Szülés után spirál?
Soha életemben nem rakatnék fel ilyesmit magamnak, de azt azért jó ha tudod, hogy a mai spirálok, mint más IUD (méhen belüli eszköz) tartalmaznak hormonokat, még ha kisebb mennyiségben is, és szép lassan adagolják ki a szervezetbe.
Emiatt alaposan tájékozódj, hogy melyik fajtát akarod alkalmazni, mielőtt felteteted, mindent tudj meg róla! Lehet hatással a szoptatásra is...
Azt jó ha tudod, hogy spirált akkor tesznek fel, ha 5-6 éven belül nem tervezel babát, nem szeretik az orvosok ha pár hónap után levetetik, mivel a méhnek minimum 1 év kell mire befogadja rendesen. Nekem is 11 hónapja van meg (nem hormonos - goldlily) és mostanra mondhatom, hogy befogadta a szervezetem, eleinte nagyon véreztem tőle, egy super tampon egy óra alatt megtelt, annyira. Kivártam a fél évet amit javasoltak, hogy rendeződik, azóta szépen lassan beállt. A ciklusomat szinte percre pontosan beállította, pedig előtte nagyon kusza volt.
A felhelyezés nem fájt, viszont utána nagyon pocsékul voltam pár óráig (görcsök és szédülés) Ha fémérzékeny vagy esetleg akkor nem ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!