Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Budapesten a Szent István...

Budapesten a Szent István kórházban milyen szülni?

Figyelt kérdés
Az lenne a nagy kérdésem, hogy milyenek ott nővérek, szülésznők! Fogadott orvosom van, de szülésznőt nem tudom, hogy válasszak- e (választhatok-e még)? Nyáron, július elején fogok szülni és a szülőszobán van légkondi, ilyesmi? (bár gondolom nem a nagy meleg lesz a legnagyobb bajom) Miket kell magammal vinni a kórházba?
2012. febr. 27. 12:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Amikor én szültem, tavaly nyáron, pont nem volt jó a légkondi, de ventillátor azért vol... A kórteremben viszont az sincs. Nekem nem volt fogadott dokim, sem szülésznőm, de mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Tudom ajánlani neked a szülésfelkészítő tanfolyamot, ami szerdánként van. Így jobban megismered a kórházat és a szülőszobát is meg lehet látogatni egyébként szerdánként. Ezt is tudom ajánlani!
2012. febr. 27. 18:32
 2/11 anonim ***** válasza:
6%
Az én barátnőm ott szült, és nagyon ki volt akadva a csecsemősökre és az elvekre ahogy a babákat kezelik... azt mondta senkinek nem fogja ajánlani sőt teljesen fel van háborodva (veszélyeztették a kisfia egészségét azzal hogy nem adtak neki sem tápszert sem egy kis cukros vizet annak ellenére hogy nem volt teje- majd nagy kegyesen pohárból megitatták azaz inkább meglocsolták mert hát egy baba nyilván nem tud még pohárból inni egyből le is ment a láza)... DE az orvosát és a szülésznőjét nagyon dicsérte!
2012. febr. 28. 17:41
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Kedves 2.! A barátnőd utánanézhetett volna, hogy melyik kórházban akar szülni, mert bizony a bababarát kórházakban nem adnak tápszert és cukros vizet sem! Az alatt az 1-2 nap alatt amíg nincs tej, csak előtej, nem kell neki semmi mást adni, mert elég az előtej is. Az orvosok azért már csak jobban tudják... Ha nagyobb ggond lett volna, adtak volna bevizsgált anyatejet neki, és igen, pohárból, mert már a csecsemők is tudnak pohárból inni, az enyémet is úgy itatták meg a lefejt tejemmel és nagyon ügyesen itta. Másik kórházba kell menni szülni, ha ez nem tetszik...
2012. febr. 28. 18:28
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznos volt az 1 és a 3. válasz. Nem riaszt vissza, hogy a baba nem kap anyatejen kívül mást, lényeg, hogy már ott mindig együtt legyünk.

Még a kérdésem az lenne az első válaszolóhoz a szülésre felkészítő tanfolyamra mikortól érdemes elkezdeni járni? Most 22 hetes vagyok!

Köszi még egyszer mindenki kommentjét, és valakinek van még tapasztalata, írjon!!

2012. febr. 29. 09:47
 5/11 anonim ***** válasza:
39%

szóval.

a szülőszoba nem vészes (addig amíg nem látsz jobbat,én meglepődtem, hogy máshol van labda is, meg bordásfal, de a célnak tök megfelel), a szulesznok kozt vannak nagyon kedvesek, es nagyon bunkók (ez elmondható a dokikra is), bár nagy részük kopp-kopp rendes-kedves.

Hozzáértésben szerintem nagyon ott vannak, pl nekem kívülről fordították meg a babám, hogy ne kelljen császározni (az,hogy utána a váróban kellett ülnöm 6 órát, az nem volt jó, de az nem a dokik hibája).

ami miatt fontolóra vettem, hogy mégsem ott fogom szülni a másodikat:

- az ujszulott osztaly. amikor kerdeztem, hogy kell fejni elektromos mellszívóval, "anyuka, fejjen kezzel" valaszt kaptam.

- ha gondom volt, mindig pofákat vágtak, pedig ilyenkor nagyon erzekeny a friss anyuka

- sárgán kuldtek haza a gyereket (220as bilirubin szinttel..felment 420 fole, komaba esett..egy hetig volt a bolyaiban (az masik tortenet), es mondtak, hogy nem engedik haza, mert isszonyu magas egy het utan is a bilirubinja (ertsd: 180). kozben kiderult, hogy nem en voltam az elso, akivel ezt eljatszottak :(

sajnos 3 percre lakunk az istvantol, a masik hely, ahol szulhettem volna a honvéd, de az a varos masik felen van, meg ragaszkodtam a dokinomhoz, ugyhogy megint itt fogok szulni, de fel vagyok keszulve a legrosszabbra

(ja, "maganszobaba" mentem at egy fél nap után (isszonyat huzatos volt a korterem, de leginkabb a kulon wc-furdo miatt, mert az nem volt kozel, es nem voltam tul jarokepes), szoval a kulonszobaba a szemetest uritettek, de nem nagyon takaritottak, es hirtelen a napi 2 pelenkat sem kaptuk meg (nem mintha nagyon hianyzott volna, csak a hozzaallas), meg az ingyenes felicitas csomagot se (az se hianyzott, csak szinten az elv)

hogy mit vigyél magaddal:

[link] itt pl le van irva. en a 20.hetre megvettem-osszepakoltam mindent, mert a 30. heten mar jabba voltam, nehezen ment egy csomo dolog, es nem is szivesen maszkaltam

a légkondit nem tudom, marciusban szultem :(

2012. febr. 29. 13:31
 6/11 anonim ***** válasza:

ja, es poharbol itatjak a kisbabakat, nem tudom anyatejjel e, de nem cukros vizzel. viszont nagyon ki kell verni a balhet, hogy kapjon.

az en babam emulalta, hogy szopizik, nem szopizott, igy plusszba ki is szaradt.. mert a kedves noverek nem mérték, hiaba kertem

2012. febr. 29. 13:32
 7/11 anonim ***** válasza:
40%

Ismét javítanék!

Minden szobában van labda. Nem tudom, te mikor szültél ott, de gondolom azóta haladtak a korral. Van egy aternatív vajúdó/szülőszoba is, ahol van fürdőkád (szülhetsz vízben is), van franciaágy és még sok egyéb hasznos dolog. Lehet, hogy fogadott dokival le lehet foglaltani szüléshez, amikor én szültem, épp voltak bent, úgyhogy sima szülőszobára kerültem.

Elektromos mellszívó: mindenkit megtanítanak kézzel fejni, mert nagyon hasznos dolog. Van elektromos mellszívó is, és ha szükséges használhatod. Saját szememmel láttam, hogy engedik használni.

Sárgaság: Az én lányom is besárgult, de minden nap megnézték a bilirubin szintjét, csak és kizárólag úgy engedtek haza, hogy minden rendben volt.

De lehet, hogy csak nekem sikerült ilyen jóra ez a szülés? Csak én vagyok maximálisan megelégedve?

Nem emlékszem már pontosan hány alkalmas a tanfolyam, de max 8. Nem muszáj mindegyiken részt venni. Szerdánként van, délután, max 2 órás. Nyáron van egy kis szünet, úgyhogy kérdezz rá majd. Érdemes a 28-30. hét körül elkezdeni, mert ugye nem tudhatod, hogy mikor szülsz :)

2012. febr. 29. 13:48
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat még egyszer! Na ha majdan eljön az időm, utána megírom az én véleményemet, nekem milyen volt!
2012. márc. 1. 10:21
 9/11 anonim ***** válasza:

kedves 7es. 3 eve szultem, es akik kapnak infuziot (en kaptam oxitoxint), azok nem szulhetnek vízben.

a kezzel fejes nagyon hasznos, viszont az a sznob, bunkó hangnem, amivel kozoltek, nem megengedhető. es a kezzel fejest nem nagyon kell "tanítani" (bocs, az megy alapból, csak egy ido utan inhuvelygyulladast kap az ember :D)

Elektromos mellszívót VITTEM, es arra merészeltem rákérdezni, hogyan működik.

Attól, hogy a te lányodat megnézték, örülök neki, de az én fiamat elég durva állapotban engedték haza (ha kívánod mutatok képet, hogy mennyire volt sárga, és mutatok képet arról is hogy fekudt az inkubatorban utana, ugyhogy hadd ne tapsoljak annak, aki ilyen allapotban hazaengedte) (es mint említettem, szóba jott az istván, és egy másik anyuka is mondta, hogy az o fiat is sargan kuldtek haza (3 gyerekes anyuka, ket masik gyerekkel rendben volt minden, de ez mennyire vigasztalo, ha hanyagsag miatt a harmadiknak veratomlesztes kell? szerintem az a NORMALIS, ha minden gyereket normalisan latnak el)

Egyebkent nemsoka szulok (tegnapra voltam kiirva), oszinten remelem, hogy a masodik gyerkoccel nem lesznek ilyen problemak.

2012. márc. 1. 11:42
 10/11 anonim ***** válasza:
31%

2. vagyok, gondoltam hogy nem fog köztetszést kiváltani a válaszom. A barátnőm utána nézett a kórháznak, de ragaszkodott a nőgyógyászához ezért szült az István kórházban (az első babát nem ott szülte de ment az orvosa után), és neki előteje sem volt egy csepp sem (!), csak ezt egyetlen csecsemős sem hitte el neki... és azért lett gond, mert belázasodott a baba és éjjel-nappal ordított, ezt folyamatosan mondta a csecsemősökhöz akik mindíg elhajtották (és ahogy kapott egy kis folyadékot nagy könyörgések árán - amit kb egy óra alatt tudtak belediktálni mert Ő nem tudott pohárból inni- lement a láza tehát ez lehetett a gond), majd amikor hazajöttek megnézte a gyerekorvosuk aki teljesen kiakadt és azt mondta örüljön a barátnőm hogy nem száradt ki a gyereke mert erőteljes folyadékelvonási tünetei lettek (amik születésénél még nem voltak meg)... Tehát orvos is azt mondta hogy ez így nem volt jó... DE természetesen mindenki maga ítélje meg milyen szemléletű kórházban szeretne szülni.

Elfogadom ha valaki nem ért velem egyet (bár nem mindegy milyen stílusban), ez csak egy tapasztalat a sok közül és az is lehet hogy kivételes eset volt. Arról nem is beszélve, hogy ha lett volna teje a barátnőmnek egyet értettem volna azzal hogy semmi mást ne kapjon a fia!

2012. márc. 2. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!