Budapesten a Szent István kórházban milyen szülni?
Sziasztok!
Én 2009-ben szültem az Istvánban illetve holnap fogok újra, mivel már betöltöttük a 40. hetet, nyitva vagyok 3 centire, holnap megindítja a doki :)
De nem is ez a lényeg:)
Én meg voltam elégedve a kórházzal. Mondjuk annak idején volt fogadott szülésznőm, kedves volt, aranyos volt...foglalkozott is velünk, de úgy döntöttünk, hogy most nem lesz rá szükség. Meg sajnos most anyagilag sem tehetjük meg...
Nekem sem volt egy csepp tejem sem, de nagyon kedvesek voltak a csecsemősök, mert szó nélkül adtak neki pótlást. Nem tápszert, hanem bevizsgált anyatejet és igen, pohárból itatták. Nagyon ügyesen ivott pohárból is az 1 napos kisfiam:)
Mivel nem nagyon akart beindulni a tejem, a kisfiam meg szopizni nem akart nagyon (sárga volt és lusti) , nekem a csecsemősök mondták, hogy fejjek. 3-4 óránként kellett azt hiszem járnom fejni és azt a pár ml-t amit sikerült kipréselni magamból, egyből adták neki oda pohárból.
Az már egy másik kérdés, hogy úgy engedtek haza minket 3 nap után, hogy még kicsit sárga volt és a zárómra ráírták, hogy jól szopik. KÖzben még mindig nem volt tejem. Majd itthon sem lett és kiszáradással bekerültünk a kórházba 3 hét után...
Bár ez szerintem inkább az ottani gyerekorvos hibája volt, kicsit úgy tűnt, mintha csak szalagon menne a babák vizsgálata és az lenne a cél, hogy minél hamarabb "kidobják" az anyukákat.
Ez leszámítva tényleg elégedett voltam az ottani körülményekkel. Bármilyen kérdésem volt, válaszoltak. Lehet, hogy néha vágták a pofákat, de mindig segítettek és nekem ez volt a fontos.
Én augusztusban szültem, de fogalmam sincs, hogy volt-e légkondi, igazából eszembe sem jutott, hogy szükség lenne rá:) Volt ennél nagyobb gondom is:)
Én sima szülőszobán voltam annak idején, de most az alternatívba szeretnék menni, remélem szabad lesz.
Bár ez nekem új, hogyha oxitocint kap valaki, akkor nem szülhet vízben. Azt hiszem erre még rá kell reggel kérdeznem a dokitól.
Szerintem szülésznőt akkor érdemes fogadni, ha meg tudod oldani vele a rendszeres találkozást. Nekem a dokim azt monda, hogy a 32. hét körül érdemes fogadni.
Nekünk az is volt a gáz, hogy a 36. hét körül fogadtuk csak meg, nem igazán alakult ki közöttünk személyes kapcsolat, ráadásul talán 3-szor ha találkoztunk, mert mi 60km-re lakunk a kórháztól és nem tudtunk sűrűn feljárni Pestre.
Majd ha eszembe jut jövőhéten, akkor leírom milyen volt így 3 év után most a kórház és a szülőszoba:):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!