Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen a szülési fájdalom?

Milyen a szülési fájdalom?

Figyelt kérdés
25 hetes kismami.
2009. máj. 29. 17:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hogy is fogalmazzam?! A lényeg, hogy a derekad fáj. De nem hirtelen fájdalom, hanem erősödő, majd csillapodó. Én 13 órán át vajúdtam. Az első órákban enyhe, majd a kb 5 óra után egyre nagyobb volt a fájdalom, de burok repesztés után fájt csak igazán. Azért nem volt vészes!:-) Amikor kibujt a leányzó, megszűnt minden fájdalom, mintha elvágták volna.
2009. máj. 29. 18:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmihez se lehet hasonlítani és leírni így nagyon nehéz. Olyan, amikor az egész testedet elborítja egy az alhasadból elinduló fájdalomhullám, teljesen a hatalma alá kerülsz, aztán úgy ahogy jött, lassan elmúlik. Sokkal erősebb, mint bármilyen erős mensi görcs... Olyan, hogy másra nagyon nem is tudsz koncentrálni, csak arra, hogy fáj és legyen már egyszer vége. Nem akarlak ijesztgetni és szerintem ezen kár is agyalni, mert a fájdalomtűrő képessége mindenkinek más és más. Emellett stresszhelyzetben is mindenki máshogyan reagál. Szerintem ezen ne agyalj és ha majd ott tartasz, akkor gondolj arra, hogy jó, ha fáj, mert minden fájással közelebb kerül a babád ahhoz, hogy végre a kezedben tarthasd és a szemedbe nézzen azzal a mély csak az újszülöttekre jellemző nézéssel, amit talán csak akkor tapasztalhatsz, amikor a babád először néz rád. Olyan, mintha a szeméből az egész világ bölcsessége sugározna Rád.
2009. máj. 29. 18:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem nem fájt a derekam(2 gyereket szültem),inkább menstruációs jellegű fájdalmaim voltak,a hasam aljában,szúrt,görcsölt.Először csak enyhén,aztán egyre erősödött.Igaz,én gyorsan tágultam,az elsőnél 4 óra alatt,a 2.babánál bő 2 óra alatt.
2009. máj. 29. 18:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Bár sokan azt mondják, nekem sem a derekam fájt. A hasam alja és a szeméremcsontom. Nekem elég kemény volt, mert úgy indították meg a szülést, és egyből 2 perces intenzív fájások voltak. Viszont meglett 5 óra alatt.
2009. máj. 30. 07:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Én a menstruációs görcshöz hasonlítanám de szorozd meg ezerrel...
2009. jún. 5. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!