Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érdemes gátvédelemmel szülni?

Érdemes gátvédelemmel szülni?

Figyelt kérdés
Kevésbé fáj utána, vagy miért alkalmazzák? Első szülés lesz és valószínűleg szülésznőt is fogadok. Vele még nem beszéltem. Az érdekel, hogy mi a véleményetek a gátvédelemről. Persze ha úgy alakul, hogy vágni kell, legyen, ez így normális. De ha nem, akkor nehezebben és lassabban jön ki a baba?
2009. máj. 29. 15:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én dokim nem is akart felvágni, gátvédéssel csinálta, ő tágította a ujjával, csak egy picit repedt be,de mivel EDA-t kaptam nem éreztem, és az öltést sem. 3 volt összesen, de ha vágják akkor több lett volna. Mindenképpen ajánlom a védést
2009. máj. 29. 15:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
én azzal szültem a szülésznő segítségével. és aznap már ülni tudtam és normálisan mentem. Egyetlen egy varrattal megúsztam.
2009. máj. 29. 15:35
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ilyesmire gondoltam, hogy könnyebb utána jönni-menni-ülni, stb.
2009. máj. 29. 15:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 3 gátmetszéses szülés után a 4. babát gátvédelemmel szültem. Mondhatom, ég és föld a különbség! Bár tényleg kicsit kellemetlen, amikor a szülésznő tágított, de azért nem mindegy, hogy szülés után 2,5 órával már ülve tudtam szoptatni a kislányomat. A gátmetszések után meg napokig azt se tudtam, hogy hogy tegyem le magam, hogy ne érezzem úgy, hogy azonnal szétszakadnak a varrataim... Igaz, hogy így is volt 3 varrat, de ezeket szinte nem is éreztem. Ezek csak külsők voltak, amikor meg gátmetszést is csináltak, belül a hüvelyemben is varrtak. Tehát, ha olyan a szülésznő, hogy alkalmazza a gátvédelmet, akkor mindenféleképpen ajánlom, hogy kérd meg rá. Még így is megeshet, hogy picit repedsz, de az tényleg sokkal könnyebben gyógyul, mint a varrás. Nekem már szinte a kórházban rendbejött.
2009. máj. 29. 16:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az elsőnél is csak 3 varratom volt,a 2.babámnál SEMMI!Olyan sikeres volt a gátvédelem(örök hálám a szülésznőmnek,és a babámnak is,mert nem volt nagy a buksija),h még repedésem se volt(se kívül,se belül)2 órával a szülés után már vígan ágyaztam(a vajúdás is csak bő 2 óát tartott,maga a szülés 20 percet),fürödni mentem,és a babámat is elhoztam a csecsemőosztályról(nem tudtam kivárni,amíg ők hozzák ki)Szval ÉRDEMES!
2009. máj. 29. 16:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én egy babát szültem eddig, gátvédelemmel. Nem volt picike, közel négy kilóval és 36 cm-es fejkörfogattal született.

Őszinte leszek: én kitolás alatt annyira transzban voltam, hogy még a feszítő érzést sem éreztem. Nem is volt kellemetlen a kitolás.

Én egyáltalán nem repedtem, nem volt varratom. Miután kibújt a fiam cicire raktuk, kb fél óra múlva jött a gyerekdoki vizsgálni őt, akkor én elmentem zuhanyozni. azt hittem, hogy szülés után valami még fájni fog, de nem. Felültem az ágyon, elmentem zuhanyozni, megmostam magam lent is úgy, ahogy szülés előtt. Semmi sem fájt. Szűk farmerben mentem haza hat órával később (külföldön szültem, hamar hazaküldenek), az óriási betéten kívül más kényelmetlenségem nem volt, pattogtam ki-be a kocsiba-kocsiból, ültem otthon a magasított bárszéken, beraktam egy adag ruhát a mosógépbe...

Nem tudom, hogy milyen a metszés, illetve nem tudom, hogy mennyire érezhetőek, vagy fájdalmasak a varratok, de azt tudom, hogy gátvédelem után nekem kutya bajom sem volt.

Szerintem jó dolog.

2009. máj. 29. 23:52
 7/8 anonim ***** válasza:
45%
Énb hallottam olyanról is, hogy gárvédelemmel szült, de belül megrepedt, és ott kellett varrni. Hát akkor inkább a gátmetsztés! Nekem gátmetszés volt, nem kellemes, de a 2. nap már nem sajgott, rá is ültem. Az aloe first-tel fújtam.
2009. máj. 30. 07:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó válaszoló. Nekem az első szüléseim gátmetszéssel történtek és bizony így is varrtak belül a hüvelyemben is. Tehát ez nem azon múlik, hogy valaki gátvédelemmel szül-e. Gátmetszés mellett is repedhetsz belül, akár a méhszáj is megrepedhet, ha valaki hamarabb nyom, mint ahogy teljesen eltűnik a méhszáj...(emiatt monda olyankor a kismamának a szülésznő vagy a doki, hogy " ezt a fájást még sóhajtsa el, ne nyomjon!".
2009. máj. 30. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!