Hogyan fogadtál szülésznőt?
szia
nálam ez úgy működött, hogy mikor olyan 33 hetes voltam akkor az orvosomat kérdeztem meg hogy ő kit javasol vagyis kivel van összeszokva? ő adott egy nevet és elérhetőséget, felhívtam, s tudni kell ekkor kezdődnek kb az nst vizsgálatok amiket a szülésznők csinálnak úgyhogy megbeszéltük az időpontot és onnantól tudta hogy ő lesz a szülésznőm. nem bántam meg mert láttam hogy a szülés alatt ő az aki végig ott van melletted, s megérdemli a honorálást talán még jobban mint akár az orvos. persze függ attól is hogy meg vagy-e elégedve a munkájval, nálam tökéletes volt minden így én neki 25-öt adtam. a pénz pedig rád van bízva, én neki is és az orvosnak is a konkrét szülés előtt mikor már beindultak a fájások akkor adtuk oda.
nálunk a kórházban van szülésznők előadása havonta 1x. ott lehet velük találkozni.
ha nálatok nincs ilyen, akkor szerintem kisgyerekesektől kérdezősködj a környéken.
körbekerdeztem, hogy ki kinel szult, es mi a velemenye rola.
aztan ragugliztam.
egyebkent korhazban ugyis kell menni ctgre, ott (legalabbis az istvanban) a szulesznok szoktak felpakolni, szoval akar szemelyesen is megkeresheted.
Érdemes a már szült kismamáktól kérdezősködni, kit ajánlanak és kit nem, aztán személyesen megkeresni az illetőt és elmondani neki, mi a helyzet, ki ajánlotta, mikorra vagy kiírva, stb.
Én most másodjára felkértem azt, aki az első szülésemnél volt ügyeletes. Ő köszönte meg, hogy megkértem!
Ha szimpi az illető, akkor a 22-26. hét körül kitöltötök egy kérvényt, amit az ő főnöke ír majd alá, kvázi hogy engedélyezi neki hogy ő legyen a választott szülésznőd (legalábbis Zalaegerszegen így van). Utána a 34-5-6. héten amikor bent jársz a kórházban, érdemes újra felkeresni. Akkor megbeszélitek a részleteket, pl alkalmaztok-e homeopátiás dolgokat, hogyan készülj fel a gátvédelemre, hogy képzeled el a vajúdást, akarsz-e oxitocint, blablabla. Én pl minél természetesebben szeretném megszülni a második gyermekemet, úgyhogy a minimálisra csökkentjük a beavatkozásokat, és ő ebben abszolút partnernek tűnik.
Mi eddig pénzről nem beszéltünk, én nem kérdeztem, ő meg nem mondta. De a szülésznők nem szoktak 10-20 ezernél többet kérni, úgyhogy ha nem kerül elő a téma, akkor adunk amennyit gondolunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!