Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hány órát vajúdtál? Császárral...

Hány órát vajúdtál? Császárral vagy természetes úton szültél? Kértél valamilyen érzéstelenítést?

Figyelt kérdés
2012. márc. 9. 13:23
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 3 órát vajúdtam, kértem EDA-t, és végül természetes úton szültem. A kitolás nagyjából 10 perc volt. A gátmetszésen kívül (3 öltéses) nekem sem volt semmilyen beavatkozás.

Furcsa amúgy, hogy sokan írják, hogy nem "divat" sok helyen az érzéstelenítés. Én amint felkerültem a szülőszobára, szóltam a szülésznőnek, hogy kérek EDA-t, és rá kb. 10 percre már ott is volt az anesztes orvos, hogy bekössék. (Debrecenben szültem egyébként.) És nem szóltam előre senkinek, mivel sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznőm nem volt.

2012. márc. 9. 16:31
 22/39 anonim ***** válasza:

Első baba 14 óra vajúdás, ebből 15 perc volt a kitolás, 3 varrat. Arra kaptam két érzéstelenítőt is. 5 óra után kértem edát, nem kaptam. Azt mondta a szülésznő hamar meglesz. ( Dél-Pesti Kh )

Második baba még pocakban van. Remélem gyorsabb lesz :)

2012. márc. 9. 16:49
 23/39 A kérdező kommentje:
Én 15 órát vajúdtam, nálam is volt sokminden, alapból túlhordás, fájásgyengeség, hasbakönyökölés két oldalról, babám nyakán köldökzsinór 3szor, fogó-mert nem tudott "kijönni" a köldökzsinór miatt. Nekem sem volt fogadott orvosom és én sem jelentettem be előre, hogy kérek EDÁt, szülés előtt kérdeztem, hogy lehet-e, és mivel volt rá lehetőség kértem is. A 15 órából 12 otthon vajúdtam, az utolsó 3 telt a kórházban, a kitolás fél óra volt.
2012. márc. 9. 16:54
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

5 perc híjján 8 óra volt az első szülésem, (50 perc kitolással)

Nem kértem fájdalomcsillapítót,és most sem fogok!Nem voltbeavatkozás,se infúzió,semmi (Baba:3950gr/61cm)

31hetes kismama

2012. márc. 9. 16:54
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

12órát vajódtam, plusz 1óra a kitolás.

Természetes úton szültem, gátvédelemmel, de repedtem kívűl-belül.

Volt egy érzéstelenítő injekció amit fenékbe adtak, mert már nagyon nem bírtam, de jobban fájt a beadása, mint maga a fájás...:S Epidurált nem kértem.

2012. márc. 9. 17:35
 26/39 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Nálunk is az a helyzet, hogy nincs érzéstelenítés. Nem lehet kérni, mert nincs doki aki elvégezze. Ha kérni akarod, akkor 1,5 hónappal szülés előtt kell felkérni a dokit aki ért hozzá és 50 000 Ft az ára. Nevetséges az egész. Egyébként 18 órát vajúdtam és természetes úton szültem, fájdalomcsillapítás nélkül.
2012. márc. 9. 18:14
 27/39 alaszka ***** válasza:
100%
Két szülés, mindkettő 3 és fél óra vajúdás, természetes úton lettek meg, elsőnél kaptam oxitocint és volt gátmetszés, másodiknál semmit nem kaptam, csak egy pici gátmetszés volt. Érzéstelenítőt egyiknél se kértem.
2012. márc. 9. 19:17
 28/39 anonim ***** válasza:
Burokrepesztéstől és oxitocin bekötéstől számítva 8 óra múlva született meg a kisfiam. Természetes szülés volt, bazi nagy gátvágással, hasba könyököléssel, köldökzsinór 2-szer a nyakán. Nem volt választásom az érzéstelenítéssel kapcsolatban, mondjuk az első 5 órában nem is láttam szükségét. Aztán az utolsó 3 óra maga volt a pokol, akkor betolták a gázpalackot, ami szinte szart se ért. A vége felé már üvöltve könyörögtem, hogy had nyomhassak már. :) A varrásnál kaptam egy érzéstelenítő injekciót, ami szintén nem sokat ért, mert minden öltésnél majd kiugrottam az ágyból, úgy nyomta vissza mindig a szülésznő a fenekemet, mert már a levegőbe volt a csípőm. :)
2012. márc. 9. 21:06
 29/39 anonim ***** válasza:
46%
12 órát vajúdtam, természetes úton született a kisfiam és nem kértem/kaptam semmilyen érzéstelenítést, leszámítva a gátmetszést.
2012. márc. 9. 21:09
 30/39 anonim ***** válasza:

Első baba 18óra, érzéstelenítőt nem adtak, bár kértem.

Második 2óra cakk pakk, észre se vettem a szülést jellegű volt.

term szülések voltak

2012. márc. 9. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!