Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tehetnék, hogy császárral...

Mit tehetnék, hogy császárral szüljek?

Figyelt kérdés

Tudom,hülye kérdés,de azt érzem,hogy képtelen leszek term. úton szülni,ezért ha lehetne választani,a császár mellett döntenék. Nagyon keskeny alkatom van,igaz 170 cm,de 3 hós terhesen is csak 48 kg voltam,keskeny csipövel.

Nem lehet valahogy elérni a császárt? pl. magnézium v.valami más?

Meg eddig nyugtadtam magam,hogy majd kérek EDA-t. De több ismerösöm is mondta,hogy nem adtak,vagy nem volt olyan doki,vagy késö volt ahhoz,tehát valami ok mindig volt. Igy félek,hogy azt se fogok kapni,pedig eddig az volt a vigaszom. Tehát az utolsó reményem,hogy valami miatt megcsászároznak. Tudom,hogy az is fáj,csak az utána. Mit tegyek?

38 hetes vok

2009. máj. 28. 23:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Hasplasztika, 80 cm vágás? Mi van?

Császárral szültem a lányam, igaz, hogy 74 kg voltam vele, de nincs 20 cm-nél nagyobb vágás a hasamon.

80 cm vágás körbe érne:)))

Nem azon múlik az életed, jellemed, hogy miképp jössz a világra, hanem azon, hogy a szüleid ebben a rohanó világban mennyit tudnak a gyerekkel foglalkozni.

Én 36 évesen szültem az első lányom, aki most 14 hónapos. Volt fogadott orvosom is, de nem azért lett császár, mert fizettem, hanem azért mert a kiirt időpont előtti napon elfolyt a magzatviz, és a lányom feje még közelében sem volt a szülőcsatornának. Igy is 5 órán keresztül nyomták belém az infúziót, hogy legalább tágulja, de semmi.

2009. máj. 29. 00:06
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Hasplasztika, 80 cm vágás? Mi van?

Császárral szültem a lányam, igaz, hogy 74 kg voltam vele, de nincs 20 cm-nél nagyobb vágás a hasamon.

80 cm vágás körbe érne:)))

Nem azon múlik az életed, jellemed, hogy miképp jössz a világra, hanem azon, hogy a szüleid ebben a rohanó világban mennyit tudnak a gyerekkel foglalkozni.

Én 36 évesen szültem az első lányom, aki most 14 hónapos. Volt fogadott orvosom is, de nem azért lett császár, mert fizettem, hanem azért mert a kiirt időpont előtti napon elfolyt a magzatviz, és a lányom feje még közelében sem volt a szülőcsatornának. Igy is 5 órán keresztül nyomták belém az infúziót, hogy legalább táguljak, de semmi reakció nem volt.

2009. máj. 29. 00:06
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A kitágult bőr nem a szüléstől van, hanem a terhességtől és annak semmi köze nincs a császárhoz... én sem értem a fentit.

Fontos az is, hogy császárnál nem csak a bőrfelületet vágják át, hanem a hasfalat és a méhet is értelemszerűen, ez tehát nem csak esztétikai kérdés. Mindenképp jobb, ha nem muszáj, akkor nem császároznak. Többet és hamarabb lehetsz majd a babáddal is, gondolj erre! :)

2009. máj. 29. 00:42
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Császárt csak az orvossal történő "megegyezéssel" tudod elérni, amennyiben semmi nem indokolja, csupán a félelmed a szüléstől.

Mindenesetre javasolom, keress rá itt a császáros szülésre, kidob egy csomó kérdést. Olvasd végig a válaszokat, majd eldöntheted, hogy melyik a rosszabb.

Én császárral szültem, muszáj volt...nem választanám, ha lehetne.

2009. máj. 29. 07:55
 15/20 anonim ***** válasza:
82%

OFF!bocsi

23:42-nek, nagyon ostoba és sértő volt a hozzászólásod. Magad írtad, hogy nem szültél császárral, tehát nem tudod, miről beszélsz. Majd, ha te is átérzed, lesz összehasonlítási alapod. Gondolom, te természetes úton szüleetél...és mégis milyen érzelem-szegény vagy...

2009. máj. 29. 08:09
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Sztem meg butaság császárt kérni amikor normál úton is szülhetsz...

Menj beszélj egy pszihológussal vagy fizess a választott dokidnak hogy felvágjon...

háát nemtudom, nagyon sok császáros örült volna ha természetes úton szülhetett volna.Nem kell túlparázni, lehet hogy te pont azok közé tartozol akik hipp-hopp túleseik rajta és a végeredmény számit,utána már nem is fogsz érezni semmit.

2009. máj. 29. 10:34
 17/20 anonim válasza:
100%

Szia! Nekem sem volt választott orvosom, mégis császár lett... Elfolyt a magzatvíz, semmi fájás. 12 óra után infúziós fájáskeltés, 2 óra múlva EDA- és végül 24 órával azután, hogy elfolyt a víz, császár, mert nem jött le a baba feje, nem tudott megszületni.

Az ügyeletes orvossal szerencsém volt, de utólag azt mondom, kicsit merész vállalkozás volt így szülni.

Az EDA-t sok helyen éjjel-nappal kérheted, DE FONTOS: van olyan kórház, ahol csak napközben áll rendelkezésre..

éjjel csak más fájdalomcsillapítót adnak (ha adnak).

Kérdezd meg a kórházban, ahol szülni fogsz, h ott mik a lehetőségek.

2009. máj. 29. 11:13
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Én egy szóval sem mondtam, hogy a császárom 80 centi, hanem évekkel később a kitágult bőrt vágattam le, és majdnem körbeér, de nem bánom. Csak arra kívántam utalni, hogy ha az túlélhető volt, akkor a császár is. Ezt pedig én nem én találtam ki, hogy ha magától jön ki a gyerek, azzal erősebb lesz, hanem "okos" emberek mondták, mert ez a természet rendje, és ha ezen valaki megsértődik, hát tegye. Az a gyereknek is munka, és ugyanolyan fontos, mint a nyugalom a méhben stb. Akkor úgy mondom, hogy életrevalóbb lesz

Oxytocint szoktak adni, ami begyorsítja a szülést a fájásokkal együtt

2009. máj. 29. 14:45
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze mi már a modern kor emberei vagyunk, de évezredekig ez a természetre volt bízva, az döntötte el melyik gyerek életrevaló, és melyik nem. Normál esetben a gyerek úgy fordul, hogy ne kelljen beavatkozni, és ezen egyszerűen nem kell megsértődni, hanem arra gondolni, hogy van egy hosszú evolúciós múltunk, amin nem lehet változtatni
2009. máj. 29. 14:53
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon vékony vagyok, nagyon keskeny a csípőm, és mindig féltem a szüléstől, éreztem, hogy nem tudom simán megszülni a gyerekeimet. Két császármetszésem volt. Az elsőnél vajúdtam 1-2 órát, de kiderült, hogy lázas vagyok, a baba is rosszul volt,(fertőzésünk volt), alig tágultam, sürgősen ki kellett venni. ( Még jó, hogy így történt ugyanis több mint 4 kiló volt és 55 centi.Mikor kivették, mindenki hülledezett a műtőben, hogy fért el bennem egy ekkora baba!) A második már előre tervezett császár volt.

Szerintem ha nincs rá különösebb indok és nem túl nagy a baba hozzád képest (téraránytalanság) akkor meg kell próbálnod a sima szülést, de ha nem megy, meg fognak császározni, ne izgulj!

2009. máj. 29. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!