Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyit pihentel miutan...

Mennyit pihentel miutan hazamentel a korhazbol a masodik gyerekkel?

Figyelt kérdés
2012. márc. 12. 13:19
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

szia!

Nekem itt volt Anyukám 1 hétig,de olyan könnyű volt a 2.szülés, hogy igazából 1 hét után futni volt ingerem, annyira jó érzés volt, hogy nincs pocakom és jól voltam. Bezzeg az elsővel...6 hétig ülni sem tudtam....

2012. márc. 12. 13:20
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Hát semmit. 2,5 éves a nagy tesó. Ugyan úgy ment tovább minden, mint előtte, csak a pici is ott volt. Szoptatás, pelenkázás, büfiztetés, ringatás... Igaz apa itthon volt velem majdnem 2 hétig, de csak a nagyobb tesó körül tudott segíteni. Házimunka rám maradt. Úgyhogy volt olyan szülés után, hogy annyira megerőltető volt a dolog, hogy le kellett 10 percre feküdnöm, mert szédültem, remegtem stb. Már túl vagyok rajta, 5 hónapos a pici és még edzeni is eljárok mellettük heti 3-szor. Megerősödtem:-)
2012. márc. 12. 13:24
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
22 hónap különbség. Az első héten itthon volt a férjem. Kb 1 hónapig minden napra rendeltem magunknak a kaját. Nem vittem túlzásba a takarítást, persze nem evett meg minket a kosz. Minden nap mentem sétálni a naggyal, hogy ne érezze magát egyedül, jól esett neki kettesben lenni velem. Addig a pici otthon maradt apával (este). Igazából nem volt semmi különös, mert a picivel nem kellett csinálni semmit, csak 3 óránként szoptatni kb negyed órát, ezen kívül ő folyamatosan csak aludt. A szülés könnyű volt, abból eredően sem volt bajom. Amikor ők aludtak napközben, én is lefeküdtem. Este korán mentem aludni. Nem volt fizikai fájdalmam, csak nagyon fáradékony voltam szülés után kb egy hónapig.
2012. márc. 12. 13:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Semennyit. Szülés után 3 nappal jöttünk haza a kórházból , rögtön nekiestem a nagytakarításnak , mert jött a védőnő meg a gyerekorvos. A férjemnek nem volt ideje a "nagyobb"(másfél éves,4 és 7 éves) gyerekek mellett még takarítani is , így csatatér volt a lakás.Annyit segített , hogy elment bevásárolni.Szülés után 4 nappal már már én vittem a gyerekeket iskolába, óvodába. Sajnos nincsen más segítségem , így nem lehet pihengetni és ezt nem panaszkodásként mondom.
2012. márc. 12. 13:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit lehetett a 2éves mellett.. semennyit! Segítségem nem volt!
2012. márc. 12. 14:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Szinte semmit. Férjem nekem is 2 hetet volt itthon, de egy hét rá is ment a hivatalos teendők intézésére. Én naivul azt hittem, hogy majd azért egy kicsit több segítséget kapok, legalább az elején....azt a franckarikákat....sőt....:S de ez van, felvettem a tempót, mostmár egész jól ellavírozok 2 gyerekkel....:)
2012. márc. 12. 21:20
 7/7 A kérdező kommentje:

A kicsi 12 napos, a nagy 2,5 eves, ezert en is valahogy ugy vagyok mint ti.Szerencsere nekem is konnyu volt a szules es hamar felepultem.Edesanyam segit eleg sokat, de inkabb a kajaval es setal a nagyobbik kislanyommal. A ferjem csak 3 napig volt itthon, de o is sokat segit mikor tud.

Koszi midnenkinek a valaszt es jo babazast.

2012. márc. 13. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!