Hány hetes terhesség korban érdemes szülésznőt, orvost
felfogadni?
Figyelt kérdés
A Szent Istvánban szeretnék szülni, de területileg nem oda tartozok. Van egy nagyon aranyos orvos akihez járok a kórházba, de még arról nem beszéltünk, hogy fogadott orvosom lesz, pénzt nem kér, de elfogad. Érdemes már most megkérdezni, hogy lesz- e a fogadott dokim, és mennyit kér, vagy később? szülésznőt érdemes felfogadni, mikor?
A tanácsokat, válaszokat előre is köszönöm!
2012. febr. 15. 13:10
1/4 ÉvaEnikő válasza:
Szia! Én már az elején felfogadtam az orvosomat. De nem ezt tanácsolom Neked, nézz szét, érdeklődj. Azért érdemes az első trimeszter vége körül választanod. A vizsgálatok miatt is.Ha most ott kröül tartasz akkor nyugodtan kérdezz rá.Kérdezd meg azt is,hogy mennyit kér.Persze ne így:-)Hidd el,hogy ez a kérdés csak nekünk kellemetlen, nekik mindennapos dolog, nem lesz ciki, de jó tisztában lenni a tarifával.Én szülésznőt is fogadtam. Április végére várom az első babucinkat és decemberben találkoztam vele először. A terheléses vércukor vizsgálat előtt, mert a vizsgálat eredményét már vele is kitárgyaltam, tanácsokat adott volna ha gond lett volna vele, de nem volt. Szerintem nagyon fontos egy szülésznőt fogadni,hisz Ő lesz ott veled végig,nem az orvos!Remélem segítettem:-)
2012. febr. 15. 13:20
2/4 anonim válasza:
Én olyan 16 hetesen fogadtam dokit. Nem akartam ezzel tovább várni, mert tudni akartam, hogy a doki mit mond, ráér-e a szülés időpontja körül, nem lesz-e szabin, nem utazik-e el vagy stb.
Ha neked szimpi az orvos, akkor nyugodtan kérdezz rá minél előbb, így legalább neked is biztos lesz a dokid, és ő is úgy tud majd készülni.
Szülésznőt én nem fogadtam.
2012. febr. 15. 13:27
3/4 anonim válasza:
Pozitív teszt után rögtön hívom a szülésznőt.
Neki sok kismamája van, és korlátozott számú helye, tehát időben kell jelentkezni.
Az orvosom meg a "sajátom", így hozzá nem kell külön "jelentkeznem".
Viszont amikor az első babámmal hozzá akartam átigazolni a 4 hónapban, már nem volt helye...
Minél előbb, annál jobb!
2012. febr. 15. 13:39
4/4 anonim válasza:
Én 2x szültem az Istvánban(eddig,most megint babát várok),én sem oda tartozom.Mindképpen fogadd fel a dokit,különben nem tudsz ott szülni!Nem tudom hány hetes vagy,de célszerű mihamarabb megkérdezni,hogy pl.a szülésznő tud-e vállalni.Nekem dokim és szülésznőm is volt/lesz,a 2. gyereknél már a 24. hét körül beszéltem a szülésznővel is.Most még korábban fel fogom őt hívni(a dokimmal már beszéltem),hogy be tudjon írni a naptárába.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!