Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik jobb császár az altatás...

Melyik jobb császár az altatásos, vagy az érzéstelenítős?

Figyelt kérdés
2012. febr. 13. 18:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja, én a műtétből nem hallottam semmit, nem beszéltek semmit közben azon kívül,h. Nekem mondtàk,h. egy kisfiú ill. Kislàny (mindkettõ van) meg a születés időpontjàt. Fura hangok sem voltak, nyomkodàsokat éreztem meg,h. Mozgatnak ekkor nyoomtàk ki a babàt. Ez kb. 5 perc, utàna semmi.
2012. febr. 14. 08:52
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Kétszer szültem érzéstelenítéssel,nagyon jó volt,hogy végig fent voltam,kiemelés után rögtön láthattam,hallhattam a sírását.Én nem hallottam semmi furcsa hangokat,nem is beszéltek semmi olyat ami zavaró lett volna.
2012. febr. 14. 10:07
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Ahol en szulok, ott az adott helyzet donti el, hogy vegzik a csaszart: altatasban kizarolag az anya betegsege vagy eletveszelyes surgos helyzetben, minden programozott csaszar pedig gerincerzestelenitessel. En 2010-ben szultem gerincerzestelenites mellett, es nem erdekelt, hogy ki vagyok kotve, hogy kellemetlen a szuras, stb, hallottam felsirni a pici lanyomat, es azonnal oda is hoztak egy puszira! Amig engem varrtak es ebredeztem, apa kerte 'szorkontaktusra' a babat, es igy kezdodott pici lany elete. Nagyon szep elmeny volt, orulok, hogy nem kellett altatni! Most 35 hetes vagyok a masodikkal, meglatjuk, hogy alakul :)
2012. febr. 14. 13:17
 14/26 successful77 válasza:
baratnom epidularis (remelem jol irom) erzestelenitest kapott, hát az utánna lévo napokban amilyen fejfajasa volt, senkinek nem kivanom. jobb aszeretett volna altatást, de ezt ugysem Te dontod el! :-) ha igen, akkor az valamilyen maszek klinika biztos.
2012. febr. 18. 08:26
 15/26 A kérdező kommentje:
Én németországban élek,és én is azt hittem hogy nem én döntöm el, de kiderült,hogy mégis. Most teljesen meg vagyok lőve,mert nem tudok dönteni,mert mindegyiknek van előnye meg hátránya is. De a nőgyógyász az altatást ajánlotta, mert azt mondta,hogy abból előbb fel lehet kelni. Tud erről valaki valamit?
2012. febr. 19. 11:11
 16/26 anonim válasza:
Nekem is programozott császárom volt 2004-ben, és szörnyű élmény volt számomra. Fájdalmat nem éreztem, de minden más húzást, tépést ,rángatást igen, és ettől olyan volt, mint egy élveboncolás, rosszul is lettem a végére, alig vettem levegőt, végül még el is bódítottak valamivel, úgyhogy az összevarrásra már nem emlékszem, az ágyamban ébredtem.Ráadásul az őrzőben olyan nővéreket kaptunk, akik úgy bántak velünk, mint a kiskutyákkal, és a fülünk hallatára taglalták, hogy milyen hülyék vagyunk.
2012. febr. 20. 01:48
 17/26 ekeke ***** válasza:
0%

Mekkora szar, hogy mindig azonnal a császár a téma!!!!

Nem vállalunk fájdalmat, minimális kockázatot, sőt, várakozni sem szeretünk.... ennyit érdemeltek az élettől.

2012. febr. 20. 07:39
 18/26 anonim válasza:
Nem biztos, hogy a császár saját döntés. Nekem sem volt más lehetőségem, pedig szerettem volna megszülni a Babámat. Nekem spinálisom volt és jó volt, hogy mindent hallottam, és nem zavart, hogy húzkodtak, nem magammal foglalkoztam, csak azt vártam már, hogy láthassam, hallhassam. Én 6 órát feküdtem csak, de a Babó végig velünk volt. Apa csak a műtőbe nem jöhetett be.
2012. febr. 20. 09:40
 19/26 anonim ***** válasza:

Ekeke, te egy tündér vagy, igazán. Majd legközelebb, ha netán megint háromszor rátekeredik a gyerekem nyakára a köldökzsinór, és életveszélybe kerül, megmondom, hogy á, ne császározzunk, inkább megszülöm természetes úton, hátha megússza fulladás nélkül. Imádom az általánosítást, meg azokat, akik gondolkodás nélkül ítélkeznek.

Egyébként nekem a fiamnál a fent említett sajnálatos körülmény miatt sürgősségi császárom volt, altattak, de a gyerkőc nem aludt el. Legalábbis a férjem szerint, mert én ugyebár csak testben voltam jelen. Szóval férjem szerint bevittek a műtőbe, pár perc múlva már hallotta a gyereksírást (bár nem volt benne biztos, hogy a miénk sír, elvégre mások is szültek ott), majd rá újabb pár percre mehetett megnézni, de utána vitték is a babót az intenzívre, ez a szokásos eljárás az altatásos szülés után, megfigyelik.

Nekem sajnos minden szüléssel kapcsolatos pozitív élményem elmaradt, nem láttam a gyerekemet, csak másnap reggel; s mindössze egy pár pillanat rémlik, amikor először magamhoz tértem, épp egy liftbe toltak be, és ott volt a férjem, de semmi másra nem emlékszem, mert vissza is aludtam, s csak 3-4 órával későbbről vannak emlékeim.

Most a következőt várom, elvileg július elején érkezik. Ha választhatok, szeretném természetes úton megszülni, ha a korábbi császár hegei elég vastagok ahhoz, hogy megengedjék. Ha mindenképp császár, inkább érzéstelenítést választanék, mert altatással lemaradtam a legelső pillanatokról. Ez az, ami nem pótolható. Szerintem. :)

2012. febr. 20. 13:28
 20/26 potyike ***** válasza:
24%
a természetes úton történő szülés a legjobb.Nálunk Magyarországon túl sok a császár és ezek jelentős része indokolatlan.
2012. febr. 21. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!