Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fáj a gátvágás szülésnél?...

Fáj a gátvágás szülésnél? Ahol szülni fogok ott mindenképpen vágnak, azt mondta az orvosom. Mekkora vágást ejtenek elővigyázatossási okokból? Mit érzek majd ha varják össze?

Figyelt kérdés
2009. máj. 29. 12:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy észre sem veszed. Más komolyabb fájdalmak elterelik majd a figyelmed. Én sem vettem észre csak a férjem mondta, hogy mikor történt.
2009. máj. 29. 12:39
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Első szülésem gátmetszéssel történt. Nem éreztem, szülés közben nincs energiája az embernek erre figyelni. A vágás általában nem fáj. Hogy mekkora, az orvostól is függ, mert lehet, hogy egy kicsit vág csak, de lehet, hogy nagyobbat. Ha varrnak, azt lehet, hogy érzed, de én kaptam fájdalomcsillapítót, így nem éreztem. Szerintem ne tarts tőle, el lehet viselni a fájdalmat!
2009. máj. 29. 12:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szülésnél szerintem sem rezhető,jobban fáj akkor más,nah meg úgy feszül a nunid,hogy szinte nem is érzed.

Nekem egyszer volt a popsimnál,újra kellett vágni mert hamar forrt össze egy seb(végbélnél,a 2 terület ugyanolyan érzékeny) és hát tűzkéssel.Adott szurit,de amin benyomta már vágta is a marha,jó,hogy fájt.Én túléltem és ha én ezt mondom,akkor tényleg nem olyan gáz.Jó persze más a szülésnél,meg ott ollóval vágnak,de ne,tényleg ne nézz olyan vidit amin vágják épp a csajt,mert tuti rosszul leszel,nekem még a puncim is belefájdult,pedig meg sem érzed akkor:S

2009. máj. 29. 12:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én kaptam érzéstelenítőt, azt hiszem:) Láttam az ollót, meg éreztem vmit, de minden volt, csak enm fájdalom:)

Ne félj, minden rendben lesz veled is!

2009. máj. 29. 13:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Maga a vágás nekem sem fájt, mert ha jól emlékszem, akkor vágnak, amikor a köv. fájás jön. De szerintem kaptam fájdalomcsillapítót is.

Viszont a varrás az nagyon fájt, kaptam fájdalomcsillapítót is, és éreztem amikor szúrja, de szerintem nem ért semmit. Iszonyat 20 perc volt még a szülés után. Sajna repedtem+vágtak is

2009. máj. 29. 13:05
 6/10 anonim ***** válasza:
én se éreztem semmit a vágásból. utána a varrásnál kaptam érzéstelenítőt, így csak annyit éreztem, hogy szúrkál picit valami. kivéve mikor izmot varrtak.. na az fájt : ) (azt nem tudja érzésteleníteni)
2009. máj. 29. 13:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Gátvédéssel ment a szülés, picit berepedt, de nem éreztem mert EDA-t kaptam. 3 öltésem volt, ha vágják, akkor több. Kétszer el is csúsztam a kórházban a padlón, nem szakadtam szét :) a többiekhez képest elég fürge voltam
2009. máj. 29. 15:41
 8/10 A kérdező kommentje:
Kicsit félek még, de azért megnyugtattatok.Köszönöm a válaszokat.
2009. máj. 29. 15:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Negyedk vagyok. Ne félj, hidd el, h semmi baj nem lesz. Egyszerűen úgy vagyunk összerakva, h kibírjuk:)

A varrás tényleg fáj, mondtam is a dokinak, h nem kell matyóhímzés, elég, ha összevarja és kész:)És azt se felejtsük ki, h akkor már annyira a célegyenesben vagy, h semmi másra nem fogsz gondolni, hogy jön a babád, nemsokára láthatod az arcocskáját, belenézhetsz a szemébe, hisz 9 hónapja ezt vártátok mindeketten. Sosem fogod elfelejteni azt a pillanatot, és nem fog érdekelni, h elötte mi történt. Csak annyira emlékszem, h mondtam, h nagyon fáj, de ködben úszik minden, szóval, nem rossz emlék, sőőőt:)

2009. máj. 29. 17:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Ezt felejstd el, a gátmetszés nem fáj!! Még senkitől sem hallottam, hogy fájt volna. Utána rossz a varrás és a gyógyulás. Én is hallottam, mikor elvágták, de nem éreztem semmit.
2009. máj. 30. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!