Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tehetnék, hogy császárral...

Mit tehetnék, hogy császárral szüljek?

Figyelt kérdés

Tudom,hülye kérdés,de azt érzem,hogy képtelen leszek term. úton szülni,ezért ha lehetne választani,a császár mellett döntenék. Nagyon keskeny alkatom van,igaz 170 cm,de 3 hós terhesen is csak 48 kg voltam,keskeny csipövel.

Nem lehet valahogy elérni a császárt? pl. magnézium v.valami más?

Meg eddig nyugtadtam magam,hogy majd kérek EDA-t. De több ismerösöm is mondta,hogy nem adtak,vagy nem volt olyan doki,vagy késö volt ahhoz,tehát valami ok mindig volt. Igy félek,hogy azt se fogok kapni,pedig eddig az volt a vigaszom. Tehát az utolsó reményem,hogy valami miatt megcsászároznak. Tudom,hogy az is fáj,csak az utána. Mit tegyek?

38 hetes vok

2009. máj. 28. 23:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
45%
pénzért bármire kaphatóak az emebrek,ha odadod a boritékot a doktorbácsinak,rögtön indokolt lesz a császározás az esetedben,ismerösöm is iyg szülte mindkettö gyermekét,és én is császárt szertnék majd.
2009. máj. 28. 23:20
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Miért akarsz császárt?

Nem valami leányálom,és a heg a hasadon,hát nekem még mindig fáj,pedig lassan 6 hónapja szültem!

Én spinálisat kaptam....

Nem másra hallgass,hanem az orvosodra.

Császár ha vmi komplikáció lép fel,szülésnél,ha veleszületett rendellenességed van,ha faros a baba,ikerek...stb

2009. máj. 28. 23:24
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbáld meg atermészetes szülést, nagyon sok hasonló alkatú nőt ismerek,amit leírtál magadról, és neik is sikerült.Ha nem tágulsz,vagy nem tudsz simán szülni, akkor kénytelenek lesznek megcsászározni.Még annyit a császárról, hogy én majdnem belehaltam a császár után a komplikációba,ez ritka, de előfordul, újra kellett 6 óra múlva műteni engem, mert másfél liter vér felgyülemlett a hasamban.Szóval a császár egy bonyolult hasi műtét, és ha van esélyed simán szülni, akkor magadtól ne kívándd a császárt.Nem a fájdalom miatt mondom, hanem, mert szülés után én 12 napig feküdtem, aki simán szült 3 nap alatt otthon volt a babájával.Nagyon irigyelem aki simán szülhet.Én már csak császárral szülhetek, mert két vágásom van,egy keresztbe, egy hosszába.És egy nagy luk is van a hasamon.A cső amin kivezették a hasi váladékot.Amikor hazamenetel előtt kihúzták, olyan volt, mintha a belem húznák ki.:(Na de nem akarlak rémisztgetni, én ezek után is szeretnék még egy babát szülni, mert a babám mindenért kárpótolt!Én szülés után egy nappal azt mondtam,hogy szeretnék mégegy kisbabát, pedig akkor még rendesen rosszul voltam.És egyébként ne félj, tudom nehéz én is féltem, mert tudtam, mi vár rám, féltettem a babám is, nehogy baja legyen.De szerencsére mindketten jól vagyunk, és hamarosan tervezzük a másodikat.Babám 14 hónapos boldog baba.:)))
2009. máj. 28. 23:26
 4/20 anonim ***** válasza:
74%
Szia, pszichiátriai okokra lehet hivatkozni ha ennyire félsz. Kell hozzá egy pszichiáter hivatalos javaslata, legalábbis nekem ilyen volt. Bár szerencsémre nem lett rá szükség, mert a babám olyan gyorsan jött, hogy nem volt idő előkészíteni a műtőt sem, de hál' istennek minden jól végződött :-) Amúgy 51 kg-val mentem szülni és 158 cm vagyok, én a babát féltettem nagyon, mert már volt egy vakuum-mal végződött szülésem... Orvosoddal nem lehet megbeszélni, hogy császárt szeretnél?
2009. máj. 28. 23:30
 5/20 Nikcsi ***** válasza:
100%

Szia!

En 168 cm es 48 kilo voltam mikor teherbeestem, es osszesen 12 kg-ot hiztam. Termeszeten uton szultem, meg se fordult a fejemben a csaszar gondolata. Hidd el menni fog, nekem is nagyon keskeny a csipom es megis ment.

Felepules szempontjabol sem mindegy, en a szules utan 2 oraval mar zuhanyoztam, par nap mulva ugyanugy tettem-vettem mint elotte, pedig elhuzodott, de nem a testalkatom miatt.

Jol gondold meg!

2009. máj. 28. 23:34
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne görcsölj rá erre a kérdésre. Bízd rá az orvosokra a döntést, ha tényleg nem vagy képes hüvelyi úton megszülni a babát akkor meg fognak császározni. Amúgy a gyakorlat az, hogy ha kétes a dolog, már akkor is inkább emellett szoktak dönteni. Én is úgy mentem szülni, hogy majd szeretnék EDA-t, de mivel hiányzott a 3. vérképem (sietős baba miatt), nem kaphattam. Nem voltam feldobva ettől, mert én is számítottam erre, de így is gond nélkül megszületett a babám.

Anyukám anno 7 hónapos terhesen volt 47 kg (kb. 158 cm), az orvos már kiabált vele, hogy ugyan meg akar-e halni, vagy mi van? Pedig csak egyszerűen nem maradt meg szinte semmi a gyomrában, és így nem nagyon hízott, csak a pocija nőtt, mégsem volt semmi gond a szülésnél.

Szóval előre ne parázz, az UH-n meg tudják nézni, hogy mekkora a babád fejkörfogata, fizikálisan látszik, mekkora a csípőd, ezen kívül közben derül csak ki, hogy mennyire tágulsz könnyen, mindenben segíteni fognak Téged. Lehet, hogy úgy döntenek, hogy császároznak, de előre ne kívánd ezt, mindkettőtöknek jobb lenne, ha sikerülne normál módon szülnöd. Ezt eléggé befolyásolhatja a félelem, vannak olyanok is, akik nehezen engedik el a babájukat, hiszen ilyen közel már sosem lesz hozzájuk, náluk is kimutatható, mintha a baba inkább maradna még egy kicsit...

Remélem, 2 hét múlva minden rendben fog menni, elengeded majd a félelmeidet, egy csomó olyan ember közt leszel, akik értik a dolgukat, többszáz babára és anyukájukra vigyáztak már életükben eredményesen. Te sem leszel kivétel, minden rendben lesz, ha így, ha úgy szülsz. Boldog babavárást, jó egészséget Neked!

2009. máj. 28. 23:36
 7/20 A kérdező kommentje:

Az a helyzet,hogy nincs fogadott orvosom,igy nem tudom megbeszélni senkivel :(

A védönöm azt mondta,hogy ha kérek,kötelesek adni fájdalomcsillapitót,ha nincs orvosom,akkor is. De a megtörtént esetek meg nem ezt mutatják! Ezért kezdek elkeseredni. Lesz még egy UH-om,akkor megnézik azt is,hogy mekkora a belsö medencém,hogy ki fog-e férni a baba?

2009. máj. 28. 23:40
 8/20 anonim ***** válasza:
46%

Olyan nincs, hogy kérsz EDA-t és nem adnak! Nekem is beadták, és rá 1 órára megvolt a baba (kórházba érkezéstől számított 3 óra). Pénzzel tényleg meg lehet oldani a dolgot, és annyit fűznék a császármetszéses fájdalomhoz, hogy én term. úton szültem, kitágult a bőröm, és 2 hasplasztikával hozták helyre, aminek eredménye 80 centi vágás a hason. Szóval a császáros pár centivel nem kell szenvedni. Bár ott az osztályon úgyis majd szenved mindenki...

ja még valami! Az egyébként áll. fontos az ember életében, hogy megtegye ezt az utat, hogy maga fúrja ki magát az alagúton, sokkal jellemesebb ember lesz. Így hallottam, arról nem is beszélve mekkora élmény azon frissibe magadhoz ölelni a gyermekedet aki a szemedbe néz, és Te vagy számára a minden! Ezt kár lenne kihagyni!

2009. máj. 28. 23:42
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyit tudsz egyébként az EDA-ról, de annak tényleg vannak kritériumai. Valószínűleg az ismerősi körödben, akik nem kaptak, azok ezek hiánya miatt nem kaptak. Pl. ha túlságosan előrehaladott már a szülés, nincs értelme hozzákezdeni, mert a tényleges fájdalomcsillapító előtt vmi infúziós folyadékot is bejuttatnak, ami időbe telik, s csak utána megy a fájdalomcsillapító. Ha már közel a kitolási szak, nem adják, mert elvileg ezt a szakaszt már enélkül csinálod végig, az edat inkább a vajúdás megkönnyítésére és az erőd megtartása miatt adják. A vajúdást többnyire le is rövidíti.

Fontos, hogy legyen egy 1 hónapnál nem régebbi vérkép is a birtokodban, enélkül sem adják és még biztos egy csomó minden más is lehet.

Szóval emiatt ne kedvetlenedj el, ha nálad minden feltétel meglesz, fognak adni fájdalomcsillapítót.

2009. máj. 28. 23:55
 10/20 anonim ***** válasza:
84%

"hogy maga fúrja ki magát az alagúton, sokkal jellemesebb ember lesz" ugye ezt a sületlenséget te sem gondolod komolyan kedves előző!!!!!!

Most kapásból több ezer embert bántottál meg!

Kérdésre válaszolva: nekem kettő volt , sürgősségi. Ne akard, hagyatkozz az orvos tapasztalatára. A természetes mégis az igazi...

2009. máj. 28. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!