Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valaki szedte a cimicifuga...

Valaki szedte a cimicifuga racemosa ch30-at?

Figyelt kérdés
Mire jó és tényleg jó-e? Tegnap ajánlotta az orvosom, de megmondom őszintén nem nagyon figyeltem oda...
2012. febr. 23. 08:22
 1/8 anonim ***** válasza:
A cimicifuga a szülés előtt és a szülés alkalmaával használható homeopátiás szer. Általában akkor érdemes használni, ha a méhszáj nagyon kemény nincs felkészülve még a szülésre. Így könnyebben megy majd a vajúdás.
2012. febr. 23. 09:38
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ezt szedhetem akkor a 36. héttől? Nem hozza előrébb a szülést, ugye?

2012. febr. 23. 09:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Többféle ajánlás van a szerek szedésére. Az amit én alkalmazok:

36. héttől, de itt fontos, hogy ne legyen csak a pulsatilla CH30-as, mert az nagyon erős és a többinél ez az erősség beindíthatja a szülést.

Pulsatilla C30 1 napig 1 szer 5 bogyó

Caulophyllum C6 vagy C12 (fontos, hogy ne CH30-as legyen) 5 napig napi 5 bogyó

Egy nap szünet

Pulsatilla C30 1 napig 1 szer 5 bogyó

Cimicifuga C6 vagy C12 (fontos, hogy ne CH30-as legyen) 5 napig napi 5 bogyó

Egy nap szünet

majd előlről.

A szülésnél használatos: (Ezeknél viszont fontos, hogy C30-as legyen)

Arnica C30 1 adag a szülés kezdetén azaz öt bogyó

CAULOPHYLLUM C - 3o és CIMICIFUGA C - 3o fél óránként felváltva 5 bogyó.

2012. febr. 23. 10:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nekem konkrétan a ch30-at mondta a doki! Az akkor nem jó? Vagy ahhoz a "kúrához" nem jó, amit te használtál?
2012. febr. 23. 11:18
 5/8 anonim ***** válasza:
A c30-as cimicifuga az inkább a szülésnél használatos. Nem tudom mikorra mondta, hogy szedd. Előfordulhat, hogy nagyon keménynek találta a méhszájadat és azért mondta ezt az erősebb fajtát.
2012. febr. 23. 11:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Igazából én a szülési fájdalomcsillapításra kérdeztem rá és azt mondta, hogy fájdalomcsillapítást segítő szert nem igazán tud mondani, de ezt ajánlja, mert segít a... Nah és én elvesztettem a fonalat, mert baromi fáradt voltam és csak ültem,de azt se hallottam, hogy mit mond... Gáz, de még dolgozok és délutánra nagyon kimerülök. Annyi van meg, hogy a 36. héttől ( jövő hét ) ezt szedjem, ha gondolom és odaadta a papírt, amire ezt írta fel.
2012. febr. 23. 11:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem csináld úgy, ahogy leírtam, mert ha esetleg fel van már puhulva a méhszájad akkor beindíthatja a szülést. A doki valószínű, hogy magára a szülésre írta, ezt és mondta, hogy előtte is szedheted, mert ez segíteni fog, hogy könnyebben menjen a szülés. Ha nem félsz attól, hogy előbb jön a baba vagy esetleg nagyok a méretei, akkor nem probléma a c30-as szedése sem.
2012. febr. 23. 11:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Igazából azt se tudom, hogy akarom-e szedni... Elég bizonytalan vagyok ebben a dologban! Azt nem bánnám mondjuk, ha nem a 40. héten szülnék, de a 36-37 hét meg korai lenne.

2012. febr. 23. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!