Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fáj a gátmetszés?

Mennyire fáj a gátmetszés?

Figyelt kérdés
Adott körülményekhez képest érdekel.
2012. jan. 15. 15:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
58%
Akkor jobban fáj bármi más, nem is érzed. (legalábbis én úgy voltam)
2012. jan. 15. 15:07
 2/20 anonim ***** válasza:
58%

Mikor vágják semennyire sem. Másnaptól fáj, de 2-3 napon belül jó lesz minden...

Hogy mennyire fáj? Az igazság az, hogy 1 éjszakát nem tudtam aludni a fájdalomtól és ez így volt mindkét szülésemnél. Persze kérhettem volna fájdalomcsillapítót. Aztán fokozatosan jobb lett. Engem az aranyér sokkal jobban megviselt, mint a gátmetszés. Szerintem ettől nem kell tartanod.

2012. jan. 15. 15:08
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon pici volt a gatmetszesem, talan 1-2 felszivodo oltes volt, de nem is tudom konkretan. Viszont sem akkor nem fajt szulesnel, sem utana, egyetlen percig sem. Maig nem ertem. Masnap mar torokulesben tudtam ulni. Remelem most a 2.nal is igy lesz. : )
2012. jan. 15. 15:13
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semennyire, csak annyit éreztem, mintha beadtak volna egy injekciót és kész. Szóval nem tűnt fel, volt annál nagyobb problémám is abban a pillanatban... Utána sem volt vele gondom, kicsit böktek a varratok, de azt ki lehetett bírni. Szerintem jobb ez így, mintha kontrollálatlanul szakadnál erre-arra... Mellesleg nekem elég nagyot kellett vágni, de semmi problémám nem volt vele.
2012. jan. 15. 15:19
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem rosszabb volt, mint a szülés. azt hittem belehalok és az 1 órás kívül-belül varrásba is.

3 nyomásra kint volt a baba , mindkétszer, de ez a gátmetszés, hát nemtudom.....

Igaz, én semmiféle fájdalomcsillapítást sem kaptam, rohamszülés volt a 2.

3600 és 4250gr-os babák az én 55kg és 165cm-hez.

2év van a gyerekek között.

2012. jan. 15. 15:22
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél éreztem egy kicsit mikor vágtak. Utána 3 napig fájt, míg ki nem szedték a varratokat, de annyira nem volt vészes.

A másodiknál egyáltalán nem fájt semmi. Mintha ott sem lett volna. Pár órával a szülés után már ültem.

Persze a varrás egyiknél sem volt kellemes. Nem értem erre miért nem találtak ki valamit. A vajúdáshoz ott van az EDA (már ahol, és már amikor kell), varráskor is adhatnának valami hatásosat. Szerintem többen igénybe vennék, mint az EDA-t. :)

2012. jan. 15. 15:36
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem is éreztem. Szent meggyőződésem volt, hogy a bal oldalon vágtak. Aztán meglepődtem, amikor a seb a jobb oldalon volt. :)

A hangja viszont a mai napig itt él a fejemben. Ahogy azt a feszülő bőrt, izmot átvágta az olló... Áááá, az nem volt jó hang.

2012. jan. 15. 15:51
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Már 2 órája nyomtam, amikor végül gátmetszettek - az égvilágon semmit nem éreztem (igaz, epidurálos voltam, de a fájásokat igenis éreztem ennek ellenére is).

Párom is a mai napig emlékszik a reccsenő hangra, ahogyan vágták, én meg nem is hallottam, csak utána éreztem először, ahogy a hüvelyembe ért a baba feje, vagyis akkor tudott átcsusszanni, és 2. nyomásra meg is lett.:)

A varrás nem volt kellemes, vagy 20 percig tartott ráadásul, de akkor már ez nem is nagyon érdekelt.:) Örültem, hogy túlvagyok, és látni akartam ismét minél hamarabb a babámat.:)

2012. jan. 15. 16:09
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
nem éreztem amikor vágtak,és azt sem amikor varrtak, (felszívódóval)saját lábamon jöttem ki a szülőszobáról,simán tudtam ülni fájdalom csillapítót sem vettem be aznap,igaz utána sem.Másnap fájt egy kicsit.Viszont egy hét után olyan pokoli fájdalmaim voltak,hogy alig bírtam felkelni.Nem szívódott fel a varrat,és vérömleny lett a vágásnál.Mondta a dokim ha legközelebb szülök,és kell varrni mindenképp szóljak,hogy olyannal varrjanak amit ki kell szedni.
2012. jan. 15. 16:13
 10/20 A kérdező kommentje:
Húú, hát a vegyesség ellenére azért nem tűnik vészesnek, és persze a picúr mindent megér, főleg akkor, ha egészséges! :-)
2012. jan. 15. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!