Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Máshol is úgy van, hogy ha...

Máshol is úgy van, hogy ha nem adunk pénzt a csecsemős nővéreknek, akkor úgy szoptat az ember és teszi tisztába a gyereket, ahogy a könyvben olvasta?

Figyelt kérdés
Mert Debrecen egyik szülészetén igencsak ez történik, friss tapasztalat, és nagyon megdöbbentő, amilyen lekezelően bánnak ott első gyerekes anyukákkal, akiknek nyilvánvaló módon még semmilyen tapasztalatuk nincs. És én is ott fogok szülni....
2009. jún. 6. 22:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Fogadjál csecsemös növért, ugy ahogyan szülészt és szülésznöt szoktatok,mert sajnos csak magatokkal vagytok elfoglalva és nem a gyereketek a legfontosabb. Tapasztalat én mindent megteszek azért, hogy az anyuka megtanuljon szoptatni ugy gondolom soha sem kaptam ugy pénzt vagy ajándékot anyukától, hogy csak azért adták volna mert segítettem, mindenkivel még az utólsó roma származásu anyukával is kedves vagyok. + gyerekem van nem vagyok még a nyugdíj közelébe sem de estére már 2x akorra alábam annyit megyek. ebböl van elgük a dolgozoknak vagy nem kell adni a szülésznek, a sz-nönek és a csecsemösnek sem vagy nem kell panaszkodni hogy ilyen anyagias lett a világ. Hidel az orvosnélkül is megszülnél és még sem merül fel ez a kérdés bennetek
2010. jan. 13. 13:41
 12/16 anonim ***** válasza:
Remélem más élmény is ért valakit
2010. jan. 13. 13:42
 13/16 A kérdező kommentje:

Akkor Te kivétel lehetsz !

Sajnos azt tapasztaltam, amit a kérdésben is feltételeztem. Annak a nővérnek, akinek pénzt adtam, kicsivel tovább foglalkozott velünk, de azt is hagyjuk inkább. Szerintem az ilyeneknek nem kellene csecsemősnővérnek menni. Nem ????

jA, és amikor az egyik nővér kísért a szülőszobára, akkor lecseszett, hogy pont most kell kísérgetnie, amikor neki annyi dolga van... Én készültem életem legnagyobb és legszebb feladatára, és tessék... Még most is sírhatnékom van, milyen szemetek voltak!!!

Az orvosok és a szülésznők viszont profik és emberségesek voltak, minden tiszteletem az övék, de a pattogós kis "nővérkék " undorítóak voltak, mert a nulla segítőkészségükkel hagyták 1 hétig éhezni a gyerekem, aki ez idő alatt 65 dkg-ot esett vissza a testsúlyából.

Szóval semmibe nézem őket, tisztelet a kivételnek. Ez az én tapasztalatom.

2010. jan. 13. 22:30
 14/16 anonim ***** válasza:

Akkor nevezd meg azokat a növéreket ez a baj amikor álltalánosítanak az anyukák. Kérdezem én adtál a szülészne és sz-nönek parát? Sajnálom, hogy ilyen élmények értek, de sajnos néha nem lehet az anyukáknak eleget tenni. Pont most volt egy ilyen esetem, és sajos nem bírom azokat a vádakat amik igazságtalanok.

12órából több mint a felét egy anyuka mellett töltöttem és azt montad a viziten, hogy neki senki sem segített.

Rákérdeztem és nem tudot semit sem momdani erre a szobatársai is megrökönyödtek, hogy miket beszél.

Ja és semit sem kaptam töle, csak ennyit hogy semibe vett, de az jó volt, hogy a kisbabája megtanult szopni, mivel egyedül semire sem ment. Persze a többi anyuka adig várt rám. Hát ezt nem értik meg a betegek. Na hadjuk mert csak dühös leszek.

2010. jan. 16. 12:36
 15/16 A kérdező kommentje:

Sajnálom, és igazad van, rossz dolog általánosítani ! De az én tapasztalatom sajnos ez volt.Komolyan mondom, hogy szörnyű visszagondolni. Ha a majdnem egy hét alatt napi 10 percet foglalkoztak velem és a babámmal, sokat mondtam :S. Egyébként én szociális terültetn dolgozom, idősekkel, és az is irtó nehéz. Viszont én nem megyek vissza oda, mert egyszerűen nincs türelmem hozzájuk. 5 évig foglalkoztam velük, és teljesen besokalltam, soha többet nem akarok emberekkel foglalkozni. Egy irodában akarok ülni totál egyedül :DD

Tisztelet a Te türelmedért, lehetne több ilyen hozzáállású nővér is...

2010. jan. 16. 21:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen,minden tiszteletem az utolsó hozzászólónak,ha valóban ilyen lelkiismeretes nővérke,de sajnos az én tapasztalataim is hasonlóak,mint a kérdezőnek.Nem fogadtam se szülésznőt,sem orvost,amikor este 10-kor érkeztem be a 2 perces fájásokkal a kórházba,vihogva vették fel az adataimat(pedig ők már igen vén ,,csitrik" voltak),miközben majd megőrültem a fájdalomtól,semmit nem magyaráztak el,hogy éppen mit csinálnak velem,még azt sem mondták,hogy éppen milyen injekciót kapok,azt is úgy húztam ki belőlük.Soha nem töltöttem egyetlen napot sem kórházban szerencsére,éppen ezért rettentő kiszolgáltatott helyzetben éreztem magamat,ami talán normális is lett volna egy bizonyos mértékig,de ez mindent felül múlt.Az orvos teljesen normális volt,pedig neki sem adtam pénzt(ügyeletes volt a doki),sőt a 6 hetes kontrollra is hozzá mentem vissza és régi cimborákként üdvözöltük egymást.Visszatérve a nővérekhez:más is rengeteget dolgozik ,,apró pénzért" és mégis elvégezzük rendesen a munkánkat és sokan közülünk még egy csokit sem kapnak az elvégzett munkánkért!!És igenis,aki nem bír emberekkel együtt dolgozni,az hagyja inkább az egészet a fenébe,főleg ha éppen a szülészeten dolgozik,az egészségügynek az egyetlen szép részén,ahol édesanyák és gyermekek születnek nap mint nap,ezek a gyermekeink első napjai,nem kellene megkeseríteni a mások legboldogabb pillanatait!Eszem ágában sincs egy véka alá venni mindenkit,nálunk is voltak normális és taj paraszt nővérkék is...
2010. jan. 18. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!