Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a szüléstől,...

Nagyon félek a szüléstől, lelkiekben rá lehet valahogy készülni, mi a jobb ha olvasok róla utánna nézegetek, vagy ha nem foglalkozok vele és nem is tudom a menetét?

Figyelt kérdés
30 hetes vagyok eddig nem féltem de 26 hetesen és 27 hetesen is bekerültem a kórházba a szülőszobára visszatartára mert a kislányom azt hitte itt az idő, a szülőszobán két szülést hallgattam végig egy függöny választott el a szülő anyukáktól, nagyon rosz volt hallani, volt amelyik ordított, veszekedett az orvossal és a szülésznővel, arról nem is beszélve, hogy a szülésznő is, hogy beszélt a vajódó anyukával.
2009. jún. 1. 10:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Valamennyire próbálj meg felkészülni rá, legyél tisztában a menetével, esetleg menj el szülésfelkészítő tanfolyamra is, az is hasznos lehet. Én sajnos nem voltam ilyenen, csak olvasgattam róla, itt-ott. Ezeken a tanfolyamokon a légzéstechnikákat is megmutatják. (Nekem sajnos feküdnöm kellett ezért is maradt ki ez a tanfolyam.)

Ne félj tőle, túl leszel rajta és lesz egy gyönyörű babád!

2009. jún. 1. 10:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, tanfolyamra sajnos én sem mehetek, itthol kell feküdnöm és pihennem a szülésig, veszélyeztetett vagyok és még a séta sem igazán megengedett, a kórházba azt mondták örüljek ha 35 hétig benn marad még a kislányom.
2009. jún. 1. 10:58
 3/6 anonim ***** válasza:

szia,

Az a lényeg, hogy a babával beszéld meg, hogy Ti Őt nagyon várjátok, szeretitek.

Segíteni fog neked a szülésnél Ő is, meg ott van a doki, a szülésznő, meg a család...mindenki segíteni fog ne izgulj!

Csak beszéld meg vele a babával is.

Én így tettem az első csajszimmal és nem is volt semmi gond, még epi sem kellett.

Most juni. 10-re várjuk a 2. csajszit, remélem vele is minden ilyen simán fog menni..

Sok sikert nektek is, és könnyű szülést!

2009. jún. 1. 11:52
 4/6 anonim ***** válasza:
én is paráztam meg minden aztán 1.5 óra volt vajúdással együtt ne aggódj beszéld meg a babáddal hogy ügyes legyen ne okozzon fájdalmat én is ezt tettem
2009. jún. 1. 12:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy jót tesz-e, ha utánanézel mindennek, erősen személyiségfüggő. Engem megnyugtat, úgyhogy olvasok, készülök. Beszélek ismerősökkel, családtagokkal, orvossal, szülésznővel.

Ne azt nézd, mások hogyan viselkednek vagy velük hogyan viselkednek. Amikor én 11 hetesen vérzéssel rohantam be a kórházba, amíg öltöztem, egy másik anyuka leleteit nézte a doki és ő is, meg az asszisztense is elég minősíthetetlen stílusban beszéltek vele. Mondjuk az anyuka nem volt éppen IQ bajnok, nem érdekelte, hogy egészséges-e a gyereke (nagyon pici volt a terhességi korához képest), és vizsgálatokra sem akart menni. Gondolhatod mit éreztem, hogy esetleg velem is ilyenek lesznek, de NEM! Velem kedvesek voltak és normálisak. És minden dolgozó részéről azóta is ezt tapasztalom.

Ha ez segít, akkor én ezeket tanácsolom:

- keress infot a szülésről, annak menetéről, a lehetséges eseményekről, de lehetőleg kerüld el a negatív dolgokat (olvasd el, de ne tedd a magadévá ezeket);

- készülj tudatosan; fájni fog, de ennek a fájdalomnak van értelme! Ne álom-élményt várj, hanem légy racionális!

- kérdezd meg a szülésznőt vagy nővért vagy dokit a kórházban, hogy kb. mire számíts, illetve hogy van-e szülőszoba látogatás, szülésfelkészítő tanfolyam, vagy ehhez hasonlók. Ha sandán néznek, akkor mosolyogj és mondd el nyugodtan, hogy kicsit tartasz a szüléstől és szeretnél felkészülni lelkiekben. Aki erre szemétkedik, azt hagy a fenébe, mert tényleg k*csög.

Ja, és a legfontosabb!

Beszéld meg a babáddal, hogy a szülés neki sem lesz könnyű, de ettől nem szabad félni, mert ott leszel és segítesz, és kb. beszéljétek meg, milyen legyen a szülés.

Boldog babavárást és szép szülést kívánok!

2009. jún. 1. 12:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm már ezzel a tanácsokkal sokat segítettetek:)
2009. jún. 2. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!