Van köztetek olyan gyáli kismama aki a Dél-Pesti kórházban fog szülni vagy nemrég szült? Ha igen mik a tapasztalatok? Orvosok, szülésznők, stb?
Ha van olyan kismama aki szült már a Makai Zsolt nőgyógyásszal annak a válasza különösen érdekelne.
Köszönöm annak aki időt szán rám :) 24+2hkm
Most 31. hétben vagyok.
Hát ehhez az EDA-hoz nem tudok mit hozzáfűzni. Nekem volt. Hogy azért, mert ott volt a dokim, vagy azért mert egyébként is van, passz. Bár én még nem találkoztam ilyennel, hogy valakinek nem adtak EDA-t, mert ha jól tudom ez pont olyan kórház, ahol non-stop van anesztes.
Volt tejem, bőven :)
Az elsővel már úgy jöttünk haza, hogy aznap reggel 60 ml-t evett (a 2600 g-jához képest ez nagyon-nagyon jó). Miután otthon megtöltöttem a fagyasztót, három hónapig anyatejleadó voltam. Mennyiségét tekintve lehetett volna tovább is, csak akkor panelban laktunk, 80 fok árnyékban, inkább a hűsölést választottuk anyuéknál Gyálon :) Onnan meg nem vitték el a tejet.
Ketteskével pedig azért is jöhettünk haza 72 óra után, mert már elkezdett hízni.
Persze az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a két gyerek között 18 hónap van, gyakorlatilag tejem még volt bőven, amikor terhes lettem a Ketteskével, de Egyeske leválasztotta magát, így gyakorlatilag a tejem nem tudott teljesen elapadni.
Szerintem ezért is jó az alapítványi szoba. A kutya nem fog megzavarni abban, hogy ráhangolódjatok egymásra. Non-stop cicin lógott a csemete. Nem bizonytalanított el senki (Jaj, ki fog sebesedni, ne hagyjad, mert ....), tudtam úgy csinálni, ahogyan én jónak gondoltam. Tudtam pihenni, amikor a pici aludt, nem azt hallgattam, hogy ki-mikor-hol-kivel-mit.
Igen, van egy-két csecsemős, aki nem volt segítőkész, de alapvetően azok. A lényeg a szoptatásban az, hogy bekapja az egészet és ne aludjon el rajta :) Ne úgy állj a dolgokhoz, jaj, mi lesz. Mi lenne? Fogsz tudni szoptatni és kész!
Nekem mindkétszer az volt a mázlim az alapítványi szobával, hogy két front között szültem. Az egyik "dömping" már lement, a másik pedig utánam jött. Így gyakorlatilag a Ketteskénél nem is volt máshol hely :) Bár mázlim volt, mert a hordár fiú vacilált, hogy melyikünket vigye, engem vitt fel előbb az osztályra. Szegény csaj, aki így a második lett, órákat még a folyosón töltött, mire kitalálták, hogy hova tegyék. Ez azért nagyon durva, ha belegondolsz, mert huszonsok férőhelyes az osztály... Rengetegen voltunk :) A babákat reggel "kenyeres kocsin" hozták (nem tudom, hogy mi a rendes neve, nagy kocsi, kis fakkokkal, ahol a csemeték vannak), de egy-két gyerek keresztben a többin... :)
A nagyok 3,5 és 2 évesek, lányok, itthon vagyok velük, illetve a nagy már ovis, de épp beteg mindkettő. Hármaskát már nagyon várják, bár még néha megy a vita, hogy mi lesz, ha fiú :) Nem szeretnénk tudni előre, hogy mi van a lába között, így nagy lesz a meglepetés nekik is.
Te dolgozol még vagy már otthon vagy?
Az biztos, hogy ha nekem most be kéne járnom dolgozni, szerintem meg is halnék :)
Az első csemetémmel a pozitív teszt után kb. 2 héttel már otthon maradtam vesz. terhesség miatt.
Nem egyszerű, de megoldható. Szerencsére van jó fej férjem, tök jó munkával, gyakorlatilag 4 körül már itthon van, igaz, hogy néha megy éjszakára is - pl. most is, de ezt meg megfizetik. Na, meg a nagyszülők is segítenek ahol tudnak - pl. elviszik a csajokat hétvégére, hogy tudjak pihenni/takarítani/egy kicsit apával kettesben lenni... Nem panaszkodom.
Most annyira nem jó, hogy betegek, de ez sem tart örökké. Alapvetően pozitív a hozzáállásom a dolgokhoz, meg én terhesen még soha nem voltam beteg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!