Ha úgy indítják a szülést, akkor hosszabb vajúdásra kell számítani?
Ne félj:)
Nekem két indított szülésem volt,az első:
Reggel 9kor felhelyezett a doki egy ballont (hogy tágítsa a méhszájat) és bekötötték az oxit. Délben burkot repesztettek, délután 5kor kezdett lassulni a baba szívhangja, lekapcsolták az oxit, erre tök rendszertelenné váltak a fájásaim, visszakötötték, pontban 6 órakor megszületett a fiam.
A második: (pár nappal előtte már volt egy oxitocin-próbám, amire jól reagáltam)reggel 5.30kor bekötötte a doki az oxit, (nem kaptam ballont) majd olyan 9.15kor éreztem egy nagy "csattanást" odabent egy fájás alatt, a baba feje ekkor ékelődött be, és elfolyt a magzatvíz. A kisasszony 9.59kor már kint is volt!:)
Tényleg ne félj!szép szülést!
Indított szülésem volt,prosztin tablettával.
16 óra után elkezdődtek a fájások és 18:10kor a kezembe volt a kislányom!
Most már lassan 7 hós lesz!:)
Nyugalom én is nagyon féltem de szerencsém volt,kívánom neked is ilyen szülésed legyen!
A 2. szülésemet indították, tablettát tettek fel reggel 9kor. Délben kezdtek "fájásaim" lenni, ezek szabályos 3 percenként jöttek, de 10másodpercig tartottak és simán elvoltam velük. Fél 2re kellett visszamennem a szülőszobába. 2kor beöntést kaptam, majd amikor meglett az eredménye, utána fél 3tól jöttek az igazi fájások, 3 percenként, jó hosszan. Zuhanyoztam közel 1 órán keresztül:) Fél 4 után 10 perccel burkot repesztett a doki. Innentől kapásból a tolók jöttek, de nem nyomhattam még 20 percen át. Na ez brutál volt:) Minden fájás csúcspontján ordítottam egyet és megroppantottan a doki ujját, annyira szorítottam. 4kor már nyomhattam, és mivel nagyon fent volt még a baba, be sem ékelődött a feje, így 12 perc volt a kitolás, de ebbe 4 fájás fért bele.
Én azt mondom, nem hosszabb a vajúdás, merthát rá van gyorsítva a folyamatra elég rendesen. Engem a tablettában lévő hormonok indítottak. Oxit nem kaptam, csak a lepény szülése előtt, de az csak egy vénás szuri volt.
Mindkettőt túlhordtam, mindegyikkel voltam többször optn, magzatvízvizsgálaton, de ezek nem indították be a folyamatot.
Nyugi! Ügyes leszel és ne félj! Én bármikor újra átélném, pedig akkor ott abban a bizonyos 20 percben azt hittem, meghalok:)
Bocs h nem a kerdesdre valaszolok de gondoltam megnyugtat ha irok h en is hasonlo cipoben vagyok ma vagyunk 41+3 hetesek es 4 nap mulva nalam is szulesinditas lesz csk nem otthon hanem kulfodon es en s felek.
De konnyu es gyors szulest ahogy az elottem irok mondtak es tapasztaltak
Nekem prepidin zselével indították. Reggel 9kor. 2órán keresztül nem túl erős mensi szerű görcseim voltak, délben kezdődtek fájások nem túl sűrűn, 2 körül már 1-2 percesek, negyed 3-kor elfolyt a magzatvíz, 16:48-kor megszületett a kisfiam. Nekem gyors volt. Állítólag ez a prepidin a legjobb.
Ne félj!!! Könnyű szülést!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!