Mit tehetnék, hogy császárral szüljek?
Tudom,hülye kérdés,de azt érzem,hogy képtelen leszek term. úton szülni,ezért ha lehetne választani,a császár mellett döntenék. Nagyon keskeny alkatom van,igaz 170 cm,de 3 hós terhesen is csak 48 kg voltam,keskeny csipövel.
Nem lehet valahogy elérni a császárt? pl. magnézium v.valami más?
Meg eddig nyugtadtam magam,hogy majd kérek EDA-t. De több ismerösöm is mondta,hogy nem adtak,vagy nem volt olyan doki,vagy késö volt ahhoz,tehát valami ok mindig volt. Igy félek,hogy azt se fogok kapni,pedig eddig az volt a vigaszom. Tehát az utolsó reményem,hogy valami miatt megcsászároznak. Tudom,hogy az is fáj,csak az utána. Mit tegyek?
38 hetes vok
Hasplasztika, 80 cm vágás? Mi van?
Császárral szültem a lányam, igaz, hogy 74 kg voltam vele, de nincs 20 cm-nél nagyobb vágás a hasamon.
80 cm vágás körbe érne:)))
Nem azon múlik az életed, jellemed, hogy miképp jössz a világra, hanem azon, hogy a szüleid ebben a rohanó világban mennyit tudnak a gyerekkel foglalkozni.
Én 36 évesen szültem az első lányom, aki most 14 hónapos. Volt fogadott orvosom is, de nem azért lett császár, mert fizettem, hanem azért mert a kiirt időpont előtti napon elfolyt a magzatviz, és a lányom feje még közelében sem volt a szülőcsatornának. Igy is 5 órán keresztül nyomták belém az infúziót, hogy legalább tágulja, de semmi.
Hasplasztika, 80 cm vágás? Mi van?
Császárral szültem a lányam, igaz, hogy 74 kg voltam vele, de nincs 20 cm-nél nagyobb vágás a hasamon.
80 cm vágás körbe érne:)))
Nem azon múlik az életed, jellemed, hogy miképp jössz a világra, hanem azon, hogy a szüleid ebben a rohanó világban mennyit tudnak a gyerekkel foglalkozni.
Én 36 évesen szültem az első lányom, aki most 14 hónapos. Volt fogadott orvosom is, de nem azért lett császár, mert fizettem, hanem azért mert a kiirt időpont előtti napon elfolyt a magzatviz, és a lányom feje még közelében sem volt a szülőcsatornának. Igy is 5 órán keresztül nyomták belém az infúziót, hogy legalább táguljak, de semmi reakció nem volt.
A kitágult bőr nem a szüléstől van, hanem a terhességtől és annak semmi köze nincs a császárhoz... én sem értem a fentit.
Fontos az is, hogy császárnál nem csak a bőrfelületet vágják át, hanem a hasfalat és a méhet is értelemszerűen, ez tehát nem csak esztétikai kérdés. Mindenképp jobb, ha nem muszáj, akkor nem császároznak. Többet és hamarabb lehetsz majd a babáddal is, gondolj erre! :)
Császárt csak az orvossal történő "megegyezéssel" tudod elérni, amennyiben semmi nem indokolja, csupán a félelmed a szüléstől.
Mindenesetre javasolom, keress rá itt a császáros szülésre, kidob egy csomó kérdést. Olvasd végig a válaszokat, majd eldöntheted, hogy melyik a rosszabb.
Én császárral szültem, muszáj volt...nem választanám, ha lehetne.
OFF!bocsi
23:42-nek, nagyon ostoba és sértő volt a hozzászólásod. Magad írtad, hogy nem szültél császárral, tehát nem tudod, miről beszélsz. Majd, ha te is átérzed, lesz összehasonlítási alapod. Gondolom, te természetes úton szüleetél...és mégis milyen érzelem-szegény vagy...
Sztem meg butaság császárt kérni amikor normál úton is szülhetsz...
Menj beszélj egy pszihológussal vagy fizess a választott dokidnak hogy felvágjon...
háát nemtudom, nagyon sok császáros örült volna ha természetes úton szülhetett volna.Nem kell túlparázni, lehet hogy te pont azok közé tartozol akik hipp-hopp túleseik rajta és a végeredmény számit,utána már nem is fogsz érezni semmit.
Szia! Nekem sem volt választott orvosom, mégis császár lett... Elfolyt a magzatvíz, semmi fájás. 12 óra után infúziós fájáskeltés, 2 óra múlva EDA- és végül 24 órával azután, hogy elfolyt a víz, császár, mert nem jött le a baba feje, nem tudott megszületni.
Az ügyeletes orvossal szerencsém volt, de utólag azt mondom, kicsit merész vállalkozás volt így szülni.
Az EDA-t sok helyen éjjel-nappal kérheted, DE FONTOS: van olyan kórház, ahol csak napközben áll rendelkezésre..
éjjel csak más fájdalomcsillapítót adnak (ha adnak).
Kérdezd meg a kórházban, ahol szülni fogsz, h ott mik a lehetőségek.
Én egy szóval sem mondtam, hogy a császárom 80 centi, hanem évekkel később a kitágult bőrt vágattam le, és majdnem körbeér, de nem bánom. Csak arra kívántam utalni, hogy ha az túlélhető volt, akkor a császár is. Ezt pedig én nem én találtam ki, hogy ha magától jön ki a gyerek, azzal erősebb lesz, hanem "okos" emberek mondták, mert ez a természet rendje, és ha ezen valaki megsértődik, hát tegye. Az a gyereknek is munka, és ugyanolyan fontos, mint a nyugalom a méhben stb. Akkor úgy mondom, hogy életrevalóbb lesz
Oxytocint szoktak adni, ami begyorsítja a szülést a fájásokkal együtt
Én is nagyon vékony vagyok, nagyon keskeny a csípőm, és mindig féltem a szüléstől, éreztem, hogy nem tudom simán megszülni a gyerekeimet. Két császármetszésem volt. Az elsőnél vajúdtam 1-2 órát, de kiderült, hogy lázas vagyok, a baba is rosszul volt,(fertőzésünk volt), alig tágultam, sürgősen ki kellett venni. ( Még jó, hogy így történt ugyanis több mint 4 kiló volt és 55 centi.Mikor kivették, mindenki hülledezett a műtőben, hogy fért el bennem egy ekkora baba!) A második már előre tervezett császár volt.
Szerintem ha nincs rá különösebb indok és nem túl nagy a baba hozzád képest (téraránytalanság) akkor meg kell próbálnod a sima szülést, de ha nem megy, meg fognak császározni, ne izgulj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!