Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan fogadtál szülésznőt?

Hogyan fogadtál szülésznőt?

Figyelt kérdés
Nekem nincs orvosom, szülésznőt szeretnék inkább, érdeklődjek a védőnőnél, vagy honnan szerezzek telefonszámot? Mikor intézzem ezt? Hanyadik héttől érdemes? Mi a módja? Egyszerűen kérdezzem meg telefonon, hogy halló, mennyi pénzt tetszik ezért kérni?

2012. febr. 14. 08:14
 1/6 sz.mse válasza:

szia

nálam ez úgy működött, hogy mikor olyan 33 hetes voltam akkor az orvosomat kérdeztem meg hogy ő kit javasol vagyis kivel van összeszokva? ő adott egy nevet és elérhetőséget, felhívtam, s tudni kell ekkor kezdődnek kb az nst vizsgálatok amiket a szülésznők csinálnak úgyhogy megbeszéltük az időpontot és onnantól tudta hogy ő lesz a szülésznőm. nem bántam meg mert láttam hogy a szülés alatt ő az aki végig ott van melletted, s megérdemli a honorálást talán még jobban mint akár az orvos. persze függ attól is hogy meg vagy-e elégedve a munkájval, nálam tökéletes volt minden így én neki 25-öt adtam. a pénz pedig rád van bízva, én neki is és az orvosnak is a konkrét szülés előtt mikor már beindultak a fájások akkor adtuk oda.

2012. febr. 14. 08:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Mi mentünk a szülésfelkészítő tanfolyamra (olyan 33 hetes voltam) mert apás szüléshez az is kellett, és aki tartotta szülésznő nagyon szimpatikus volt. Nyíltan elmondta mindenkinek, hogy van lehetőség választani szülésznőt, és hogy mennyi az ára. És mi őt választottuk. Nagyon jó, ha van fogadott szülésznő!
2012. febr. 14. 08:47
 3/6 anonim ***** válasza:

nálunk a kórházban van szülésznők előadása havonta 1x. ott lehet velük találkozni.

ha nálatok nincs ilyen, akkor szerintem kisgyerekesektől kérdezősködj a környéken.

2012. febr. 14. 09:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Az első kérdés az az, hogy melyik kórházban szülsz?
2012. febr. 14. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:

körbekerdeztem, hogy ki kinel szult, es mi a velemenye rola.

aztan ragugliztam.

egyebkent korhazban ugyis kell menni ctgre, ott (legalabbis az istvanban) a szulesznok szoktak felpakolni, szoval akar szemelyesen is megkeresheted.

2012. febr. 14. 17:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Érdemes a már szült kismamáktól kérdezősködni, kit ajánlanak és kit nem, aztán személyesen megkeresni az illetőt és elmondani neki, mi a helyzet, ki ajánlotta, mikorra vagy kiírva, stb.

Én most másodjára felkértem azt, aki az első szülésemnél volt ügyeletes. Ő köszönte meg, hogy megkértem!

Ha szimpi az illető, akkor a 22-26. hét körül kitöltötök egy kérvényt, amit az ő főnöke ír majd alá, kvázi hogy engedélyezi neki hogy ő legyen a választott szülésznőd (legalábbis Zalaegerszegen így van). Utána a 34-5-6. héten amikor bent jársz a kórházban, érdemes újra felkeresni. Akkor megbeszélitek a részleteket, pl alkalmaztok-e homeopátiás dolgokat, hogyan készülj fel a gátvédelemre, hogy képzeled el a vajúdást, akarsz-e oxitocint, blablabla. Én pl minél természetesebben szeretném megszülni a második gyermekemet, úgyhogy a minimálisra csökkentjük a beavatkozásokat, és ő ebben abszolút partnernek tűnik.

Mi eddig pénzről nem beszéltünk, én nem kérdeztem, ő meg nem mondta. De a szülésznők nem szoktak 10-20 ezernél többet kérni, úgyhogy ha nem kerül elő a téma, akkor adunk amennyit gondolunk.

2012. febr. 14. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!