Van köztetek olyan gyáli kismama aki a Dél-Pesti kórházban fog szülni vagy nemrég szült? Ha igen mik a tapasztalatok? Orvosok, szülésznők, stb?
Ha van olyan kismama aki szült már a Makai Zsolt nőgyógyásszal annak a válasza különösen érdekelne.
Köszönöm annak aki időt szán rám :) 24+2hkm
Gyáli - voltam, már elköltöztünk :)
Dél -Pestiben - szültem 2szer, harmadjára is ott fogok :)
Makai Zsoltot - nem ismerem
Orvosok:
Én Séra Péterhez jártam/járok/járni fogok, ő volt mindkétszer az orvosom, most is vele fogok szülni.
Szülésznőt nem fogadtam egyiknél sem, nem is áll szándékomban.
Elsőre egy nagyon-nagyon aranyos szülésznőt fogtam ki.
A másodiknál egy olyan szülésznőt fogtam ki, akit legszívesebben pofon vágtam volna több ízben. Flegma, lekezelő volt, ahelyett, hogy tanáccsal látott volna el, "bunkózott". Ettől függetlenül a második szülésem mennyei volt, alapítványi vajúdó (a sarokkádas), a férjemmel énekeltünk, táncoltunk, sírtunk, nevettük, vízben vajúdtam... Nagyon szuper volt.
Az osztálytól, illetve a csecsemősöktől itt sem kell túl sokat várni. Mindkétszer alapítványi (egyágyas) szobában voltam, ide bejöhetett apa is nappal. Ez nekünk így volt jó.
Érdemes elmenni szülőszoba-látogatásra, én mindkét szülés előtt voltam, engem megnyugtatott, hogy láttam, hogy mire számítsak, nem csak mások elbeszéléséből van fogalmam róla.
Én tavaly szültem ott,dr.Páczai Anita volt az orvosom.Maximálisan elégedett vagyok,nagyon rendes,kedves volt végig,ezenkívül sikerült a gátvédelem is.
Alapítványi szobában voltam én is,amit tudok nagyon ajánlani:)Szülésznő(nem fogadott,Nóra-vezetéknevére nem elkészem) szuper volt,csecsemősök között van ilyen-olyan is.Összeségében nagyon kellemes emlék,másodikat is ott szeretném szülni.
Boldog babavárást!
Szia!
Köszönöm a választ. Igazából nagyon szívesen mennék szülőszoba látogatásra, de a kórház oldalán csak olyan programot láttam ami 2010-es. A te orvosod bent volt veled? Már úgy értem nem ment haza meg ilyenek? sok ilyet olvasok. Én elsőnek szülésznőt akartam fogadni, mert úgy tudom ebben a kórházban ők vezetik le a szülést és az orvos csak akkor megy be ha baj van. Viszont sok rosszat hallottam viszont a csecsemőnővérekről állítólag, ha nincs orvosod nagyon bunkók és nem segítenek. az alapítványi szoba mennyi volt?
Bocsi ha sok a kérdés, de első baba.
Horváth Lajosnénak (talán Marika???) hívják azt a kispesti(?) vezető védőnőt, aki szokott szülőszoba látogatásokat szervezni, szülésfelkészítő tanfolyam keretein belül, de lehet csak szülőszobára is menni. Google-ban keress rá.
Igen, itt olyanok a szülésznők, hogy vághatnak, varrhatnak ha kell. Az első szülésemnél az ügyeletes doki indított, rá nem sokkal jött be az én dokim. A másodiknál nem is találkoztam ügyeletes dokival, csak a sajátommal.
A csecsemősök pedig nem ettől bunkók vagy nem. Voltak persze aranyosak, kedvesek. Aztán az is lehet, hogy azért érzik a kis anyukák bunkóknak a csecsemősöket (én még olyan kórházról nem hallottam, amiről mindenki csak jót írt a csecsemősökről), mert a hormonjaik....
Az alapítványi szoba érkezési sorrendben van, az biztos, hogy van olyan, ami egy ágy-egy fürdőszoba és olyan, hogy két egyágyas kórteremhez tartozik egy fürdőszoba (én mindkétszer ilyenben voltam). Talán 4 szoba van összesen? Passz. Az ára = ki mennyit gondol. Én 2008-ban 20eFt-ot fizettem érte (4 nap 3 éjszaka), 2009-ben 15-öt (2 nap, egészen pontosan 73 óra :). Most is majd attól függ, hogy mennyi napot leszek bent. A befizetett csekk feladóvevényét leadod a hazamenetelkor, jövő jan. 31-ig megküldik az adóigazolást. Idáig (most ennek még nem néztem utána) mivel alapítványi befizetés, ezért a 20%-át visszaigényelhetted az adódból.
A bent tartózkodás csak tőled és a babádtól függ :)
A 4 nap reális első babánál.
A ketteskével és velem minden oké volt, így a protokoll szerinti 72 órát kellett csak kihúznom a szülés után.
Akkor lehet, hogy a hiba az én készülékemben van. Nekem eszem ágában sem volt a sokágyasba bemenni, egész nap a picimmel voltam, ha nagyon társaságra vágytam, akkor a fürdőszoba-társammal beszélgettünk. Arról nem is beszélve, hogy apa bent lehetett velünk, nem csak üvegajtón keresztül nézhette a babáját. Spec. nálunk mindkét gyereket először apa tette tisztába :)
A látogatásért nem kell fizetni, csoportos.
Sajnos egyiket sem :(
Az elsőnek nagyon kakis volt a magzatvíz, egyből vitték a gyerekorvosok (apa ment vele), így már csak tisztán kaptam meg. Kicsit nézelődtünk, aztán elvitték, mert mivel futószalagon szültek a nők, ezért engem a két órás megfigyelés alatt a folyosón tároltak :)
A másodikat egyből magamhoz ölelgettem, de vele is front után szültem, szintén a belső folyosón tároltak engem... De őt két óra után se adták ki, mert még a melegítőben is lila volt, úgy fázott...
Na, majd a harmadikkal minden oké lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!