Mennyire fáj a gátmetszés?
Mikor vágják semennyire sem. Másnaptól fáj, de 2-3 napon belül jó lesz minden...
Hogy mennyire fáj? Az igazság az, hogy 1 éjszakát nem tudtam aludni a fájdalomtól és ez így volt mindkét szülésemnél. Persze kérhettem volna fájdalomcsillapítót. Aztán fokozatosan jobb lett. Engem az aranyér sokkal jobban megviselt, mint a gátmetszés. Szerintem ettől nem kell tartanod.
Nekem rosszabb volt, mint a szülés. azt hittem belehalok és az 1 órás kívül-belül varrásba is.
3 nyomásra kint volt a baba , mindkétszer, de ez a gátmetszés, hát nemtudom.....
Igaz, én semmiféle fájdalomcsillapítást sem kaptam, rohamszülés volt a 2.
3600 és 4250gr-os babák az én 55kg és 165cm-hez.
2év van a gyerekek között.
Az elsőnél éreztem egy kicsit mikor vágtak. Utána 3 napig fájt, míg ki nem szedték a varratokat, de annyira nem volt vészes.
A másodiknál egyáltalán nem fájt semmi. Mintha ott sem lett volna. Pár órával a szülés után már ültem.
Persze a varrás egyiknél sem volt kellemes. Nem értem erre miért nem találtak ki valamit. A vajúdáshoz ott van az EDA (már ahol, és már amikor kell), varráskor is adhatnának valami hatásosat. Szerintem többen igénybe vennék, mint az EDA-t. :)
Nem is éreztem. Szent meggyőződésem volt, hogy a bal oldalon vágtak. Aztán meglepődtem, amikor a seb a jobb oldalon volt. :)
A hangja viszont a mai napig itt él a fejemben. Ahogy azt a feszülő bőrt, izmot átvágta az olló... Áááá, az nem volt jó hang.
Már 2 órája nyomtam, amikor végül gátmetszettek - az égvilágon semmit nem éreztem (igaz, epidurálos voltam, de a fájásokat igenis éreztem ennek ellenére is).
Párom is a mai napig emlékszik a reccsenő hangra, ahogyan vágták, én meg nem is hallottam, csak utána éreztem először, ahogy a hüvelyembe ért a baba feje, vagyis akkor tudott átcsusszanni, és 2. nyomásra meg is lett.:)
A varrás nem volt kellemes, vagy 20 percig tartott ráadásul, de akkor már ez nem is nagyon érdekelt.:) Örültem, hogy túlvagyok, és látni akartam ismét minél hamarabb a babámat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!