S. O. S, ki milyen hatásos módszerrel csalogatta ki a babóját, hogy ne kerüljön sor indításra? Holnap be kell feküdnöm, ha nem történik semmi 41 hetes vagyok.
Szóval:
- lépcsőzés
- terhestorna
- sex
- csípős evése
- szénsavas ivása
- pici futás (egy helyben, de nem megerőltetve)
- szobabringa
- hosszú séták
- költözés (pakolás, dobozok cipelése, pár kilók emelése)
- festés, etc
40+5 naposan szültem sürgősségi császárral (autóbalesetünk volt). Az élet fintora, így alakult ..
A szülésznőm szerint az összes fent említett módszer butaság, elterjedt hibás tévhit. A lépcsőzés és a fizikai megerőltetés kifejezetten ártalmas a babára nézve, a szex a nyitott méhszáj melletti fertőzés lehetőse miatt nem annyira javasolt.
Elmondása szerint a 25 éves szakmai pályafutása alatt beigazolódott, hogy a szülés beindulását nem szabad gyorsítani, sem a nő részéről, sem orvosilag gyógyszerrel. Amíg a szervezet nem áll erre készen és a baba nem helyezkedett maximálisan a legmegfelelőbb helyzetbe, addig várni kell. Ha valamelyik nem áll fent, akkor nem lesz sima szülés, valami kis gigszer várható.
Lánykámat sikerült túlhordanom.
Vele berohantunk vaklármával a khba, hogy végre. Haza már nem engedtek, úgyhogy az egész napot azzal töltöttem, hogy a körmöm rágtam, lépcsőztem- olyan jól esett, bóklásztam a khban. Kicsit aludtam délután, és éjjel kiültem a szülőszobák elé olvasni... 2óra alatt meglett a kicsi. Nekem a hely hozta meg a babát.
Tegnap 21.54-es válaszolóval tökéletesen egyetértek! Ha a baba jól van, a ctg jó eredményeket mutat, akkor várni kell. Ha a doki indítani akar, te ne engedd, ennyi. Felnőtt ember vagy, magad döntesz. Senki nem kényszeríthet sem befekvésre, sem szülésindításra. Aláírod, hogy saját felelősségre, kész. De mondjuk én tuti nem járnék olyan dokihoz, aki ilyen őskőkorszaki nézeteket vall, mert abból valóban csak komplikációk lehetnek, ha egy rendben lévő, de a születésre még fel nem készült babát erőszakkal kicsalogatnak.
Más kérdés, ha gond van a babóval, mert akkor ugye nincs kérdés, cselekedni kell. De csak azért, mert pár nappal túl vagy a terminuson, a világ legnagyobb baromsága indítani a szülést.
Abban egyetértek az előzőekkel, hogy a lépcsőzés, meg a túlzott fizikai aktivitás nem tesz már jót a túlhordás alatt. Viszont sokszor oka van annak, hogy a baba nem indul meg magától, nálam pl. rajta volt a köldökzsinór egyszer a nyakán és egyszer a testén, emiatt nem tudott leereszkedni. A gépek nem mutatták ezt, mert amúgy minden rendben volt. Így indították a szülést, ott derült ki, de semmi probléma nem volt belőle, csak elhúzódott a kitolás, a doki segített kinyomni :)
Szóval én azt mondom, hogy nem kell félni az indítástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!