tartja annak az ember.
Már ugye az egész császár úgy kezdődik, hogy minden ruha le, körbetekernek egy lepedővel és úgy átsétálsz a szülőszobából a műtőbe, ahol szépen kb 5 ember társaságában lekerül rólad a lepedő és anyaszült meztelenül fektetnek fel az asztalra.
A műtét után is anyaszült meztelenül egy lepedővel letakarva tolnak át a szobádba és úgy hozzák utánad a bugyidat, meg a ruháidat, amit előszeretettel az ágy lábához dobnak.
Ezen kívül ugye előtte beöntés,borotválás közben megkatétereznek,a pisid meg ugye folyik ki egy zacskóba az ágy mellett, amit minden arra járó nővér, orvos nézeget kb fél óránként. Ilyenkor van, hogy benéznek a lepedő alá is, hogy a katéterrel minden rendben van e, nekem meg is mozgatták.
E közben alád vágnak jó pár lepedőt hogy ami jön ki belőled ne az ágyba kössön ki. Ha szerencsés vagy akkor hamar beindul a bélműködésed, vagy még a beöntés utóhatásait élvezed, mint én, és az érzéstelenítőtől nem sok mindent érezve csak a hangokat hallod, és sejted hogy éppen melyik testnyílásodból mi folyik ki. (Én speciel 1-2 órát feküdtem a saját sz@romban meg abban, ami tisztult belőlem ez idő alatt (de erre csak utólag jöttem rá, akkor egyáltalán nem is foglalkoztatott) Sőt ha olyan "szerencsés" vagy, mint én voltam, akkor ezt a kötelező fekvési idő 6-8 óra alatt kb fél óránként nézi az éppen arra járó nővér, orvos, mert ez nekik infót nyújt az állapotodról.
Amikor meg fel kell állni, akkor nem feltétlen veszik ki egyből a katétert, csak lezárják, így a puncidból kilógó csővel mész el zuhanyozni, meg azzal járkálsz a többi szobatársad előtt...én speciel majdnem egy egész napig. Segítenek felöltözni, bugyit felvenni, betétet berakni, stb.
Aztán ugye utána a katétert is ki kell szedni...sőt még segítenek zuhanyozni is, speciel nekem még a tusfürdőt is segítettek kenni ott lent, amikor a beleim megindultak és odacsináltam a zuhanyzóba. Konkrétan a nővérke kezére. Egyből bocsánatot kértem, de mondta, hogy nem történt semmi, ők már hozzászoktak.
Amúgy én volt hogy sima vizsgálaton is lepukiztam az orvosomat, mert úgy megnyomott valamit. Ő is csak annyit mondott, hogy nem történt semmi.
Szóval mindezekhez hozzászoktak már azok, akik a szülészeten dolgoznak, ezen ne aggódj előre, mert ezeket a dolgokat úgysem tudod kontrollálni, inkább vedd természetesnek és sodródj az eseményekkel!
Én kezdésképpen fordítva vettem fel a hülye kötözgetős kórházi hálóinget, mindenki rajtam mosolygott :)).
Aztán fájásgyengeségre kaptam vmi finom szurit, aminek volt némi bódító hatása is, mire én konkrétan halálfélelmet éreztem és ezt közöltem is mindenkivel. Majd amikor már beilleszkedett a baba, már a "feladatra" koncentráltam :).
Igen, de nem érdekel.
(apás szülésnél csináltam magam alá, aminek a szagától apuka nem volt elájulva.)
Kit izgat??? :)))
1.Kicsúszott a lábam a kezemből és megrúgtam a szülésznőmet hogy majdnem elesett.
2.19 óra elteltével már császárért és érzéstelenítőért nyavalyogtam a végén már nagyon nyűgös voltam.
3.Összepisiltem magam a fájdalomtól.
Szülés után mivel nagyon szétszakadt a végbelem és erős fájdalmaim voltak, hoztak fájdalomcsillapitó szurit a fenekembe. Na, mikor beszúrták én meg elpukiztam magam. Hát majdnem elsüllyedtem, de mondták ebből ne csináljon gondot. :P
Aztán egyik szülésemnél, már mondták,hogy megyünk szülni, menjek át a szülőszobára. A szülésznő annyit babrálta a fájás mérőt, nem tudta leszedni, én meg olyan türelmetlen voltam,hogy lekaptam magamról a magzatfigyelőt is (azt nem kellett volna), leugrottam az ágyról és futottam a doki után. Szülésznő csak lesett, hogy hova rohanok mezitláb. Mondtam neki, hogy én már több fájást nem várok meg potyára. :)
Kitolásnál én is éreztem az egyiknél, hogy a gyerek előtt jött egy kis hig cucc is. De letörölt a doki és annyi. Én meg úgy tettem, mintha észre se vettem volna. :)
18-as vagyok. Ezt én tettem fel. Na ez a helyzet nekem még kinosabb volt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!